Pīles krūtiņa ar bumbieriem un foie gras

Pīles krūtiņa ar bumbieriem un foie gras

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 4 pīles krūtiņas
  • 3 ēd.k. virgin olīveļļas cepšanai
  • 2 lieli bumbieri, katrs sadalīts 8 daļās
  • 8 timiāna zariņi
  • 2 lielas ķiploka daivas
  • rupjais jūras sāls
  • svaigi malti meline pipari
  • 4 x 40 g bloc de foie gras de canard

 

Ēdiens, kurā parādās patiesība: jo izcilākas sastāvdaļas, jo mazāk nepieciešams, lai sanāktu lielisks ēdiens. Šoreiz īsts miljonāra salikums. Nu, ja ne miljonāra, tad vismaz cilvēka, kurš tic īstai ēdiena baudīšanai, zina, ka ir reizes (kaut vai vienreiz gadā), kad ir laiks apēst ko īpašu.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Pannā lej eļļu un sakarsē. Katras pīles krūtiņas ādā iegriez trīs slīpus iegriezumus (ādā, bet lai neiegriežas gaļā) un liec sakarsētā pannā ar ādu uz leju. Cep kādas 3–4 minūtes, līdz kļuvušas zeltainas.
  2. Apgriez otrādi un cep vēl 3 minūtes. Uzliec virsū timiānu, pannā saber ķiplokus, uzber uz filejas ādas sāli un piparus. Pievieno pannā bumbierus, apmaisi un liec krāsns vidējā nodalījumā uz 12 minūtēm.
  3. Kad laiks pagājis, izņem pannu ārā un ļauj pastāvēt 5 minūtes. Tad liec uz šķīvjiem krūtiņu, blakus bumbierus un foie gras. Pasniedz.

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

Šiki

Pasaulē ir produkti, kas raksturo glamūru, gurmānus, zinātājus un baudītājus. Tādu produktu nav daudz, bet, kad tos uzliekam uz šķīvja, lai ēstu, tas ir kas īpašs. Trīs no tiem ir pīles krūtiņa, foie gras jebkurā veidolā un viens no pasaules smalkākajiem sāls veidiem – fleur de sel. Taisnības labad gan laikam bija jāsaka, ka ir četri produkti – arī vīns. Īpašs, tieši tikpat īpašs cik ēdiens un tikai ar vienu mērķi – bauda...

Vairāk

Komentāri

CetrasSezonas

26.09.2012.

Un uz maizes arī var likt! ;)

CetrasSezonas

26.09.2012.

Kintija, lūk, mūsu raksts par foie gras: http://www.cetrassezonas.lv/lv/produkti/galas_izstradajumi/ingredient.php?id=32092

Kintija

24.09.2012.

Sveiki Četras Sezonas. Vai būtu iespējams jūsu portālā kādu dienu iepazīties ar to, kas ir 'foie gras' un kā to gatavo? Cik noprotu, tad tā ir pastēte, bet ne tā ko smērē uz maizes. PAldies. Kintija

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Putnu gaļa"

Receptes bilde

Cepetis ar apelsīniem un krustnagliņām

Cepetis ar īstu Ziemassvētku garšu – krustnagliņas, apelsīni, dzērvenes un kanēlis ir tikai daži no elementiem, kas gatavojot šo cepeti radīs mājīgu un...

Vairāk

Receptes bilde

Aromātiski krāsnī cepti mazie sīpoli ar vistas fileju

Šai receptei vajag izvēlēties klasiskos baltos sīpolus, bet izmērā visvismazākos. Tie gan ātrāk izcepsies, gan izskatīsies labāk. Kopā ar rozmarīnu un...

Vairāk

Vista medus–sezama mērcē

Nedaudz kraukšķīgie un medainie vistas gabaliņi ar kraukšķīgām sezama sēkliņām būs īsts gardums kā lieliem, tā maziem. Turklāt ēdiens ir viegli...

Vairāk

Receptes bilde

Vistas, kartupeļu un sīpolu ilgais sacepums

Sīpoli, kartupeļi un vista. Trīs sastāvdaļas, kuras ir tik tipiskas ikvienai virtuvei. Katrā tās ir citādā izpildījumā, bet kā sastāvdaļas tās ir...

Vairāk

Receptes bilde

Sierā fritēts kukurūzas cālis

Pateicoties stundu ilgajai sautēšanai, vista zem kraukšķīgās siera garozas ir ļoti sulīga, tāpēc fritējot, galvenais, sagaidi, kad vistiņa ir skaisti...

Vairāk

Receptes bilde

Vidusjūras paipalas

Paipalas nav tas produkts ko ēdam bieži un nevajag arī, bet tajās reizēs, kad tās ir, tad jāpagatavo tā, ka gribās nolaizīt katru pirkstu un pat izlaizīt...

Vairāk

Cigoriņi ar vistu un turku zirņiem

Pat ziemā katram pienāk brīdis, kad gribas ko svaigāku, bet tomēr siltu. Tad nu tādā gadījumā lieliski noderēs rūgtenais cigoriņš apvienojumā ar saldeno...

Vairāk

Receptes bilde

Ziemassvētku tītars

Ziemassvētki

Kad gaisā uzvirmo cepta tītara smarža, kurš pildīts ar āboliem, garšaugiem, dzērvenēm un citrusaugļiem, ir skaidrs – mājās ir Ziemassvētki...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Vīns dāmai!

Mēs ar draudzenēm esam iecienījušas dažadus rozā vīnus. Tieši šī vidusceļa...

Ilze 30.12.2014. 11:16

Vīns dāmai!

Svarīgākais, ko vajadzētu mēģināt noskaidrot iepriekš, vai dāmai labāk patīk...

amanda 30.12.2014. 10:27

Vīns dāmai!

Sveiki!
Neesmu vīna eksperts, tāpēc jautāju pēc padoma.
Ir kāds universāls...

Kārlis 29.12.2014. 11:14

Ekoloģiska gaļa

Es arī šad tad no hereford,bet man tie komplekti šķiet pārāk lieli un...

Andis 18.12.2014. 19:09

Ziņas

Latvijas iedzīvotāji neizprot, kas ir bioloģiska pārtika 20.01.15

Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija kampaņas BioLoģiski! ietvaros pagājušā gada nogalē veica iedzīvotāju aptauju, lai noskaidrotu, kāda ir Latvijas iedzīvotāju izpratne par bioloģisko pārtiku un tās lietošanas paradumi. Aptauja, kurā piedalījās vairāk kā 1000 respondenti, atklāja, ka lielākajai daļai ir nepilnīga izpratne par bioloģisko pārtiku, tajā pašā laikā cilvēki uzskata, ka tādu lieto. Tāpat aptauja parādīja, ka cilvēki Latvijā maz pazīst Eiropas Savienības ekomarķējumu – zaļo ekolapiņu, kas ir vienīgais marķējums, kurš garantē bioloģiskās lauksaimniecības principu ievērošanu produkta audzēšanā un ražošanā.

Ievieš atpazīstamības zīmi „100% Latvijā audzēts dzīvnieks”  13.01.15

Lai Latvijas iedzīvotāji veikalu plauktos varētu atpazīt vietējo vistas gaļas produkciju, kas izgatavota tikai no Latvijā audzētu vistu gaļas, Latvijas vadošie putnu gaļas ražotāji AS “Putnu fabrika Ķekava” (PF “Ķekava”) un SIA “Lielzeltiņi” ieviesuši atpazīstamības zīmi “100% Latvijā audzēts dzīvnieks”. Tā apliecinās, ka vistas gaļa ir vietējas izcelsmes - dzīvnieks audzēts Latvijā, ievērojot Eiropas Savienības regulas un Latvijas likumdošanas prasības.

Rīgā atvērts pirmais skandināvu zīmola "Iittala" veikals 18.12.14

Iittala ir skandināvu dizaina leģenda un daļa no uzņēmuma Fiskars Group. Pirmais zīmola veikals durvis vēra tieši laikā pirms strauji tuvojošās svētku sezonas, pašā Latvijas galvaspilsētas centrā – pretī Latvijas Nacionālajai operai, Aspazijas bulvārī 24. 120 kvadrātmetrus lielajā veikalā ir pieejama plaša Iittala dizaina objektu kolekcija, tajā skaitā, slaveno Somu dizaineru Kaja Franka (Kaj Franck) un Alvara Ālto (Alvar Aalto) meistardarbi.

Iznācis jauns ziemas sezonas gardēžu saldējums Ekselence ar mandarīniem un piparkūkām 06.12.14

Speciāli šai ziemas sezonai Latvijas vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union radījis jaunu gardēžu saldējuma Ekselence ziemas produktu ar mandarīniem un piparkūkām. Jau no decembra sākuma jaunais saldējums ir pieejams visos lielākajos Latvijas veikalos un būs nopērkams ierobežotā daudzumā tikai šoziem.

Apbalvoti Latvijas labākie vīni un vīndari 06.12.14

Šonedēļ, 3.decembra vakarā, svinīgā ceremonijā Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrība godināja Latvijas labākos vīnus, dzirkstošos vīnus, sidrus un vīndarus – konkursa „Latvijas augļu un ogu vīnu konkursa 2014” uzvarētājus. Kopumā apbalvoti labākie Latvijā tapušie vīni 8 grupās, par labāko vīna darītavu atzīstot SIA „Lejasķērzēnus”, kas ražo „Naukšēnu mājas vīnu” un konkursa kopvērtējumā saņēma visvairāk punktu.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos