Salāti ar ziedkāpostiem, seleriju un gurķiem

Salāti ar ziedkāpostiem, seleriju un gurķiem

Ziedkāposti, selerija un gurķis šiem vasarīgajiem salātiem piešķir tik foršu kraukšķi, rukola – maigu pikantumu, zaļie lociņi un pētersīļi – svaigumu, bet jogurta mērce ar tās vieglumu ir kā gards punkts uz „i”.

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
zemas
Sagatavošana
15min
Gatavošana
5min
Kopējais laiks
20min

Sastāvdaļas:

  • 1 mazs ziedkāposts, sagriezts rozetēs, salauzītas mazos gabaliņos
  • 6 mazie gurķi, pārgriezti uz pusēm, sagriezti plānās šķēlītēs
  • 6 selerijas kāti, sagriezti plānās šķēlītēs
  • smalki sakapāti zaļie lociņi pēc garšas
  • smalki sakapāti pētersīļi pēc garšas
  • 40 g rukolas

mērcei:

  • 100 g bezpiedevu jogurta
  • 1 laima sula
  • 2 ēd.k. extra virgin olīveļļas
  • svaigi malti baltie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Samaisi kopā visas mērces sastāvdaļas. Sajauc visus dārzeņus un zaļumus, izņemot rukolu, ar mērci.
  2. Liec uz šķīvja rukolu, pa virsu liec salātus un pasniedz.

Recepte: Aļesja Avdejeva
FOTO: Kristina Sisejeva

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Salāti