Brokoļi ar Čedaras sieru

Brokoļi ar Čedaras sieru

Tagad tu zini, ka brokoļus var pagatavot arī šādi...

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
5min
Gatavošana
35min
Kopējais laiks
40min

Sastāvdaļas:

  • 2 brokoļi, sadalīti mazākās „galviņās”
  • 6 olas
  • 150 ml piena
  • 2 lielas ēd.k. svaigā siera
  • 1 ķiploka daiviņa, izspiesta caur ķiplokspiedi
  • 300 ml saldā krējuma
  • 150 g Čedaras siera, sarīvēts
  • sviests pannas ietaukošanai
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Zini, kāpēc daudzās filmās bērniem negaršo brokoļi? Jo pieaugušie tos tikai uzvārījuši, un viss. Ja vien viņi zinātu, ka brokoļus var pagatavot arī šādi...

Pagatavošana:

  1. Sasildi krāsni 190 grādus karstu.
  2. Verdošā sālsūdenī vāri brokoļus 8 minūtes. Kamēr vārās, sajauc olas, pienu, saldo krējumu un svaigo sieru. Pievieno sāli, piparus un ķiploku. Ietauko ar sviestu pannu, kurā liksi brokoļus.
  3. Izņem brokoļus no ūdens un liec ietaukotajā pannā. Pārber ar sieru un pārlej ar sagatavoto masu. Liec krāsnī uz 25 minūtēm.
  4. Izņem ārā un pasniedz.

Recepte: Laura Skudrīte
FOTO: Armands Meirāns
Papildinājumi:
Ja vēlies, cepot droši vari pievienot plānas sakapātas bekona šķēlītes.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Sacepumi