
Lapu salāti ar vīnā vārītām garnelem
Garneles, ko var gan cept, gan vārīt, gan blenderēt, tomēr visvairāk tiek izmantotas svaigā veidā kā piedeva kādos salātos. Šie svaigie un krāsainie salāti var būt kā vieglas vakariņas vai kā piedeva pie vēl kāda ēdiena.
- Sarežgītība
- vidēja
- Personas
- 4
- Izmaksas
- augstas
- Sagatavošana
- 10min
- Gatavošana
- 30min
- Kopējais laiks
- 40min
Sastāvdaļas:
- 100 g ūdens
- 400 g garneļu čaulās
- 200 g sausa baltvīna
- 30 g pētersīļu, smalki sagriezti
- 70 g salātu maisījuma
- 8 vārītas paipalu oliņas, nolobītas, pārgrieztas uz pusēm
- 100 g ķiršu tomātiņu, pārgriezti uz pusēm
- 80 g majonēzes
- jūras sāls pēc garšas
- svaigi malti piecu graudu pipari pēc garšas
Pagatavošana:
- Katliņā ielej ūdeni un uzvāri. Pievieno garneles, sāli, piparus un vāri 5 minūtes uz lēnas uguns. Tad pievieno vīnu un pētersīļus un turpini vārīt vēl 15 minūtes uz vidēji lielas uguns. Nokās šķidrumu, izlobi garneles, nosusini un atdzesē.
- Traukā kārto salātu lapas, pievieno garneles, paipalu oliņas, ķiršu tomātiņus, sāli un piparus un visu lēnām izcilā. Pārslaki ar majonēzi un pasniedz.
Recepte: Vita Levkāne-Grīnberga
FOTO: Kristīne Dzalbe
Pievienot komentāru
Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji! Autorizējies