Greipfrūtu salāti ar maskarpones-riekstu bumbām

Greipfrūtu salāti ar maskarpones-riekstu bumbām

Šie aromātiskie, citrusīgie un vieglie salāti būs lieliska atslodze pēc svētku cepešiem un saldumu kalniem.

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
15min
Gatavošana
20min
Kopējais laiks
35min

Sastāvdaļas:

  • 1 greipfrūts
  • 100 g svaigu salātlapu maisījuma
  • 80 g valriekstu, sadrupināti
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

siera bumbām:

  • 150 g maskarpones siera
  • 1 šķipsniņa kanēļa
  • 80 g lazdu riekstu, sadrupināti

mērcei:

  • 2 ēd.k. olīveļļas
  • 10 g medus
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Nogriez greipfrūtam augšu un apakšu, noliec uz dēlīša un visapkārt nogriez mizu tā, lai pie greipfrūta mīkstuma nepaliktu baltā, rūgtā mizas daļa. Centies nogriezt to pēc iespējas plānāku, bet nenogriez par daudz. Pārgriez nomizoto greipfrūtu uz pusēm un katru pusi sagriez apmēram 5 mm plānās šķēlēs.
  2. Gatavo siera bumbas. Pievieno maskarponei kanēli un, viļājot rokās, veido nelielas bumbiņas. Pēc tam apviļā tās sadrupinātos riekstos.
  3. Gatavo mērci, bļodiņā sajaucot visas mērces sastāvdaļas. Bļodā vai šķīvī liec salātu lapas, greipfrūta šķēlītes un siera bumbas, pārkaisi ar sāli un pipariem un pārlej ar mērci. Uzber valriekstus. Pasniedz.

Recepte: Vita Levkāne - Grīnberga
FOTO: Kristīne Dzalbe

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Salāti