Biezais vārītais krēms

Biezais vārītais krēms

  • Sarežģītība
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 250 ml piena
  • ½ vaniļas pāksts
  • 4 vidēju olu dzeltenumi
  • 60 g pūdercukura
  • 2 tējk. kukurūzas cietes

Vārīto krēmu variācijas katram ir savas, un šī ir vēl viena „Četru sezonu” variācija, kas ir ļoti bieza un piemērot kūku pildīšanai, nodrošinoties pret to, ka krēms neiztecēs brīdī, kad kūciņu nokodīsi.  

Pagatavošana:

  1. Uz pusēm pārgriez vaniļas pāksti, izņem sēkliņas un tās ieliec katlā. Pielej pienu, pieliec arī iztīrītās vaniļas pākstis un uzvāri, līdz piens met pašu pirmo burbuli.  
  2. Kad tas izdarīts, ar mikseri saputo olas dzeltenumus ar pūdercukuru apmēram 3 minūtes, līdz masa ir gaišāka un gaisīgāka. Pievieno kukurūzas cieti un vēlreiz samaisi. Mikserim LĒNĀM darbojoties, lej klāt sakarsēto pienu. Pirms lej klāt, izņem vaniļas pākstis.
  3. Visu masu katlā un liec katlu uz mazas uguns. Aktīvi maisot, karsē, kamēr krēms kļūst arvien biezāks. Tam vajadzētu būt tik biezam, ka jau vari droši paņemt ar karoti un tas stingri uz kartes turas.
  4. Tad krēmu uzreiz pārlej tīrā bļodā un pārvelc bļodu ar pārtikas plēvi. Bļodu liec ledusskapī vai aukstā ledus ūdens peldē atdzesēties, līdz tas ir auksts.
  5. Pirms izmantosi krēmu, tu vari to viegli ar mikseri vai putojamo slotu, vai aktīvām rokas kustībām samaisīt, lai tas kļūst atkal krēmīgs.

Recepte: Signe Meirāne

Komentāri

cetrassezonas

13.11.2010.

jā var aizstāt, bet var gadīties ka rezultāts nebūs tik perfekts, kā receptē, bet vispār jā. Ja izmēģināsi, pasaki kā sanāca

vacatio

12.11.2010.

Kukurūzas cieti var aizstāt ar kartupeļu cieti?

poga

03.10.2010.

laba recepte! paldies

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Piedevas"

Receptes bilde

Vistu aknu pastēte

Nekas nepārspēj mājās gatavotu vistu aknu pastēti. Šī ir viena no daudzajām versijām, bet tā ir lieliska.

Vairāk

Receptes bilde

Kartupeļu biezenis ar kūpinātu sviestu.

Tradicionāli gatavoto, parasto kartupeļu biezeni man šoreiz gribējās pagatavot nedaudz neparastu un vēl garšīgāku, pievienojot pašu kūpinātu sviestu....

Vairāk

Persiku čatnijs

Čatnijs ir brīnišķīgs produkts, jo tas sader gan ar dažādiem sieriem, gan gaļām. To vari pagatavot daudz, jo, ejot ciemos, tas derēs kā dāvana...

Vairāk

Receptes bilde

Bērzu sulas želeja

"Četru Sezonu Virtuve"

Bērzu sulas želeja ir laba, ļoti maza piedeva pie dažādiem ēdieniem. Ja ir tikko salda, tad lieliski der kopā ar zivi vai balto gaļu. Ja pieliksi vairāk cukura,...

Vairāk

Receptes bilde

Provansas čili eļļa

GATAVO PATS

Pašiem pagatavot garšaugu eļļu ir daudz vienkāršāk, nekā mums liekas. Saber pudelē sausās garšvielas, pārlej ar nedaudz uzsildītu eļļu, ļauj ievilkties...

Vairāk

Receptes bilde

„Caramel au beurre salé” (sālīta sviesta karamele)

"Četru Sezonu Virtuve"

Skaists salikums, vairāk nav ko teikt. Lai gan kādam liksies jocīgs, tomēr klasisks visā pasaulē un īpaši Francijā. Ja vien iespējams, izmanto...

Vairāk

Receptes bilde

Sarkanie sīpoli ar bietēm, apelsīna sulu un medu

Sarkanie sīpoli un bietes ir produkti, bez kuriem ziemā nevar iztikt. Tie abi ir saldeni un tāpēc lieliski sader ar apelsīnu sulu (kurai ir neliels skābumiņš) un...

Vairāk

Ābolu sviests

Piedevas

Ābolu sviests ir kā punkts uz „i” pirmssvētku laikā, kad tik ļoti gribas, lai mājā ienāk Ziemassvētku smarža un ir kaut kas tik gards un salds. Sviests ir...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Vīns dāmai!

Mēs ar draudzenēm esam iecienījušas dažadus rozā vīnus. Tieši šī vidusceļa...

Ilze 30.12.2014. 11:16

Vīns dāmai!

Svarīgākais, ko vajadzētu mēģināt noskaidrot iepriekš, vai dāmai labāk patīk...

amanda 30.12.2014. 10:27

Vīns dāmai!

Sveiki!
Neesmu vīna eksperts, tāpēc jautāju pēc padoma.
Ir kāds universāls...

Kārlis 29.12.2014. 11:14

Ekoloģiska gaļa

Es arī šad tad no hereford,bet man tie komplekti šķiet pārāk lieli un...

Andis 18.12.2014. 19:09

Ziņas

Iittala Ruutu vāžu un Aito plauktu kolekcijas saņem iF dizaina balvas 11.02.15

Iittala ir lepna paziņot, ka kompānijas nesen tirgū laistie produkti ir saņēmuši starptautisku atzinību. Ronana un Ervana Buruleku (Ronan un Erwan Bouroullec) veidotā Ruutu vāžu kolekcija un Sesīlijas Mancas (Cecilie Manz) radītā Aitio plauktu un priekšmetu uzglabāšanas kolekcija ieguvušas 2015.gada iF dizaina balvas. Šie apbalvojumi papildina garo Iittala dizaina atzinības vēsturi.

Latvijas iedzīvotāji neizprot, kas ir bioloģiska pārtika 20.01.15

Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija kampaņas BioLoģiski! ietvaros pagājušā gada nogalē veica iedzīvotāju aptauju, lai noskaidrotu, kāda ir Latvijas iedzīvotāju izpratne par bioloģisko pārtiku un tās lietošanas paradumi. Aptauja, kurā piedalījās vairāk kā 1000 respondenti, atklāja, ka lielākajai daļai ir nepilnīga izpratne par bioloģisko pārtiku, tajā pašā laikā cilvēki uzskata, ka tādu lieto. Tāpat aptauja parādīja, ka cilvēki Latvijā maz pazīst Eiropas Savienības ekomarķējumu – zaļo ekolapiņu, kas ir vienīgais marķējums, kurš garantē bioloģiskās lauksaimniecības principu ievērošanu produkta audzēšanā un ražošanā.

Ievieš atpazīstamības zīmi „100% Latvijā audzēts dzīvnieks”  13.01.15

Lai Latvijas iedzīvotāji veikalu plauktos varētu atpazīt vietējo vistas gaļas produkciju, kas izgatavota tikai no Latvijā audzētu vistu gaļas, Latvijas vadošie putnu gaļas ražotāji AS “Putnu fabrika Ķekava” (PF “Ķekava”) un SIA “Lielzeltiņi” ieviesuši atpazīstamības zīmi “100% Latvijā audzēts dzīvnieks”. Tā apliecinās, ka vistas gaļa ir vietējas izcelsmes - dzīvnieks audzēts Latvijā, ievērojot Eiropas Savienības regulas un Latvijas likumdošanas prasības.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos