Biezais vārītais krēms

Biezais vārītais krēms

  • Sarežģītība
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 250 ml piena
  • ½ vaniļas pāksts
  • 4 vidēju olu dzeltenumi
  • 60 g pūdercukura
  • 2 tējk. kukurūzas cietes

Vārīto krēmu variācijas katram ir savas, un šī ir vēl viena „Četru sezonu” variācija, kas ir ļoti bieza un piemērot kūku pildīšanai, nodrošinoties pret to, ka krēms neiztecēs brīdī, kad kūciņu nokodīsi.  

Pagatavošana:

  1. Uz pusēm pārgriez vaniļas pāksti, izņem sēkliņas un tās ieliec katlā. Pielej pienu, pieliec arī iztīrītās vaniļas pākstis un uzvāri, līdz piens met pašu pirmo burbuli.  
  2. Kad tas izdarīts, ar mikseri saputo olas dzeltenumus ar pūdercukuru apmēram 3 minūtes, līdz masa ir gaišāka un gaisīgāka. Pievieno kukurūzas cieti un vēlreiz samaisi. Mikserim LĒNĀM darbojoties, lej klāt sakarsēto pienu. Pirms lej klāt, izņem vaniļas pākstis.
  3. Visu masu katlā un liec katlu uz mazas uguns. Aktīvi maisot, karsē, kamēr krēms kļūst arvien biezāks. Tam vajadzētu būt tik biezam, ka jau vari droši paņemt ar karoti un tas stingri uz kartes turas.
  4. Tad krēmu uzreiz pārlej tīrā bļodā un pārvelc bļodu ar pārtikas plēvi. Bļodu liec ledusskapī vai aukstā ledus ūdens peldē atdzesēties, līdz tas ir auksts.
  5. Pirms izmantosi krēmu, tu vari to viegli ar mikseri vai putojamo slotu, vai aktīvām rokas kustībām samaisīt, lai tas kļūst atkal krēmīgs.

Recepte: Signe Meirāne

Komentāri

cetrassezonas

13.11.2010.

jā var aizstāt, bet var gadīties ka rezultāts nebūs tik perfekts, kā receptē, bet vispār jā. Ja izmēģināsi, pasaki kā sanāca

vacatio

12.11.2010.

Kukurūzas cieti var aizstāt ar kartupeļu cieti?

poga

03.10.2010.

laba recepte! paldies

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Piedevas"

Receptes bilde

Piparkūku garšvielas

Piparkūku garšvielas ir praktiskas vairāku iemeslu dēļ. Tās var būt lieliska un aromātiska dāvana, iesaiņota skaistā burciņā. Tā, protams, papildina visas...

Vairāk

Receptes bilde

Halapenjo, zemesriekstu un turku zirņu krēms

Šis krēms lieliski papildinās načos, čipsus, dārzeņus, to var izmantot arī sendvičos, bagetēs uz grauzdētas maizītes un citur, kur vien fantāzija ļauj....

Vairāk

Receptes bilde

Vaniļas ekstrakts

Lai gan pasaulē vaniļas ekstrakts ir viegli pieejams un ļoti labās cenās, pie mums vēl arvien viss, kas saistīts ar vārdu „vaniļa”, ir kā liela mīkla....

Vairāk

Receptes bilde

Ajvar

"Četru Sezonu Virtuve"

Ajvar jeb „baklažānu ikru” pagatavošana met daudzus izaicinājumus, no kuriem pirmais ir paprikas fileju iegūšana. Ar baklažānu ir vieglāk, tas tikai...

Vairāk

Receptes bilde

Gurķu un citronu ikri

"Četru Sezonu Virtuve"

Gurķu un citronu ikri nav atsevišķs ēdiens, bet lieliska piedeva dažādiem ēdieniem – vislabāk gan zivju, bet varbūt arī kādiem baltās gaļas ēdieniem.

Vairāk

Receptes bilde

Kūpināta asara un zaļumu krēms

Lieldienas

Tiem, kam garšo kūpināts asaris, šis krēms patiks. Tie, kas ir vienaldzīgi, visticamāk, tādi nepaliks un arī viņiem garšos. Tiem, kam negaršo – neko darīt.

Vairāk

Receptes bilde

Kajmak

"Četru Sezonu Virtuve"

Lai pagatavotu īstu kajmak (salda krējuma kunkuļi), nepieciešams pēc iespējas svaigāks un treknāks piens, un noteikti nepasterizēts. Ja tev nav laika gatavot...

Vairāk

Receptes bilde

Pikantā sāls

Šādi sagatavota sāls būs gan praktiska, gan izskatīga. Priecē acis, to novietojot labi redzamā vietā, vai pievieno jebkuram ēdienam, kurā liktu sāli un...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Ekoloģiska gaļa

liellopu gaļa hereford.lv

kaspars 27.08.2014. 08:06

Brančs

Illy, protams, ir branča klasika, ar to nevar nošaut greizi. Esmu dzirdējusi arī...

Ilze 18.08.2014. 17:06

Ekoloģiska gaļa

Sveiki!
Vēlos noskaidrot, kur jūs pērkat ekoloģisku un pārbaudīti labu gaļu no...

Ilze 13.08.2014. 12:58

Brančs

Vai Fazendā ir brančs? Neesmu par to dzirdējusi. Vai arī ir īpaša brokastu...

Samanta 16.07.2014. 11:45

Ziņas

„Riga Food 2014” medaļas sadalītas! 05.09.14

Pārtikas ražotāji un meistari starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2014” laikā sacentās par “Riga Food” medaļām izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursos – šogad tika vērtēti maizes, medus un piena produkti. Konkursu uzvarētāji tika apbalvoti „Riga Food 2014” atklāšanas ceremonijā 4. septembrī.

Par konkursa "Latvijas Gada vīns 2014" tituliem cīnīsies 450 vīni no visas pasaules 04.09.14

Konkursam „Latvijas Gada vīns 2014”, kas pirmoreiz noteiks labākos Latvijā pieejamos pasaules vīnus, pieteikti 450 vīni. Lai noteiktu Top 50, kā arī piešķirtu „Zelta”, „Sudraba”, „Bronzas” un „Vērts nogaršot” medaļas, starptautiska žūrija no 4.-6. septembrim Rīgā restorānā „Bibliotēka N˚1” ar aizklātām etiķetēm degustēs un vērtēs konkursam iesniegtos dzirkstošos, baltos, sarkanos, deserta un stiprinātos vīnus.

GODĪGĀ TIRDZNIECĪBA IZSTĀDĒ RIGA FOOD 2014
Biedrība “Zaļā Brīvība” aicina apmeklēt Godīgās tirdzniecības stendu
04.09.14

Godīgā tirdzniecība ir alternatīva tirdzniecības sistēma, kuras ietvaros attīstības valstu ražotāji var saņemt godīgu samaksu par savu darbu – izaudzēto kakao, tēju, banāniem, izgatavotajiem priekšmetiem un izejmateriāliem – kopā vairāk kā 1000 dažādiem produktiem. Par produktu, kurš ir sertificēts Godīgās tirdzniecības sistēmā, tā ražotājs vai audzētājs saņem stabilu samaksu, jo ir samazināts starpnieku skaits un noslēgti ilgtermiņa līgumi. Biedrība “Zaļā Brīvība” izstādē Riga Food 2014 iepazīstinās ar Godīgās tirdzniecības sistēmu un Godīgās tirdzniecības produktiem, kuri pieejami Latvijā. Tāpat šogad Baltijas valstīs norisināsies informatīva un izglītojoša kampaņa par Godīgo Tirdzniecību, par kuru arī varēs uzzināt izstādē.

Pavāri cīnās par Reaton zelta pavārnīcu un titulu „Latvijas 2014.gada pavārs” 04.09.14

Šo piektdien, 5.septembrī pavāri no visas Latvijas rādīs savu meistarību ikgadējā pavārmākslas konkursā „Latvijas 2014. gada pavārs” izstādes Riga Food 2014 laikā. Konkursa mērķis ir popularizēt un attīstīt pavārmākslu Latvijā, balstoties uz ”Mūsdienu Latvijas virtuves manifestu”.

Daumants Kalniņš un Ieva Kemlere ļaujas garšas baudām Gastronomijas festivālā! 04.09.14

Talantīgais džeza dziedātājs Daumants Kalniņš kopā ar šarmanto dejotāju Ievu Kemleri Gastronomijas festivālu atklāja restorānā „Čarlstons” un atzina, ka tā ir ideāla vieta vakariņām divvientulībā.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos