Kinojas salāti franču stilā

Kinojas salāti franču stilā

Viegli un ātri pagatavojami salāti, kas reizē ir maigi, bet sātīgi.

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
15min
Gatavošana
30min
Kopējais laiks
45min

Sastāvdaļas:

ķiplokiem:

  • 4 ēd.k.  extra virgin olīveļļas
  • 5 ķiploku daiviņas, nomizotas, sagrieztas plānās šķēlītēs
  • 1/2 citrona miziņas, smalki sarīvētas
  • 3 timiāna zariņi

salātiem:

  • 100 g melnās kinojas
  • 250 ml ūdens
  • jūras sāls pēc garšas
  • 4 ēd.k. olīveļļas cepšanai
  • 200 g mazu šitaki sēņu
  • dažas lapiņas rozmarīna
  • 100 g salātu maisījuma
  • 20 ķiršu tomātiņi, pārgriezti uz pusēm
  • 50 g cietā siera, sagriezts plānās šķēlītēs

Pagatavošana:

  1. Katlā ieber kinoju un uzlej ūdeni. Pieber sāli un liec vārīties uz vidējas liesmas apmēram 15 minūtes, līdz kinoja ir gatava un viss ūdens uzsūcies.
  2. Tikmēr pannā sakarsē eļļu, pievieno ķiplokus, citrona miziņas un timiāna zariņus. Cep uz ļoti, ļoti mazas liesmas apmēram 5 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Nogriez liesmu un atstāj, lai eļļa ievelkas ar ķiplokiem un ķiploki paliek mīksti un karamelizējas.
  3. Kad kinoja ir gandrīz gatava, citā bļodiņā nolej eļļu kopā ar ķiplokiem. Tajā pašā pannā sakarsē salātiem paredzēto eļļu, liec cepties sēnes ar rozmarīnu un cep, līdz tās ir gatavas.
  4. Ieber bļodā kinoju, pievieno sēnes, salātus, ķiplokus, tomātiņus un samaisi. Uzber sieru un pasniedz.

Recepte: Signe Meirāne
FOTO: Armands Meirāns

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Salāti