Kleftiko

Kleftiko

Viens no tipiskajiem grieķu ēdieniem, kuru var gatavot no jēra gaļas vai arī no trīs gaļu sajaukuma.

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
15min
Gatavošana
2h
Kopējais laiks
2,15h

Sastāvdaļas:

  • 1 kg jēra gaļas (var arī cūkas, liellopa vai dažādas gaļas)
  • 3 ķiploka daivas, šķēlītēs
  • 1 tomāts, daiviņās
  • 1 sarkanā paprika, srēmelēs
  • 1 tējk. kaltētas raudenes
  • kartupeļi – ja vēlies
  • 200 g graviera siera, gabaliņos*
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Viens no tipiskajiem grieķu ēdieniem, kuru var gatavot no jēra gaļas vai arī no trīs gaļu sajaukuma.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.
  2. Gaļu sagriez kubiņos (vai atstāj kā steika gabalus) un saliec uz divām cepamā papīra loksnēm centrā. Pievieno visu pārējo (izņemot sieru un tomātu) un sajauc. Tad uzber sieru un uzliec tomātu. Uzber sāli un piparus.
  3. Aizsien cepamo papīru ar pārtikas diegu un liec cepeškrāsnī. Cep 2 stundas.

Recepte: Panayotis Lianos, Evangelos Klimis
FOTO: Armands Meirāns

Papildinājumi:

* Šo sieru lieto oriģinālajā receptē, bet der jebkurš kūstošais siers vai arī fontina un Parmas siera sajaukums. Vai var izmantot tikai kādu no cietajiem sieriem.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Sacepumi