Pīles krūtiņa ar bumbieriem un foie gras

Pīles krūtiņa ar bumbieriem un foie gras

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 4 pīles krūtiņas
  • 3 ēd.k. virgin olīveļļas cepšanai
  • 2 lieli bumbieri, katrs sadalīts 8 daļās
  • 8 timiāna zariņi
  • 2 lielas ķiploka daivas
  • rupjais jūras sāls
  • svaigi malti meline pipari
  • 4 x 40 g bloc de foie gras de canard

 

Ēdiens, kurā parādās patiesība: jo izcilākas sastāvdaļas, jo mazāk nepieciešams, lai sanāktu lielisks ēdiens. Šoreiz īsts miljonāra salikums. Nu, ja ne miljonāra, tad vismaz cilvēka, kurš tic īstai ēdiena baudīšanai, zina, ka ir reizes (kaut vai vienreiz gadā), kad ir laiks apēst ko īpašu.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Pannā lej eļļu un sakarsē. Katras pīles krūtiņas ādā iegriez trīs slīpus iegriezumus (ādā, bet lai neiegriežas gaļā) un liec sakarsētā pannā ar ādu uz leju. Cep kādas 3–4 minūtes, līdz kļuvušas zeltainas.
  2. Apgriez otrādi un cep vēl 3 minūtes. Uzliec virsū timiānu, pannā saber ķiplokus, uzber uz filejas ādas sāli un piparus. Pievieno pannā bumbierus, apmaisi un liec krāsns vidējā nodalījumā uz 12 minūtēm.
  3. Kad laiks pagājis, izņem pannu ārā un ļauj pastāvēt 5 minūtes. Tad liec uz šķīvjiem krūtiņu, blakus bumbierus un foie gras. Pasniedz.

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

Šiki

Pasaulē ir produkti, kas raksturo glamūru, gurmānus, zinātājus un baudītājus. Tādu produktu nav daudz, bet, kad tos uzliekam uz šķīvja, lai ēstu, tas ir kas īpašs. Trīs no tiem ir pīles krūtiņa, foie gras jebkurā veidolā un viens no pasaules smalkākajiem sāls veidiem – fleur de sel. Taisnības labad gan laikam bija jāsaka, ka ir četri produkti – arī vīns. Īpašs, tieši tikpat īpašs cik ēdiens un tikai ar vienu mērķi – bauda...

Vairāk

Komentāri

CetrasSezonas

26.09.2012.

Un uz maizes arī var likt! ;)

CetrasSezonas

26.09.2012.

Kintija, lūk, mūsu raksts par foie gras: http://www.cetrassezonas.lv/lv/produkti/galas_izstradajumi/ingredient.php?id=32092

Kintija

24.09.2012.

Sveiki Četras Sezonas. Vai būtu iespējams jūsu portālā kādu dienu iepazīties ar to, kas ir 'foie gras' un kā to gatavo? Cik noprotu, tad tā ir pastēte, bet ne tā ko smērē uz maizes. PAldies. Kintija

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Putnu gaļa"

Receptes bilde

Savojas kāposti ar vistas gaļu

Savojas kāposti vēl arvien ir grūtāk pieejams produkts nekā kāposti, bet tie ir ļoti garšīgi un labi piemēroti gatavošanai, jo tiem pietiek ar pavisam maz,...

Vairāk

Vista tumšajās vīnogās

Ja vien iespējams, pagatavo šo ēdienu ar pēdējām Latvijas vīnogām; ja tādas neatrodi, izmanto kādas no ārvalstu favorītēm. Vīnogas, vista un vīns veido...

Vairāk

Receptes bilde

Krēmīgais ķirbju un vistas pīrāgs

Īsts rudens ēdiens – tas ir sātīgs, krēmīgs, pilnīgs un sildošs. Lai gan pīrāgs izskatās mazāks, nekā gribētos, tas ir tik sātīgs, ka pietiks vismaz...

Vairāk

Receptes bilde

Vistas fileja ar spinātu un rikotas pildījumu

Turpinot žurnālā “Četras Sezonas” iesākto lasītāju mīļāko recepšu rubriku, šoreiz kā labāko esam izvēlējušies Sanitas Rozenfeldes iesūtīto...

Vairāk

Receptes bilde

Vistas cepetis ar rupjmaizes un speķa pildījumu

Tradicionālos svētkos ir jāgatavo tradicionāli ēdieni, tāpēc šis vistas cepetis lieliski atbilst visiem noteikumiem, jo sastāvdaļās ir ļoti klasiski...

Vairāk

Receptes bilde

Pīles krūtiņa ar bumbieriem un foie gras

Ēdiens, kurā parādās patiesība: jo izcilākas sastāvdaļas, jo mazāk nepieciešams, lai sanāktu lielisks ēdiens. Šoreiz īsts miljonāra salikums. Nu, ja ne...

Vairāk

Receptes bilde

Tortiljas ar maskarponi un vistu

Viegls, ātrs ikdienas vakariņu ēdiens, kurā mijas krēmīgā maskarpone, daudzie zaļumi un sulīgā vista.

Vairāk

Receptes bilde

Vistas un ķirbja WOK

Patiesībā, pirms biju izdomājusi gatavot šo recepti, biju nolēmusi, ka vista un ķirbis peldēs kokospienā, bet tapšanas gaitā man pa rokai pagadījās...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Vīns dāmai!

Mēs ar draudzenēm esam iecienījušas dažadus rozā vīnus. Tieši šī vidusceļa...

Ilze 30.12.2014. 11:16

Vīns dāmai!

Svarīgākais, ko vajadzētu mēģināt noskaidrot iepriekš, vai dāmai labāk patīk...

amanda 30.12.2014. 10:27

Vīns dāmai!

Sveiki!
Neesmu vīna eksperts, tāpēc jautāju pēc padoma.
Ir kāds universāls...

Kārlis 29.12.2014. 11:14

Ekoloģiska gaļa

Es arī šad tad no hereford,bet man tie komplekti šķiet pārāk lieli un...

Andis 18.12.2014. 19:09

Ziņas

Iittala Ruutu vāžu un Aito plauktu kolekcijas saņem iF dizaina balvas 11.02.15

Iittala ir lepna paziņot, ka kompānijas nesen tirgū laistie produkti ir saņēmuši starptautisku atzinību. Ronana un Ervana Buruleku (Ronan un Erwan Bouroullec) veidotā Ruutu vāžu kolekcija un Sesīlijas Mancas (Cecilie Manz) radītā Aitio plauktu un priekšmetu uzglabāšanas kolekcija ieguvušas 2015.gada iF dizaina balvas. Šie apbalvojumi papildina garo Iittala dizaina atzinības vēsturi.

Latvijas iedzīvotāji neizprot, kas ir bioloģiska pārtika 20.01.15

Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija kampaņas BioLoģiski! ietvaros pagājušā gada nogalē veica iedzīvotāju aptauju, lai noskaidrotu, kāda ir Latvijas iedzīvotāju izpratne par bioloģisko pārtiku un tās lietošanas paradumi. Aptauja, kurā piedalījās vairāk kā 1000 respondenti, atklāja, ka lielākajai daļai ir nepilnīga izpratne par bioloģisko pārtiku, tajā pašā laikā cilvēki uzskata, ka tādu lieto. Tāpat aptauja parādīja, ka cilvēki Latvijā maz pazīst Eiropas Savienības ekomarķējumu – zaļo ekolapiņu, kas ir vienīgais marķējums, kurš garantē bioloģiskās lauksaimniecības principu ievērošanu produkta audzēšanā un ražošanā.

Ievieš atpazīstamības zīmi „100% Latvijā audzēts dzīvnieks”  13.01.15

Lai Latvijas iedzīvotāji veikalu plauktos varētu atpazīt vietējo vistas gaļas produkciju, kas izgatavota tikai no Latvijā audzētu vistu gaļas, Latvijas vadošie putnu gaļas ražotāji AS “Putnu fabrika Ķekava” (PF “Ķekava”) un SIA “Lielzeltiņi” ieviesuši atpazīstamības zīmi “100% Latvijā audzēts dzīvnieks”. Tā apliecinās, ka vistas gaļa ir vietējas izcelsmes - dzīvnieks audzēts Latvijā, ievērojot Eiropas Savienības regulas un Latvijas likumdošanas prasības.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos