Apelsīnu salāti ar zaļajiem griķiem un riekstiem

Apelsīnu salāti ar zaļajiem griķiem un riekstiem

Zaļumi un apelsīni piešķir salātiem svaigumu un vieglumu, savukārt griķi un rieksti – vajadzīgo kraukšķīgumu un sātīgumu. Bet mērce, pateicoties savai neparastajai garšai, ir kā punkts uz „i”.

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
20min
Gatavošana
30min
Kopējais laiks
30min

Sastāvdaļas:

  • 3 apelsīni, nomizoti, sadalīti daiviņās
  • 50 g spinātu lapiņu
  • 30 g biešu lapiņu
  • 230 g zaļo griķu, izvārīti
  • 90 g Indijas riekstu, rupji sadrupināti
  • 20 g ciedru riekstu
  • 20 g godži ogu

mērcei:

  • 40 ml extra virgin  olīveļļas
  • 20 ml sezama eļļas
  • 20 ml austeru mērces
  • 1/2 citrona sula
  • 10 g melno sezama sēklu
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Gatavo mērci, sajaucot visas mērces sastāvdaļas.
  2. Uz šķīvja kārto apelsīnus, spinātus, biešu lapiņas, griķus, riekstus un godži ogas. Apslaki ar mērci un pasniedz.

Recepte: Madara Nīgale
FOTO: Kristīne Dzalbe

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Salāti