Kartupeļu un cukīni sacepums

Kartupeļu un cukīni sacepums

Šajā sacepumā droši ļaujies krāsu burvībai un izmanto gan saldos, gan dzeltenos, gan violetos kartupeļus. Tāpat pievieno cukīni gan ar zaļo, gan dzelteno mizu. Lai dzīvo dažādība!

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
25min
Gatavošana
45min
Kopējais laiks
1,10h

Sastāvdaļas:

  • 30 g sviesta cepšanai +  nedaudz formas ietaukošanai
  • 1 purava baltā daļa, sagriezta  nelielos gabalos
  • 300 ml piena
  • 5 g malta muskatrieksta
  • malti baltie pipari pēc garšas
  • jūras sāls pēc garšas
  • 600 g kartupeļu, nomizoti,  sagriezti plānās šķēlēs
  • 200 g saldā kartupeļa, nomizots,  sagriezts plānās šķēlēs
  • 400 g cukīni, sagriezti ripiņās
  • 100 g parmezāna siera, sarīvēts

Pagatavošana:

  1. Pannā izkausē sviestu un apcep puravus. Kad puravi kļūst caurspīdīgi,  pievieno pienu, muskatriekstu, sāli, piparus un turpini gatavot, līdz piens ir  uzvārījies.
  2. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Ietauko cepamo formu ar sviestu. Ielej  formā nedaudz piena no purava mērces. Apkārt formas pamatnei no ārmalas  uz iekšpusi pamīšus kārto kartupeļus un cukīni, līdz forma pilna, un pārlej  ar atlikušo mērci ar visiem puraviem. Liec krāsnī cepties uz 30 minūtēm.  Tad pārkaisi ar sieru un cep vēl 10 minūtes. Kad gatavs, izņem no krāsns un  pasniedz siltu.

 

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Sacepumi