Biezais vārītais krēms

Biezais vārītais krēms

  • Sarežģītība
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 250 ml piena
  • ½ vaniļas pāksts
  • 4 vidēju olu dzeltenumi
  • 60 g pūdercukura
  • 2 tējk. kukurūzas cietes

Vārīto krēmu variācijas katram ir savas, un šī ir vēl viena „Četru sezonu” variācija, kas ir ļoti bieza un piemērot kūku pildīšanai, nodrošinoties pret to, ka krēms neiztecēs brīdī, kad kūciņu nokodīsi.  

Pagatavošana:

  1. Uz pusēm pārgriez vaniļas pāksti, izņem sēkliņas un tās ieliec katlā. Pielej pienu, pieliec arī iztīrītās vaniļas pākstis un uzvāri, līdz piens met pašu pirmo burbuli.  
  2. Kad tas izdarīts, ar mikseri saputo olas dzeltenumus ar pūdercukuru apmēram 3 minūtes, līdz masa ir gaišāka un gaisīgāka. Pievieno kukurūzas cieti un vēlreiz samaisi. Mikserim LĒNĀM darbojoties, lej klāt sakarsēto pienu. Pirms lej klāt, izņem vaniļas pākstis.
  3. Visu masu katlā un liec katlu uz mazas uguns. Aktīvi maisot, karsē, kamēr krēms kļūst arvien biezāks. Tam vajadzētu būt tik biezam, ka jau vari droši paņemt ar karoti un tas stingri uz kartes turas.
  4. Tad krēmu uzreiz pārlej tīrā bļodā un pārvelc bļodu ar pārtikas plēvi. Bļodu liec ledusskapī vai aukstā ledus ūdens peldē atdzesēties, līdz tas ir auksts.
  5. Pirms izmantosi krēmu, tu vari to viegli ar mikseri vai putojamo slotu, vai aktīvām rokas kustībām samaisīt, lai tas kļūst atkal krēmīgs.

Recepte: Signe Meirāne

Komentāri

cetrassezonas

13.11.2010.

jā var aizstāt, bet var gadīties ka rezultāts nebūs tik perfekts, kā receptē, bet vispār jā. Ja izmēģināsi, pasaki kā sanāca

vacatio

12.11.2010.

Kukurūzas cieti var aizstāt ar kartupeļu cieti?

poga

03.10.2010.

laba recepte! paldies

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Piedevas"

Receptes bilde

Kartupeļu biezenis ar kūpinātu sviestu.

Tradicionāli gatavoto, parasto kartupeļu biezeni man šoreiz gribējās pagatavot nedaudz neparastu un vēl garšīgāku, pievienojot pašu kūpinātu sviestu....

Vairāk

Receptes bilde

Rabarberu krēms

Lai gan klasiski šis krēms tiek vārīts no citroniem, tomēr rabarberu sezonā noteikti krēmu vāri no svaigas rabarberu sulas un ar to pildi kūkas (dekorējot ar...

Vairāk

Receptes bilde

Baltās gaļas buljons

Šis ir buljons manā gaumē. Iesaku vienā reizē to parasti uzvārīt vairāk un, kad tas gatavs, karstu izmantot, cik pirmajā reizē nepieciešams, bet pārējo...

Vairāk

Receptes bilde

Sātīgā aknu pastēte

Lai gan vienmēr ir viegli to nopirkt, pašu gatavota pastēte ir daudz, daudz gardāka.Un tu vienmēr zināsi, kas pastētē ir iejaukts. Šajā ir vistu aknas, bet ar...

Vairāk

Receptes bilde

Vārītais krēms

"Četru Sezonu Virtuve"

Klasiku klasika. Francijas konditorejas izstrādājumi un virtuve nav iedomājama bez vārītā krēma, kas var kalpot arī par pamatu labam saldējumam...

Vairāk

Receptes bilde

Majorāna sviests

Garšaugu sviests ir unikāla lieta, kas pagatavota var glabāties ledusskapī vairākas dienas, savukārt saldētavā – vairākus mēnešus. Tev atliek pagatavot...

Vairāk

Persiku čatnijs

Čatnijs ir brīnišķīgs produkts, jo tas sader gan ar dažādiem sieriem, gan gaļām. To vari pagatavot daudz, jo, ejot ciemos, tas derēs kā dāvana...

