Biezais vārītais krēms

Biezais vārītais krēms

  • Sarežģītība
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 250 ml piena
  • ½ vaniļas pāksts
  • 4 vidēju olu dzeltenumi
  • 60 g pūdercukura
  • 2 tējk. kukurūzas cietes

Vārīto krēmu variācijas katram ir savas, un šī ir vēl viena „Četru sezonu” variācija, kas ir ļoti bieza un piemērot kūku pildīšanai, nodrošinoties pret to, ka krēms neiztecēs brīdī, kad kūciņu nokodīsi.  

Pagatavošana:

  1. Uz pusēm pārgriez vaniļas pāksti, izņem sēkliņas un tās ieliec katlā. Pielej pienu, pieliec arī iztīrītās vaniļas pākstis un uzvāri, līdz piens met pašu pirmo burbuli.  
  2. Kad tas izdarīts, ar mikseri saputo olas dzeltenumus ar pūdercukuru apmēram 3 minūtes, līdz masa ir gaišāka un gaisīgāka. Pievieno kukurūzas cieti un vēlreiz samaisi. Mikserim LĒNĀM darbojoties, lej klāt sakarsēto pienu. Pirms lej klāt, izņem vaniļas pākstis.
  3. Visu masu katlā un liec katlu uz mazas uguns. Aktīvi maisot, karsē, kamēr krēms kļūst arvien biezāks. Tam vajadzētu būt tik biezam, ka jau vari droši paņemt ar karoti un tas stingri uz kartes turas.
  4. Tad krēmu uzreiz pārlej tīrā bļodā un pārvelc bļodu ar pārtikas plēvi. Bļodu liec ledusskapī vai aukstā ledus ūdens peldē atdzesēties, līdz tas ir auksts.
  5. Pirms izmantosi krēmu, tu vari to viegli ar mikseri vai putojamo slotu, vai aktīvām rokas kustībām samaisīt, lai tas kļūst atkal krēmīgs.

Recepte: Signe Meirāne

Komentāri

cetrassezonas

13.11.2010.

jā var aizstāt, bet var gadīties ka rezultāts nebūs tik perfekts, kā receptē, bet vispār jā. Ja izmēģināsi, pasaki kā sanāca

vacatio

12.11.2010.

Kukurūzas cieti var aizstāt ar kartupeļu cieti?

poga

03.10.2010.

laba recepte! paldies

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Piedevas"

Ābolu sviests

Piedevas

Ābolu sviests ir kā punkts uz „i” pirmssvētku laikā, kad tik ļoti gribas, lai mājā ienāk Ziemassvētku smarža un ir kaut kas tik gards un salds. Sviests ir...

Vairāk

Receptes bilde

Citroni jūras sālī

Citronus jūras sālī ļoti bieži izmanto marokāņu virtuvē, ar to papildinot vistas un jēra gaļas ēdienus, kuskusu, rīsus, zivis un neskaitāmus citus ēdienus.

Vairāk

Receptes bilde

Bērzu sulas želeja

"Četru Sezonu Virtuve"

Bērzu sulas želeja ir laba, ļoti maza piedeva pie dažādiem ēdieniem. Ja ir tikko salda, tad lieliski der kopā ar zivi vai balto gaļu. Ja pieliksi vairāk cukura,...

Vairāk

Receptes bilde

Biezais vārītais krēms

Vārīto krēmu variācijas katram ir savas, un šī ir vēl viena „Četru sezonu” variācija, kas ir ļoti bieza un piemērot kūku pildīšanai, nodrošinoties...

Vairāk

Receptes bilde

Baltās gaļas buljons

Šis ir buljons manā gaumē. Iesaku vienā reizē to parasti uzvārīt vairāk un, kad tas gatavs, karstu izmantot, cik pirmajā reizē nepieciešams, bet pārējo...

Vairāk

Receptes bilde

Vaniļas krēms

"Četru Sezonu Virtuve"

Vaniļas krēmiem ir ļoti daudz variāciju, un šī ir viena no tām. Šajā variācijā krēms sastāv tikai no salda krējuma (tradicionāli – piens vai piena un...

