Strausa maltā gaļa cukīni laiviņās

Strausa maltā gaļa cukīni laiviņās

Strausa gaļa tikai pamazām gūst popularitāti, kaut arī to ir viegli pagatavot, turklāt sarkanā strausa gaļa ir īpaši liesa, satur daudz olbaltumvielas un mikroelementus.

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
1h
Kopējais laiks
1,10h

Sastāvdaļas:

  • olīveļļa cepšanai
  • 1 tējk. svaiga vai kaltēta timiāna
  • 2 baltie sīpoli, nomizoti, smalki sasmalcināti
  • 4 ķiploka daiviņas, nomizotas, smalki sasmalcinātas
  • 800 g maltas strausa gaļas
  • 1 ēd.k. Vidusjūras garšaugu maisījuma
  • 2 ēd.k. sojas mērces
  • 4 ēd.k. tomātu pastas
  • 200 g svaigā krēmsiera
  • 4 nelieli cukīni, gareniski pārgriezti uz pusēm
  • 200 g Čedaras siera, sarīvēts
  • 1 ēd.k. sezama sēkliņu
  • 2 dzeltenie tomāti, sagriezti šķēlītēs
  • 2 sarkanie tomāti, sagriezti šķēlītēs
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Strausa gaļa tikai pamazām gūst popularitāti, kaut arī to ir viegli pagatavot, turklāt sarkanā strausa gaļa ir īpaši liesa, satur daudz olbaltumvielas un mikroelementus. Lieliski sader ar dažādām garšvielām, tāpēc vienmēr varēsi to pagatavot sev tīkamā veidā un arī veidolā, jo gaļu vari gatavot kā steiku, griezt gabaliņos vai veidot maltās gaļas masu.

Pagatavošana:

  1. Gatavo pildījumu. Pannā sakarsē eļļu, pieber timiānu, pievieno sīpolus, ķiplokus un apcep 2–3 minūtes, līdz tie mazliet apbrūnē. Pievieno strausa gaļu, pārkaisi ar sāli, pipariem un Vidusjūras garšaugu maisījumu un maisot cep aptuveni 5 minūtes. Tad pārlej ar sojas mērci un turpini cept vēl 5 minūtes. Pievieno tomātu pastu un samaisot sautē vēl 5 minūtes. Beigās iemaisi krēmsieru un turpini sautēt vēl aptuveni 5 minūtes.
  2. Pārber katru cukīni pusīti ar sāli un noliec malā uz aptuveni 15–20 minūtēm, lai atsulojas, un pēc tam nolej lieko šķidrumu.
  3. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Katru cukīni „laiviņu” liec uz folijas loksnes*, apslaki ar pāris pilieniem olīveļļas, pārkaisi ar šķipsniņu melno piparu un pa virsu kārto pildījuma masu. Pārkaisi ar rīvēto sieru un sezama sēkliņām. Aizloki ciet katru folijas loksni un liec krāsnī cepties uz aptuveni 25–30 minūtēm vai līdz cukīni ir mīksti. 5–8 minūtes pirms cepšanās beigām blakus cukīni liec tomātu šķēles, kuras pārkaisi ar atlikušo malto gaļu un sieru, un cep, līdz viss gatavs. Izņem no krāsns un pasniedz siltu.

Papildinājumi:

* Ja vēlies, vari visus cukīni cept kopā vienā cepamajā traukā uz vienas lielas folijas loksnes.
ratites_logo2.jpg - 33.15 KBprolux_140x140.jpg - 19.39 KB

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Sacepumi