Mocarellas-pastas salāti ar nātru pesto

Mocarellas-pastas salāti ar nātru pesto

Papildinot pilngraudu pastu ar klasisko savienību – tomāts, mocarella un pesto –, ātri vien būs gatavi vasarīgi salāti, ko var pasniegt arī kā pamatēdienu.

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
5min
Gatavošana
25min
Kopējais laiks
30min

Sastāvdaļas:

  • 100 g pilngraudu penne  pastas
  • jūras sāls pastas vārīšanai
  • 250 g mocarellas, sagriezta kubiņos
  • 200 g ķiršu tomātu, pārgriezti uz pusēm
  • 100 g rukolas

pesto:

  • 30 g rukolas
  • 30 g nātru
  • 125 ml extra virgin  olīveļļas
  • 30 g parmezāna siera
  • 30 g Indijas riekstu
  • 1 tējk. jūras sāls
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

pasniegšanai:

  • 20 ml balzamiko krēma

 

Pagatavošana:

  1. Gatavo pesto, sablenderējot visas pesto sastāvdaļas, līdz iegūsti viendabīgu masu.
  2. Sālsūdenī novāri pastu, līdz tā ir al dente  (no ārpuses mīksta, bet iekšpusē nedaudz kraukšķīga). Nokās, liec lielā bļodā kopā ar mocarellu, tomātiem, rukolu un visu kārtīgi samaisi ar pesto. Pasniedz, uzpilinot dažas piles balzamiko krēma.

Recepte: Diāna Bīlmane-Ozoliņa
FOTO: Kristīne Dzalbe

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Salāti