Siltie dārzeņu salāti ar speķi un mārrutku remulādi

Siltie dārzeņu salāti ar speķi un mārrutku remulādi

Ideāli salāti aukstajiem ziemas vakariem - silti, sātīgi un garšām bagāti!

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
20min
Gatavošana
25min
Kopējais laiks
45min

Sastāvdaļas:

  • olīveļļa veidnes ietaukošanai
  • 4 pētersīļu saknes, nomizotas, sagrieztas neregulāros gabaliņos
  • 4 burkāni, nomizoti, sagriezti neregulāros gabaliņos
  • 200 g puķkāposta, sadalīts nelielās rozetēs
  • 1 šalotes sīpols, nomizots, sagriezts plānās šķēlītēs
  • 150 g kūpināta speķa, sagriezts plānās strēmelītēs
  • 10 g pētersīļu zaļumu, sakapāti
  • 5 g pētersīļu lapiņu, pārkaisīšanai
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 1 ēd.k. sarkanvīna etiķa
  • 1 saldskābs ābols, serde izņemta, sagriezts šķēlītēs

remulādes mērcei:

  • 2 tējk. mārrutku
  • 1 ola
  • 2 tējk. saldā krējuma
  • 1 tējk. Dižonas graudu sinepju
  • 5 g lociņu
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 200 ml extra virgin olīveļļas
  • 50 g kornišonu, sasmalcināti

pasniegšanai:

  • 5 g lociņu, sasmalcināti

 

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
  2. Ietauko cepamo veidni ar eļļu, liec tajā dārzeņus, speķi un zaļumus. Pieber sāli, piparus, pielej etiķi un visu samaisi. Pa virsu izkārto ābola šķēlītes, uzber nedaudz sāls un piparu, pārkaisi ar pētersīļa lapām. Liec krāsnī cepties uz 12–14 minūtēm.
  3. Gatavo remulādi. Liec visas mērces sastāvdaļas, izņemot kornišonus un eļļu, blenderī un, pamazām pievienojot eļļu, lēnā ātrumā sablenderē līdz viendabīgai konsistencei. Pievieno kornišonus un iemaisi tos mērcē.
  4. Liec šķīvjos siltos dārzeņu salātus, pārlej ar mērci un pārkaisi ar lociņiem.

Recepte: Kārlis Roberts Celms
FOTO: Armands Meirāns

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Salāti