Biezais vārītais krēms

Biezais vārītais krēms

  • Sarežģītība
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 250 ml piena
  • ½ vaniļas pāksts
  • 4 vidēju olu dzeltenumi
  • 60 g pūdercukura
  • 2 tējk. kukurūzas cietes

Vārīto krēmu variācijas katram ir savas, un šī ir vēl viena „Četru sezonu” variācija, kas ir ļoti bieza un piemērot kūku pildīšanai, nodrošinoties pret to, ka krēms neiztecēs brīdī, kad kūciņu nokodīsi.  

Pagatavošana:

  1. Uz pusēm pārgriez vaniļas pāksti, izņem sēkliņas un tās ieliec katlā. Pielej pienu, pieliec arī iztīrītās vaniļas pākstis un uzvāri, līdz piens met pašu pirmo burbuli.  
  2. Kad tas izdarīts, ar mikseri saputo olas dzeltenumus ar pūdercukuru apmēram 3 minūtes, līdz masa ir gaišāka un gaisīgāka. Pievieno kukurūzas cieti un vēlreiz samaisi. Mikserim LĒNĀM darbojoties, lej klāt sakarsēto pienu. Pirms lej klāt, izņem vaniļas pākstis.
  3. Visu masu katlā un liec katlu uz mazas uguns. Aktīvi maisot, karsē, kamēr krēms kļūst arvien biezāks. Tam vajadzētu būt tik biezam, ka jau vari droši paņemt ar karoti un tas stingri uz kartes turas.
  4. Tad krēmu uzreiz pārlej tīrā bļodā un pārvelc bļodu ar pārtikas plēvi. Bļodu liec ledusskapī vai aukstā ledus ūdens peldē atdzesēties, līdz tas ir auksts.
  5. Pirms izmantosi krēmu, tu vari to viegli ar mikseri vai putojamo slotu, vai aktīvām rokas kustībām samaisīt, lai tas kļūst atkal krēmīgs.

Recepte: Signe Meirāne

Komentāri

cetrassezonas

13.11.2010.

jā var aizstāt, bet var gadīties ka rezultāts nebūs tik perfekts, kā receptē, bet vispār jā. Ja izmēģināsi, pasaki kā sanāca

vacatio

12.11.2010.

Kukurūzas cieti var aizstāt ar kartupeļu cieti?

poga

03.10.2010.

laba recepte! paldies

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Piedevas"

Receptes bilde

Sarkanie sīpoli ar bietēm, apelsīna sulu un medu

Sarkanie sīpoli un bietes ir produkti, bez kuriem ziemā nevar iztikt. Tie abi ir saldeni un tāpēc lieliski sader ar apelsīnu sulu (kurai ir neliels skābumiņš) un...

Vairāk

Receptes bilde

Medainais vīna etiķis

Atzīšos: nekad nebūtu domājusi, ka medus siltums un vīģu briedums spēj vīna etiķim piešķirt tik izcilu un pabeigtu garšu. Lielisks trāpījums tavam...

Vairāk

Receptes bilde

Majorāna sviests

Garšaugu sviests ir unikāla lieta, kas pagatavota var glabāties ledusskapī vairākas dienas, savukārt saldētavā – vairākus mēnešus. Tev atliek pagatavot...

Vairāk

Receptes bilde

Krāsnī kaltēti ķiršu tomāti

Vasarā, kas ir tomātu laiks, šis ir viens no veidiem, kā tos izmantot, padarot ikvienu maltīti vēl interesantāku. Ja šādi tomāti garšo, tad konvekcijas...

Vairāk

Receptes bilde

Mazsālīti gurķi ar garšaugiem

Mazsālītus gurķus pagatavot ir ļoti viegli un ātri, ja neskaita to, ka jāgaida vismaz 24 h. Un 24 h ir vislabākais laiks, lai šādus gurķus izbaudītu, tomēr...

Vairāk

Receptes bilde

Kūpināta asara un zaļumu krēms

Lieldienas

Tiem, kam garšo kūpināts asaris, šis krēms patiks. Tie, kas ir vienaldzīgi, visticamāk, tādi nepaliks un arī viņiem garšos. Tiem, kam negaršo – neko darīt.

Vairāk

Receptes bilde

Biezais vārītais krēms

Vārīto krēmu variācijas katram ir savas, un šī ir vēl viena „Četru sezonu” variācija, kas ir ļoti bieza un piemērot kūku pildīšanai, nodrošinoties...

Vairāk

Receptes bilde

Gurķu un citronu ikri

"Četru Sezonu Virtuve"

Gurķu un citronu ikri nav atsevišķs ēdiens, bet lieliska piedeva dažādiem ēdieniem – vislabāk gan zivju, bet varbūt arī kādiem baltās gaļas ēdieniem.

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Chai

Varu dalīties ar Chai tējas pagatavošanas recepti, ko apguvu viesojoties Indijā, jo...

Sandra 09.11.2014. 21:34

Chai

Mājās ir Vanilla Chai latte - pirkts mc2, ražots Beļģijā. Man arī lieliski garšo,...

Dace 01.11.2014. 09:13

Chai

Šis dzēriens tiešām ir ļoti gards, bet diemžēl Rīgā arī neesmu to atradusi,...

Kristīne 27.10.2014. 20:22

Chai

Jaunums, kas vairs nav nekāds jaunums! Nesen vienā no Rīgas kafijas tirgotavām acis...

Roberts 20.10.2014. 22:34

Ziņas

Apbalvoti Latvijas labākie vīni un vīndari 06.12.14

Šonedēļ, 3.decembra vakarā, svinīgā ceremonijā Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrība godināja Latvijas labākos vīnus, dzirkstošos vīnus, sidrus un vīndarus – konkursa „Latvijas augļu un ogu vīnu konkursa 2014” uzvarētājus. Kopumā apbalvoti labākie Latvijā tapušie vīni 8 grupās, par labāko vīna darītavu atzīstot SIA „Lejasķērzēnus”, kas ražo „Naukšēnu mājas vīnu” un konkursa kopvērtējumā saņēma visvairāk punktu.

Iznācis jauns ziemas sezonas gardēžu saldējums Ekselence ar mandarīniem un piparkūkām 06.12.14

Speciāli šai ziemas sezonai Latvijas vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union radījis jaunu gardēžu saldējuma Ekselence ziemas produktu ar mandarīniem un piparkūkām. Jau no decembra sākuma jaunais saldējums ir pieejams visos lielākajos Latvijas veikalos un būs nopērkams ierobežotā daudzumā tikai šoziem.

‘’Fazer’’ un Helsinku Universitāte: šokolāde var būt sabalansēta uztura sastāvdaļa 05.12.14

Helsinku Universitātes uztura zinātnieku veiktais jaunākais pētījums apliecina: mērens daudzums tumšās šokolādes var tik ieļauts sabalansētā ikdienas ēdienkartē. Pētījums ilga 10 nedēļas, un tajā  piedalījās 22 cilvēki, kuri katru dienu apēda septiņas ‘’Fazer’’ tumšās šokolādes konfektes.

„Valmiermuižas alus” sāk izmeklētu alu brūvēšanu garšu kolekcionāriem 02.12.14

Šā gada nogalē, investējot 60 tūkstošus eiro, ”Valmiermuižas alus” atklāja jaunu alus pagrabu. Tajā brūvētie ali būs ar īpašu, tostarp valsts vēsturei, nozīmīgām vērtībām un īpašiem notikumiem veltītu garšas buķeti. Katru gadu plānots izstrādāt vairākas jaunas receptes. To partijas būs līdz 5500 pudeļu. Katra pudele būs numurēta, norādot arī brūvēšanas gadu. Pirmais jaunajā pagrabā tapis „Valmiermuižas Trejledus alus”. Tas ir Latvijā pirmais alus, kas pēc izbrūvēšanas vēl tiek izturēts ledus pagrabā, trīs reizes sasaldējot.

Profesionāļi rada jaunu virtuves konceptu „Ceturtā siena”: virtuve bez robežām 11.11.14

Lai mājas virtuvē ienestu profesionāla pavāra cienīgu ekipējumu, apvienojot to ar radošu interjera risinājumu, sadarbību uzsākuši virtuves zīmols „Poggenpohl” un mājas ierīču zīmols „Electrolux”, radot jaunu virtuves konceptu „Ceturtā siena” („The Fourth Wall”).

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos