Rīsi ar āboliem, seleriju un zaļumiem

Rīsi ar āboliem, seleriju un zaļumiem

Vitamīniem, uzturvielām un dažādām garšām bagāti salāti, kuros labi draudzējas gan ābols, gan ķirbju sēkliņas, gan selerija. Viegla, bet reizē pietiekami sātīga kombinācija.

Sarežgītība
zema
Personas
1
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
20min
Gatavošana
5min
Kopējais laiks
25min

Sastāvdaļas:

  • sauja svaigu salātu pēc izvēles
  • 1 ābols, nomizots, iztīrīts, sagriezts gabaliņos
  • 1 selerijas kāts, sagriezts gabaliņos
  • 50 g basmati rīsu, novārīti, atdzesēti
  • 1 ēd.k. sadrupinātu valriekstu
  • 1 ēd.k. ķirbju sēklu
  • 1/2 tējk. citrona sulas
  • 1 ēd.k. olīveļļas
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Salātu bļodā liec salātu lapiņas, ābolus un selerijas un samaisi. Atsevišķā traukā samaisi rīsus ar valriekstiem, ķirbju sēklām, citrona sulu un olīveļļu, pievieno šo maisījumu dārzeņiem un vēlreiz samaisi. Uzber sāli un piparus un pasniedz.

Recepte: Aļesja Avdejeva
FOTO: Kristīne Dzalbe

Komentāri

Andulis

05.05.2018 21:13

Šie salāti garšoja VISAI manai ģimenei. Viegli, ātri pagatavojami, pat pieturējos pie receptes ;)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Salāti