Lapu salāti ar vīnā vārītām garnelem

Lapu salāti ar vīnā vārītām garnelem

Garneles, ko var gan cept, gan vārīt, gan blenderēt, tomēr visvairāk tiek izmantotas svaigā veidā kā piedeva kādos salātos. Šie svaigie un krāsainie salāti var būt kā vieglas vakariņas vai kā piedeva pie vēl kāda ēdiena.

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
augstas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
30min
Kopējais laiks
40min

Sastāvdaļas:

  • 100 g ūdens
  • 400 g garneļu čaulās
  • 200 g sausa baltvīna
  • 30 g pētersīļu, smalki sagriezti
  • 70 g salātu maisījuma
  • 8 vārītas paipalu oliņas, nolobītas, pārgrieztas uz pusēm
  • 100 g ķiršu tomātiņu, pārgriezti uz pusēm
  • 80 g majonēzes
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti piecu graudu pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Katliņā ielej ūdeni un uzvāri. Pievieno garneles, sāli, piparus un vāri 5 minūtes uz lēnas uguns. Tad pievieno vīnu un pētersīļus un turpini vārīt vēl 15 minūtes uz vidēji lielas uguns. Nokās šķidrumu, izlobi garneles, nosusini un atdzesē.
  2. Traukā kārto salātu lapas, pievieno garneles, paipalu oliņas, ķiršu tomātiņus, sāli un piparus un visu lēnām izcilā. Pārslaki ar majonēzi un pasniedz.

Recepte: Vita Levkāne-Grīnberga
FOTO: Kristīne Dzalbe

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Salāti