Siltie halumi un cigoriņu salāti ar avenēm

Siltie halumi un cigoriņu salāti ar avenēm

Vasara ir īstais laiks, kad gatavot svaigos salātus. Tajos lieliski iederas arī cigoriņi, kurus nedaudz apcepot un papildinot ar halumi tev izdosies silta, bet viegla maltīte vasaras vakaram. Savukārt košam akcentam un saldenumam – aveņu mērce.

Sarežgītība
zema
Personas
2
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
25min
Gatavošana
15min
Kopējais laiks
40min

Sastāvdaļas:

aveņu mērcei:

  • 150 g aveņu
  • 50 g valriekstu, grauzdēti, rupji sadrupināti
  • 2 ķiploka daiviņas, nomizotas, sasmalcinātas
  • 3 ēd.k. sarkanvīna etiķa
  • 2 ēd.k.  extra virgin olīveļļas
  • 1 ēd.k. granātābolu sīrupa
  • 25 g brūnā cukura
  • 10 g kinzas, sakapāta
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

salātiem:

  • 250 g halumi siera, sagriezts 1 cm biezās šķēlēs
  • 2 cigoriņu galviņas, katra sagriezta 8 daiviņās
  • 2 ēd.k. olīveļļas cepšanai
  • 25 g brūnā cukura
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

dekorēšanai:

  • svaiga kinza, sakapāta

Pagatavošana:

  1. Gatavo aveņu mērci, bļodā sajaucot visas mērces sastāvdaļas.
  2. Pannā sakarsē eļļu, līdz tā ir ļoti karsta, un apcep halumi apmēram 1 minūti no katras puses, līdz siera šķēles kļuvušas zeltaini brūnas. Izņem no pannas un noliec malā. Tajā pašā pannā apcep cigoriņus, pārberot ar cukuru, sāli un pipariem, līdz tie nedaudz apbrūninās. Ja nepieciešams, pievieno vēl eļļu un mazliet pacep, lai karamelizējas. Lielā traukā liec apceptos cigoriņus un siltu halumi, pārlej ar aveņu mērci, pārber ar kinzu un pasniedz.

Recepte: Ieva Kušnere
FOTO: Kristīne Dzalbe

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Salāti