Pīles krūtiņa ar bumbieriem un foie gras

Pīles krūtiņa ar bumbieriem un foie gras

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

  • 4 pīles krūtiņas
  • 3 ēd.k. virgin olīveļļas cepšanai
  • 2 lieli bumbieri, katrs sadalīts 8 daļās
  • 8 timiāna zariņi
  • 2 lielas ķiploka daivas
  • rupjais jūras sāls
  • svaigi malti meline pipari
  • 4 x 40 g bloc de foie gras de canard

 

Ēdiens, kurā parādās patiesība: jo izcilākas sastāvdaļas, jo mazāk nepieciešams, lai sanāktu lielisks ēdiens. Šoreiz īsts miljonāra salikums. Nu, ja ne miljonāra, tad vismaz cilvēka, kurš tic īstai ēdiena baudīšanai, zina, ka ir reizes (kaut vai vienreiz gadā), kad ir laiks apēst ko īpašu.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Pannā lej eļļu un sakarsē. Katras pīles krūtiņas ādā iegriez trīs slīpus iegriezumus (ādā, bet lai neiegriežas gaļā) un liec sakarsētā pannā ar ādu uz leju. Cep kādas 3–4 minūtes, līdz kļuvušas zeltainas.
  2. Apgriez otrādi un cep vēl 3 minūtes. Uzliec virsū timiānu, pannā saber ķiplokus, uzber uz filejas ādas sāli un piparus. Pievieno pannā bumbierus, apmaisi un liec krāsns vidējā nodalījumā uz 12 minūtēm.
  3. Kad laiks pagājis, izņem pannu ārā un ļauj pastāvēt 5 minūtes. Tad liec uz šķīvjiem krūtiņu, blakus bumbierus un foie gras. Pasniedz.

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

Šiki

Pasaulē ir produkti, kas raksturo glamūru, gurmānus, zinātājus un baudītājus. Tādu produktu nav daudz, bet, kad tos uzliekam uz šķīvja, lai ēstu, tas ir kas īpašs. Trīs no tiem ir pīles krūtiņa, foie gras jebkurā veidolā un viens no pasaules smalkākajiem sāls veidiem – fleur de sel. Taisnības labad gan laikam bija jāsaka, ka ir četri produkti – arī vīns. Īpašs, tieši tikpat īpašs cik ēdiens un tikai ar vienu mērķi – bauda...

Vairāk

Komentāri

CetrasSezonas

26.09.2012.

Un uz maizes arī var likt! ;)

CetrasSezonas

26.09.2012.

Kintija, lūk, mūsu raksts par foie gras: http://www.cetrassezonas.lv/lv/produkti/galas_izstradajumi/ingredient.php?id=32092

Kintija

24.09.2012.

Sveiki Četras Sezonas. Vai būtu iespējams jūsu portālā kādu dienu iepazīties ar to, kas ir 'foie gras' un kā to gatavo? Cik noprotu, tad tā ir pastēte, bet ne tā ko smērē uz maizes. PAldies. Kintija

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Putnu gaļa"

Receptes bilde

Lēnie vistas gabaliņi ar cidonijām

Šis ir viens no ziemas perioda ilgajiem brīvdienu ēdieniem. Aromātiska, lēni gatavota un sulīga vista. Ja tev nav pieejams brūkleņu vīns, izmanto vai nu ābolu...

Vairāk

Receptes bilde

Vistas cepetis ar kastaņiem

"Četru Sezonu Virtuve"

Tradicionāls ēdiens rudenim un ziemai ir mājās gatavots, krāsnī cepts putns, pasniegts kopā ar kastaņiem. Pildījumā aromātiski pašmāju āboli, kanēlis,...

Vairāk

Receptes bilde

Ātrās vistu filejas ar vītinātu gaļu un kļavu sīrupu

Saldais kļavu sīrups, sāļā vītinātā gaļa, pikantais siers un tas viss kopā ar ķiploku – interesanti un garšīgi. Tiešām garšīgi, jo savienojas vistas...

Vairāk

Receptes bilde

Tortiljas ar maskarponi un vistu

Viegls, ātrs ikdienas vakariņu ēdiens, kurā mijas krēmīgā maskarpone, daudzie zaļumi un sulīgā vista.

Vairāk

Receptes bilde

Vista pannā ar artišokiem

Šī ir sliņķu recepte, kas gan prasa tik specifiskus produktus kā artišoki eļļā un arī anšovs, bet pagatavošana ir tik viegla, ka tādus produktus mazos...

Vairāk

Receptes bilde

Vistas krūtiņa kadiķogu medus glazūrā

"Četru Sezonu Virtuve"

Vissulīgākā krūtiņa sanāks ja to cepsi kopā ar kaulu, bet, kad tādu iegādāties nevari un arī ar vistas dalīšanu nodarboties nevēlies, tad cep veikalos...

Vairāk

Receptes bilde

Krāsnī ceptas pīles kājas ar āboliem

Lai gan īstā pīles gaļas sezona Latvijā ir ļoti īsa un to cenas ir diezgan augstas, tomēr, pateicoties importam, labu pīles gaļu var baudīt visu gadu un nu...

Vairāk

Receptes bilde

Vista vīnogās

ATRADUMU GROZS

Tik vienkārši, ka vienkāršāk vairs nevar būt! Izmanto vīnogas, kamēr ir to sezona, jo tās lieliski iederas gan sāļos, gan saldos ēdienos.

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Brančs

Vai Fazendā ir brančs? Neesmu par to dzirdējusi. Vai arī ir īpaša brokastu...

Samanta 16.07.2014. 11:45

Brančs

Man ļoti patīk atmosfēra un ēdiens Fazendā. Omēm un opjiem noteikti arī patiks...

Kristīna 16.07.2014. 11:04

Brančs

Gribu ar ģimeni (bērni, vecvecāki) nosvinēt svētkus kādā foršā vietā ar...

Samanta 15.07.2014. 13:08

Ideāla karamele

Domāju tas ir atkarīgs no pannas kādu izmantojat ,temperatūras ,un ilguma .......

Jānis 10.05.2014. 01:46

Ziņas

12 lietas par elektroierīcēm, kas vecākiem jāņem vērā mājās bērnu drošībai 22.07.14

Lai mājas apstākļos pasargātu bērnu no nevēlamām situācijām, kas var rasties nepareizi lietojot elektroierīces vai neesot pietiekami piesardzīgiem ar tām ikdienā, mājas ierīču zīmola „Electrolux” eksperti atgādina būtiskākās lietas, kas jāņem vērā vecākiem bērnu drošībai.

Rītiņš un Sirmais Rīgas svētkos aicina uz lielāko restorānu Rīgā 22.07.14

Sestdien, 16.augustā, Rīgas svētku ietvaros Spīķeru centrālajā laukumā tiks atvērts “Rīgas svētku restorāns”, kurā vienlaicīgi darbosies 15 Rīgas labākie restorāni un kafejnīcas. Apmeklētājus ar savu meistarību pārsteigs tādi populāri Latvijas šefpavāri kā Mārtiņš Rītiņš, Mārtiņš Sirmais, Ingmārs Ladigs, Māris Astičs, Valters Zirdziņš un citi.

Jauni RASA krēmsieri ar citronu un olīvām 22.07.14

Piena produktu zīmolam RASA klajā nākuši krēmsieri ar divām jaunām garšām – ar citronu un ar olīvām. RASA krēmsieru pamatā ir īsts, dabīgs saldais krējums un piens, kas rada krēmsiera īpaši maigi krēmīgo garšu un vienmērīgo struktūru. Tagad RASA krēmsieru klāstu papildina šī gada populārākā desertu garša – citrons, kā arī tradicionāli iecienītās izteiksmīgās melnās un zaļās olīvas.

Vēsturiskajā „RĪGAS” dzirkstošo vīnu līnijā radīts jauns zīmols – „RĪGAS Prestige Cuvée 21.07.14

Sekojot alkoholisko dzērienu inovācijām un tendencēm pasaulē, vēsturiskajam dzirkstošā vīna zīmolam “RĪGAS’’, kas uzņēmumā “Latvijas balzams’’ tiek ražots jau kopš 1952. gada, tehnologi radījuši jaunu līnijas paplašinājumu – „RĪGAS Prestige Cuvée’’.

Šefpavārs Raimonds Zommers radījis savu alus šķirni 21.07.14

Populārā raidījuma Mūsdienu Latvijas garša uzvarētājs un restorāna Kaļķu vārti šefpavārs Raimonds Zommers kopā ar alus darītavas Aldaris galveno alus meistaru Valdi Čunku radījis jaunu gaišā alus šķirni – Zommer’s. Jaunais alus brūvēts Aldara vēsturiskajā alus darītavā un būs pieejams ierobežotā daudzumā – pārdošanā būs vien 10 000 pudeļu, kuras varēs iegādāties tikai Rimi veikalu tīklā un restorānā Kaļķu vārti. Tas ir pirmais kāda šefpavāra alus Latvijā.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos