Pīles krūtiņa ar bumbieriem un foie gras

Pīles krūtiņa ar bumbieriem un foie gras

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 4 pīles krūtiņas
  • 3 ēd.k. virgin olīveļļas cepšanai
  • 2 lieli bumbieri, katrs sadalīts 8 daļās
  • 8 timiāna zariņi
  • 2 lielas ķiploka daivas
  • rupjais jūras sāls
  • svaigi malti meline pipari
  • 4 x 40 g bloc de foie gras de canard

 

Ēdiens, kurā parādās patiesība: jo izcilākas sastāvdaļas, jo mazāk nepieciešams, lai sanāktu lielisks ēdiens. Šoreiz īsts miljonāra salikums. Nu, ja ne miljonāra, tad vismaz cilvēka, kurš tic īstai ēdiena baudīšanai, zina, ka ir reizes (kaut vai vienreiz gadā), kad ir laiks apēst ko īpašu.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Pannā lej eļļu un sakarsē. Katras pīles krūtiņas ādā iegriez trīs slīpus iegriezumus (ādā, bet lai neiegriežas gaļā) un liec sakarsētā pannā ar ādu uz leju. Cep kādas 3–4 minūtes, līdz kļuvušas zeltainas.
  2. Apgriez otrādi un cep vēl 3 minūtes. Uzliec virsū timiānu, pannā saber ķiplokus, uzber uz filejas ādas sāli un piparus. Pievieno pannā bumbierus, apmaisi un liec krāsns vidējā nodalījumā uz 12 minūtēm.
  3. Kad laiks pagājis, izņem pannu ārā un ļauj pastāvēt 5 minūtes. Tad liec uz šķīvjiem krūtiņu, blakus bumbierus un foie gras. Pasniedz.

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

Šiki

Pasaulē ir produkti, kas raksturo glamūru, gurmānus, zinātājus un baudītājus. Tādu produktu nav daudz, bet, kad tos uzliekam uz šķīvja, lai ēstu, tas ir kas īpašs. Trīs no tiem ir pīles krūtiņa, foie gras jebkurā veidolā un viens no pasaules smalkākajiem sāls veidiem – fleur de sel. Taisnības labad gan laikam bija jāsaka, ka ir četri produkti – arī vīns. Īpašs, tieši tikpat īpašs cik ēdiens un tikai ar vienu mērķi – bauda...

Vairāk

Komentāri

CetrasSezonas

26.09.2012.

Un uz maizes arī var likt! ;)

CetrasSezonas

26.09.2012.

Kintija, lūk, mūsu raksts par foie gras: http://www.cetrassezonas.lv/lv/produkti/galas_izstradajumi/ingredient.php?id=32092

Kintija

24.09.2012.

Sveiki Četras Sezonas. Vai būtu iespējams jūsu portālā kādu dienu iepazīties ar to, kas ir 'foie gras' un kā to gatavo? Cik noprotu, tad tā ir pastēte, bet ne tā ko smērē uz maizes. PAldies. Kintija

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Putnu gaļa"

Receptes bilde

Pīles cepetis ar apelsīniem

Ziemassvētki ir tradīciju, smaržu un ģimenes laiks. Pīles pagatavošana un ēšana tavu māju piepildīs ar smaržu, savukārt tās notiesāšana var kļūt par...

Vairāk

Receptes bilde

Zoss pildīta ar kartupeļiem un āboliem

Svētku idejas

Šī manuprāt ir ideāla recepte Mārtiņdienas zosij, jo pildīta ar pašmāju sezonāliem produktiem. Pasniedza r zosu taukos ceptiem burkāniem...

Vairāk

Receptes bilde

Ziemassvētku tītars

Ziemassvētki

Kad gaisā uzvirmo cepta tītara smarža, kurš pildīts ar āboliem, garšaugiem, dzērvenēm un citrusaugļiem, ir skaidrs – mājās ir Ziemassvētki...

Vairāk

Receptes bilde

Vista pannā ar artišokiem

Šī ir sliņķu recepte, kas gan prasa tik specifiskus produktus kā artišoki eļļā un arī anšovs, bet pagatavošana ir tik viegla, ka tādus produktus mazos...

Vairāk

Vista medus–sezama mērcē

Nedaudz kraukšķīgie un medainie vistas gabaliņi ar kraukšķīgām sezama sēkliņām būs īsts gardums kā lieliem, tā maziem. Turklāt ēdiens ir viegli...

Vairāk

Receptes bilde

Pīle uz maizes

Šī ir viegli pagatavojama un burvīgi garšīga pīle, kam par pamatu ņemta 3 dienas veca maize, kas jau ir kļuvusi ļoti cieta, daži sīpoli, ķiploki un labs...

Vairāk

Receptes bilde

Austrumnieciskais Ziemassvētku cepetis

Jebkura gaļas marināde, kurā tiek izmantota teriyaki mērce, rezultātā rada austrumniecisku noskaņu, un šī recepte ir viens no veidiem kā pagatavot sulīgu...

Vairāk

Receptes bilde

Vistas cepetis ar rupjmaizes un speķa pildījumu

Tradicionālos svētkos ir jāgatavo tradicionāli ēdieni, tāpēc šis vistas cepetis lieliski atbilst visiem noteikumiem, jo sastāvdaļās ir ļoti klasiski...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Chai

Varu dalīties ar Chai tējas pagatavošanas recepti, ko apguvu viesojoties Indijā, jo...

Sandra 09.11.2014. 21:34

Chai

Mājās ir Vanilla Chai latte - pirkts mc2, ražots Beļģijā. Man arī lieliski garšo,...

Dace 01.11.2014. 09:13

Chai

Šis dzēriens tiešām ir ļoti gards, bet diemžēl Rīgā arī neesmu to atradusi,...

Kristīne 27.10.2014. 20:22

Chai

Jaunums, kas vairs nav nekāds jaunums! Nesen vienā no Rīgas kafijas tirgotavām acis...

Roberts 20.10.2014. 22:34

Ziņas

Apbalvoti Latvijas labākie vīni un vīndari 06.12.14

Šonedēļ, 3.decembra vakarā, svinīgā ceremonijā Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrība godināja Latvijas labākos vīnus, dzirkstošos vīnus, sidrus un vīndarus – konkursa „Latvijas augļu un ogu vīnu konkursa 2014” uzvarētājus. Kopumā apbalvoti labākie Latvijā tapušie vīni 8 grupās, par labāko vīna darītavu atzīstot SIA „Lejasķērzēnus”, kas ražo „Naukšēnu mājas vīnu” un konkursa kopvērtējumā saņēma visvairāk punktu.

Iznācis jauns ziemas sezonas gardēžu saldējums Ekselence ar mandarīniem un piparkūkām 06.12.14

Speciāli šai ziemas sezonai Latvijas vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union radījis jaunu gardēžu saldējuma Ekselence ziemas produktu ar mandarīniem un piparkūkām. Jau no decembra sākuma jaunais saldējums ir pieejams visos lielākajos Latvijas veikalos un būs nopērkams ierobežotā daudzumā tikai šoziem.

‘’Fazer’’ un Helsinku Universitāte: šokolāde var būt sabalansēta uztura sastāvdaļa 05.12.14

Helsinku Universitātes uztura zinātnieku veiktais jaunākais pētījums apliecina: mērens daudzums tumšās šokolādes var tik ieļauts sabalansētā ikdienas ēdienkartē. Pētījums ilga 10 nedēļas, un tajā  piedalījās 22 cilvēki, kuri katru dienu apēda septiņas ‘’Fazer’’ tumšās šokolādes konfektes.

„Valmiermuižas alus” sāk izmeklētu alu brūvēšanu garšu kolekcionāriem 02.12.14

Šā gada nogalē, investējot 60 tūkstošus eiro, ”Valmiermuižas alus” atklāja jaunu alus pagrabu. Tajā brūvētie ali būs ar īpašu, tostarp valsts vēsturei, nozīmīgām vērtībām un īpašiem notikumiem veltītu garšas buķeti. Katru gadu plānots izstrādāt vairākas jaunas receptes. To partijas būs līdz 5500 pudeļu. Katra pudele būs numurēta, norādot arī brūvēšanas gadu. Pirmais jaunajā pagrabā tapis „Valmiermuižas Trejledus alus”. Tas ir Latvijā pirmais alus, kas pēc izbrūvēšanas vēl tiek izturēts ledus pagrabā, trīs reizes sasaldējot.

Profesionāļi rada jaunu virtuves konceptu „Ceturtā siena”: virtuve bez robežām 11.11.14

Lai mājas virtuvē ienestu profesionāla pavāra cienīgu ekipējumu, apvienojot to ar radošu interjera risinājumu, sadarbību uzsākuši virtuves zīmols „Poggenpohl” un mājas ierīču zīmols „Electrolux”, radot jaunu virtuves konceptu „Ceturtā siena” („The Fourth Wall”).

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos