Burkānu un zirnīšu salāti

Burkānu un zirnīšu salāti

Šie vieglie un pavasarīgie salāti būs daudziem tik iecienītā burkānu un zirnīšu sautējuma daudz, daudz veselīgāka alternatīva. Un nebūt ne sliktāka!

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
zemas
Sagatavošana
5min
Gatavošana
15min
Kopējais laiks
20min

Sastāvdaļas:

  • 110 g saldētu mini burkānu
  • 100 g saldētu zirnīšu
  • fetas siera gabaliņš, sagriezts kubiņos
  • 100 g spinātu
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

mērcei:

  • buntīte svaiga bazilika
  • 1 ēd.k. extra virgin  olīveļļas
  • 1 tējk. balzametiķa
  • 1/2 tējk. medus

Pagatavošana:

  1. Gatavo mērci, sablenderējot visas mērces sastāvdaļas.
  2. Uzvāri ūdeni, līdz tas sāk burbuļot, liec iekšā burkānus un ļauj ūdenim no jauna uzvārīties. Pievieno zirnīšus un 1 minūti noblanšē. Tad sietiņā nokās un samaisi ar mērci. Salātu bļodā liec spinātu lapiņas, pa virsu burkānu un zirnīšu maisījumu un fetas siera gabaliņus. Uzber sāli un piparus un pasniedz.

Recepte: Aļesja Avdejeva
FOTO: Kristīne Dzalbe

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Salāti