Vairāk

Ābolu un citronu biezpiens

Man ļoti garšo angliski tā dēvētie curd (latv. „biezpiens). Tie Anglijā un citur pasaulē ir tik populāri, bet pie mums maz pieejami, tā ka nākas gatavot...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Vīns dāmai!

Mēs ar draudzenēm esam iecienījušas dažadus rozā vīnus. Tieši šī vidusceļa...

Ilze 30.12.2014. 11:16

Vīns dāmai!

Svarīgākais, ko vajadzētu mēģināt noskaidrot iepriekš, vai dāmai labāk patīk...

amanda 30.12.2014. 10:27

Vīns dāmai!

Sveiki!
Neesmu vīna eksperts, tāpēc jautāju pēc padoma.
Ir kāds universāls...

Kārlis 29.12.2014. 11:14

Ekoloģiska gaļa

Es arī šad tad no hereford,bet man tie komplekti šķiet pārāk lieli un...

Andis 18.12.2014. 19:09

Ziņas

Dobeles Ceriņu svētki - bauda acīm, dvēselei un sajūtām 15.05.15

23.maijā plkst. 16.00 Dobeles Ceriņu dārzā notiks tradicionālais klasiskās mūzikas koncerts. Šogad koncertā „Ceriņu tango” skanēs jaunklasikas žanrs - tango mūzika. Programmas pirmajā daļā būs fragmenti no mūzikas un sajūtu izrādes ,,Cantando y amando" - Astora Pjacollas tango Ilonas Bageles izpildījumā. Koncerta otrajā daļā Karinas Tatarinovas un Andra Daņiļenko izpildījumā skanēs Argentīniešu tango, Oskara Stroka, Raimonda Paula, Alfrēda Vintera u.c. komponistu tango mūzika. Koncerta rīkotāji sola, ka kaislīgā tango mūzika savienojumā ar ceriņu krāšņo burvību neatstās vienaldzīgu nevienu apmeklētāju.

Santa Maria papildina BBQ produktu klāstu un uzlabo iepakojuma dizainu 30.04.15

Santa Maria uzlabotais BBQ produktu klāsts sniedz iespēju baudīt lielāku vasaras ēdienu dažādību un ātri pagatavot gardas maltītes bez īpašiem sagatavošanās darbiem. Ņemot vērā klientu izpētes rezultātus, BBQ mērču plastmasas pudeles ir nomainītas pret stikla pudelēm, piešķirot tām autentiskāku un augstvērtīgāku izskatu.

Par 11,5% pieaudzis pieprasījums pēc Staburadzes tortēm 29.04.15

Šī gada pirmajā ceturksnī būtiski pieaudzis SIA “Staburadze konditoreja” (turpmāk – Staburadze) piedāvāto tradicionālo toršu un jauno produktu noiets, liecina uzņēmuma pārdošanas rezultāti. Šī gada pirmajos trīs mēnešos ieņēmumi no toršu pārdošanas pieauguši par 11,5% salīdzinājumā ar to pašu periodu pērn.

Gardums no Spānijas - tapas 17.04.15

Noraksturot to, kas tieši ir tapas, ir ļoti sarežģīti, jo tās ir pieejamas daudz un dažādos veidos. Tomēr ikviens, kurš apmeklējis Spāniju vai kādu no Centrālamerikas valstīm, noteikti būs baudījis kādu no tapu variācijām. Lai arī Latvijā šī Spānijā populārākā uzkoda, bez kuras nav iedomājams neviens vakars pie vīna glāzes, nav plaši pieejama un labi zināma, to pagatavošana un pasniegšana ir pietiekami vienkārša, lai tapas varētu kļūt par izsmalcinātu un neierastu uzkodu arī ikvienā Latvijas mājas ballītē.

Vīna darītavas ABAVAS dzērieni saņem starptautiskas godalgas 15.04.15

Šajā nedēļas nogalē Frankfurtē, Vācijā, norisinājās 7. starptautiskā ābolu vīna izstāde – festivāls Apfelwein Weltweit, kas vienkopus pulcē ābolu vīna un sidra darītājus no visas pasaules. Viens no centrālajiem izstādes notikumiem ir konkurss Pomme d'Or, kurā šogad laurus plūca arī ģimenes vīna darītava ABAVAS, saņemot divus Zelta Ābolus – par Sauso Ābolu vīnu un Pussauso Sidru.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos