Grauzdiņu salāti ar trīs sieriem

Grauzdiņu salāti ar trīs sieriem

Kraukšķīgi maizes grauzdiņi, spināti, fenhelis un ķiršu tomātiņi, kas katrā kumosā mijas ar kādu no trim sieriem - rikotas, Čedaras un zilā siera. Salāti, kurus gribēsi gatavot vēl un vēl.

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
20min
Gatavošana
20min
Kopējais laiks
40min

Sastāvdaļas:

  • 65 g sīklapu spinātu
  • 1 neliels fenhelis, sagriezts nelielos gabaliņos
  • 150 g ķiršu tomātiņu, katrs sagriezts 4 daļās
  • 60 g rikotas siera, sadrupināts
  • 80 g Čedaras siera, sarīvēts
  • 50 g zilā siera, sagriezts nelielos gabaliņos
  • avokado eļļa pārslacīšanai

grauzdiņiem:

  • 1 šķēle tumšās sēklu maizes, sagriezta nelielos kubiņos
  • 3 šķēles gaišās sēklu maizes, sagrieztas nelielos kubiņos
  • olīveļļa pārslacīšanai
  • 1 tējk. kaltēta timiāna
  • 1 tējk. kaltētu pētersīļu
  • jūras sāls pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Izklāj cepamo plāti ar cepamo papīru.
  2. Bļodā liec maizi, apslaki ar olīveļļu, pārkaisi ar timiānu, pētersīļiem, sāli un visu kārtīgi samaisi. Ber maizi uz pannas, izlīdzini un liec krāsnī uz 10 minūtēm, ik pa brīdim apmaisot, lai nepiedeg. Izņem no krāsns un nedaudz atdzesē.
  3. Bļodā liec spinātus, fenheļus un tomātiņus. Apslaki ar avokado eļļu un samaisi. Pievieno grauzdiņus, rikotas sieru un samaisi. Pievieno Čedaras sieru un zilo sieru. Liec uz šķīvjiem un pasniedz.

Recepte: Diāna Bīlmane-Ozoliņa
FOTO: Armands Meirāns

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Salāti