Vairāk

Persiku čatnijs

Čatnijs ir brīnišķīgs produkts, jo tas sader gan ar dažādiem sieriem, gan gaļām. To vari pagatavot daudz, jo, ejot ciemos, tas derēs kā dāvana...

Vairāk

Receptes bilde

Piparkūku garšvielas

Piparkūku garšvielas ir praktiskas vairāku iemeslu dēļ. Tās var būt lieliska un aromātiska dāvana, iesaiņota skaistā burciņā. Tā, protams, papildina visas...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Chai

Jaunums, kas vairs nav nekāds jaunums! Nesen vienā no Rīgas kafijas tirgotavām acis...

Roberts 20.10.2014. 22:34

Brančs

Par dažām klasiskām vietām pēdējā laikā mainas viedokli, jo vairs nav tās...

Roberts 20.10.2014. 22:24

Ekoloģiska gaļa

liellopu gaļa hereford.lv

kaspars 27.08.2014. 08:06

Brančs

Illy, protams, ir branča klasika, ar to nevar nošaut greizi. Esmu dzirdējusi arī...

Ilze 18.08.2014. 17:06

Ziņas

Kaspars Reitups izcīna Baltijas labākā someljē titulu 20.10.14

Piektdien, 17.oktobrī, konkursā „Vana Tallinn Baltic Grand Prix”, kas notiek jau devīto reizi, sīvā cīņā par labāko Baltijas valstu someljē tika atzīts Latvijas pārstāvis – restorāna “Vincents” vīnzinis Kaspars Reitups. Otrajā vietā šajās divu dienu sacensībās ierindojās Igaunijas Someljē asociācijas pasniedzējs Kristjans Markī, bet trešo vietu izcīnīja „Liviko HoReCa” tirdzniecības pārstāvis Karels Veski no Igaunijas.

Šodien Rīgā tiks noskaidrots 2014. gada labāko Baltijas someljē 17.10.14

Šodien, 17. oktobrī, konkursā „Vana Tallinn Baltic Sommelier Grand Prix”, kas notiek jau devīto reizi, tiks noteikts Baltijas valstu labākais someljē. Rīgā, divu dienu sacensību ietvaros, par šo titulu cīnīsies labākie someljē no visām Baltijas valstīm. Dalībnieku zināšanas un prasmes vērtēs starptautiska žūrija, ko šogad vada Austrijas Someljē savienības prezidente un Starptautiskās Someljē asociācijas izglītības komisijas vadītāja Annemarija Foidla.

Rīgā notiks praktisks seminārs par Tiešās pirkšanas pulciņa dibināšanu 16.10.14

Jau šo sestdien, 18. oktobrī, no 11:00 – 15:00, biedrības Homo ecos telpās, Rīgā, Ernestīnes ielā 12, notiks pirmais seminārs Personīgi. Ēdiens., kura dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar neformālās Tiešās pirkšanas kustības darbību un piedalīties aktivitātēs, kas ilustrēs kā praktiski noris pasūtījumi Tiešās pirkšanas pulciņos.

Valmiermuižas alus darītava sāk brūvēt graudu iesala dzērienu no Latvijas graudiem 15.10.14

“Valmiermuižas alus” sācis brūvēt bezalkoholisku Latvijas graudu iesala dzērienu ar  nosaukumu “Zelta zirgs” sadarbībā ar kooperatīvai sabiedrībai “Latraps” piederošo iesalnīcu Staļģenē, kas Valmiermuižas alus darītavai piegādā saldos miežu iesala graudus.

Rīgā notiks praktiskais seminārs ar mērķi dibināt Tiešās pirkšanas pulciņus 13.10.14

18. oktobrī, no 11:00 – 15:00, biedrības Homo ecos telpās, Rīgā, Ernestīnes ielā 12, notiks bezmaksas seminārs Personīgi. Ēdiens., kura apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar neformālās Tiešās pirkšanas kustības darbību, kā arī uzzināt par to, kāda ir mūsdienu pārtikas ražošanas sistēmas ietekme uz vidi un mums.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos