Pīles krūtiņa ar bumbieriem un foie gras

Pīles krūtiņa ar bumbieriem un foie gras

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 4 pīles krūtiņas
  • 3 ēd.k. virgin olīveļļas cepšanai
  • 2 lieli bumbieri, katrs sadalīts 8 daļās
  • 8 timiāna zariņi
  • 2 lielas ķiploka daivas
  • rupjais jūras sāls
  • svaigi malti meline pipari
  • 4 x 40 g bloc de foie gras de canard

 

Ēdiens, kurā parādās patiesība: jo izcilākas sastāvdaļas, jo mazāk nepieciešams, lai sanāktu lielisks ēdiens. Šoreiz īsts miljonāra salikums. Nu, ja ne miljonāra, tad vismaz cilvēka, kurš tic īstai ēdiena baudīšanai, zina, ka ir reizes (kaut vai vienreiz gadā), kad ir laiks apēst ko īpašu.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Pannā lej eļļu un sakarsē. Katras pīles krūtiņas ādā iegriez trīs slīpus iegriezumus (ādā, bet lai neiegriežas gaļā) un liec sakarsētā pannā ar ādu uz leju. Cep kādas 3–4 minūtes, līdz kļuvušas zeltainas.
  2. Apgriez otrādi un cep vēl 3 minūtes. Uzliec virsū timiānu, pannā saber ķiplokus, uzber uz filejas ādas sāli un piparus. Pievieno pannā bumbierus, apmaisi un liec krāsns vidējā nodalījumā uz 12 minūtēm.
  3. Kad laiks pagājis, izņem pannu ārā un ļauj pastāvēt 5 minūtes. Tad liec uz šķīvjiem krūtiņu, blakus bumbierus un foie gras. Pasniedz.

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

Šiki

Pasaulē ir produkti, kas raksturo glamūru, gurmānus, zinātājus un baudītājus. Tādu produktu nav daudz, bet, kad tos uzliekam uz šķīvja, lai ēstu, tas ir kas īpašs. Trīs no tiem ir pīles krūtiņa, foie gras jebkurā veidolā un viens no pasaules smalkākajiem sāls veidiem – fleur de sel. Taisnības labad gan laikam bija jāsaka, ka ir četri produkti – arī vīns. Īpašs, tieši tikpat īpašs cik ēdiens un tikai ar vienu mērķi – bauda...

Vairāk

Komentāri

CetrasSezonas

26.09.2012.

Un uz maizes arī var likt! ;)

CetrasSezonas

26.09.2012.

Kintija, lūk, mūsu raksts par foie gras: http://www.cetrassezonas.lv/lv/produkti/galas_izstradajumi/ingredient.php?id=32092

Kintija

24.09.2012.

Sveiki Četras Sezonas. Vai būtu iespējams jūsu portālā kādu dienu iepazīties ar to, kas ir 'foie gras' un kā to gatavo? Cik noprotu, tad tā ir pastēte, bet ne tā ko smērē uz maizes. PAldies. Kintija

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Putnu gaļa"

Receptes bilde

Krāsnī ceptas pīles kājas ar āboliem

Lai gan īstā pīles gaļas sezona Latvijā ir ļoti īsa un to cenas ir diezgan augstas, tomēr, pateicoties importam, labu pīles gaļu var baudīt visu gadu un nu...

Vairāk

Receptes bilde

Vista karaļa gaumē

Ļoti gards un sātīgs vistas filejas ēdiens, kurā, protams, vislabāk izmantot lauku vistas filejas un sezonā – pašmāju paprikas. Gana sātīgs un lieliski...

Vairāk

Receptes bilde

Vidusjūras paipalas

Paipalas nav tas produkts ko ēdam bieži un nevajag arī, bet tajās reizēs, kad tās ir, tad jāpagatavo tā, ka gribās nolaizīt katru pirkstu un pat izlaizīt...

Vairāk

Receptes bilde

Vistas fileja ar spinātu un rikotas pildījumu

Turpinot žurnālā “Četras Sezonas” iesākto lasītāju mīļāko recepšu rubriku, šoreiz kā labāko esam izvēlējušies Sanitas Rozenfeldes iesūtīto...

Vairāk

Receptes bilde

Kukurūzas cālis ar citroniem un olīvām

Lai gan kukurūzas cālis nav atrodams visos veikalos, tomēr nu jau arvien vairākos. Protams, tādu neēdīsi katru dienu, bet dažreiz kukurūzas cāli ir vērts...

Vairāk

Receptes bilde

Pīles cepetis ar apelsīniem

Ziemassvētki ir tradīciju, smaržu un ģimenes laiks. Pīles pagatavošana un ēšana tavu māju piepildīs ar smaržu, savukārt tās notiesāšana var kļūt par...

Vairāk

Receptes bilde

Zoss pildīta ar kartupeļiem un āboliem

Svētku idejas

Šī manuprāt ir ideāla recepte Mārtiņdienas zosij, jo pildīta ar pašmāju sezonāliem produktiem. Pasniedza r zosu taukos ceptiem burkāniem...

Vairāk

Receptes bilde

Grilēta vistas fileja ar rabarberu mērci

Pikanta un asa rabarberu mērce ir perfekta baudīšanai pie gaļas, it īpaši grilētas. Pateicoties hmeli-suneli, šī mērce ir nedaudz līdzīga gruzīnu tkemali...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Ekoloģiska gaļa

liellopu gaļa hereford.lv

kaspars 27.08.2014. 08:06

Brančs

Illy, protams, ir branča klasika, ar to nevar nošaut greizi. Esmu dzirdējusi arī...

Ilze 18.08.2014. 17:06

Ekoloģiska gaļa

Sveiki!
Vēlos noskaidrot, kur jūs pērkat ekoloģisku un pārbaudīti labu gaļu no...

Ilze 13.08.2014. 12:58

Brančs

Vai Fazendā ir brančs? Neesmu par to dzirdējusi. Vai arī ir īpaša brokastu...

Samanta 16.07.2014. 11:45

Ziņas

Šodien Rīgā tiks noskaidrots 2014. gada labāko Baltijas someljē 17.10.14

Šodien, 17. oktobrī, konkursā „Vana Tallinn Baltic Sommelier Grand Prix”, kas notiek jau devīto reizi, tiks noteikts Baltijas valstu labākais someljē. Rīgā, divu dienu sacensību ietvaros, par šo titulu cīnīsies labākie someljē no visām Baltijas valstīm. Dalībnieku zināšanas un prasmes vērtēs starptautiska žūrija, ko šogad vada Austrijas Someljē savienības prezidente un Starptautiskās Someljē asociācijas izglītības komisijas vadītāja Annemarija Foidla.

Rīgā notiks praktisks seminārs par Tiešās pirkšanas pulciņa dibināšanu 16.10.14

Jau šo sestdien, 18. oktobrī, no 11:00 – 15:00, biedrības Homo ecos telpās, Rīgā, Ernestīnes ielā 12, notiks pirmais seminārs Personīgi. Ēdiens., kura dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar neformālās Tiešās pirkšanas kustības darbību un piedalīties aktivitātēs, kas ilustrēs kā praktiski noris pasūtījumi Tiešās pirkšanas pulciņos.

Valmiermuižas alus darītava sāk brūvēt graudu iesala dzērienu no Latvijas graudiem 15.10.14

“Valmiermuižas alus” sācis brūvēt bezalkoholisku Latvijas graudu iesala dzērienu ar  nosaukumu “Zelta zirgs” sadarbībā ar kooperatīvai sabiedrībai “Latraps” piederošo iesalnīcu Staļģenē, kas Valmiermuižas alus darītavai piegādā saldos miežu iesala graudus.

Rīgā notiks praktiskais seminārs ar mērķi dibināt Tiešās pirkšanas pulciņus 13.10.14

18. oktobrī, no 11:00 – 15:00, biedrības Homo ecos telpās, Rīgā, Ernestīnes ielā 12, notiks bezmaksas seminārs Personīgi. Ēdiens., kura apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar neformālās Tiešās pirkšanas kustības darbību, kā arī uzzināt par to, kāda ir mūsdienu pārtikas ražošanas sistēmas ietekme uz vidi un mums.

Nosaukts šī gada labākais vīnzinis – Kaspars Reitups no “Vincenta” 26.09.14

18. un 19. septembrī Rīgā MERCURE RIGA CENTRE HOTEL norisinājās 9. Latvijas Vīnziņu čempionāts “Laroche CUP 2014” Tā finālā iekļuva četri labākie vīnziņi, kas tālāk cīnījās par galveno balvu, mācību ceļojumu uz Domaine Laroche vīna darītavu slavenajā Chablis reģionā Francijā. Par šī gada uzvarētāju un “Laroche CUP 2014” ieguvēju nominēts Kaspars Reitups no restorāna “Vincents”.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos