Topinambūru, turku zirņu un griķu sacepums

Topinambūru, turku zirņu un griķu sacepums

Ja vēlies izbaudīt siltu, aromātisku un gardu sacepumu, tad šis būs tieši tāds! Tajā labi draudzējas sacepumos mazāk ierastas sastāvdaļas – griķi, turku zirņi un topinambūri. Noteikti pamēģini, ja vēlies dažādot savas ikdienas maltītes.

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
24h
Gatavošana
1,50h
Kopējais laiks
24h

Sastāvdaļas:

  • 200 g topinambūru, nomizoti, sagriezti šķēlēs
  • 1 citrona sula
  • 500 ml auksta ūdens
  • 100 g turku zirņu, izmērcēti 24 h, izvārīti
  • 100 g zaļo griķu, izmērcēti 24 h
  • 2 burkāni, nomizoti, sagriezti strēmelēs
  • buntīte rozmarīna, sakapāts
  • buntīte pupumētras, sakapāta
  • 1 sarkanais sīpols, nomizots, sagriezts ripās
  • 3 ķiploka daiviņas, nomizotas, sakapātas
  • 200 ml saldā krējuma
  • 80 g sviesta, istabas temperatūrā + nedaudz trauka ietaukošanai
  • 110 g Parmas siera, smalki sarīvēts
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Ja vēlies izbaudīt siltu, aromātisku un gardu sacepumu, tad šis būs tieši tāds! Tajā labi draudzējas sacepumos mazāk ierastas sastāvdaļas – griķi, turku zirņi un topinambūri. Noteikti pamēģini, ja vēlies dažādot savas ikdienas maltītes.

Pagatavošana:

 

  1. Sagatavo bļodu ar ūdeni, kurā iespied citrona sulu. Liec citronūdenī topinambūru šķēles un uz kādu brīdi atstāj.
  2. Ietauko karstumizturīgu trauku ar sviestu un pamīšus kārto tajā topinambūrus, turku zirņus, griķus, burkānus, zaļumus, sīpolus un ķiplokus, līdz visas sastāvdaļas izlietotas.
  3. Sakarsē krāsni 170 grādus karstu. Bļodā sajauc saldo krējumu ar sviestu, sieru, sāli un pipariem un pārlej ar to dārzeņu kārtojumu. Liec krāsnī cepties uz 1–1,5 h, līdz dārzeņi ir mīksti un zeltaini un sacepums ieguvis brūnu virskārtu. Pasniedz siltu.

Recepte: Madara Nīgale
FOTO: Kristīne Dzalbe

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Sacepumi