Cukīni un marinētu turku zirņu salāti

Cukīni un marinētu turku zirņu salāti

Šie salāti ir lieliska alternatīva gan veģetāriešiem, gan kaloriju skaitītājiem, gan vienkārši steidzīgajiem. Mērce, kuras pamatā ir svaigs timiāns, šalotes sīpoli, citrons, salātiem piešķir spirgti vasarīgu un patiesi lielisku garšu!

Sarežgītība
zema
Personas
2
Izmaksas
zemas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
5min
Kopējais laiks
15min

Sastāvdaļas:

  • 400 g konservētu turku zirņu, notecināti, noskaloti
  • 2 cukīni, sagriezti plānās strēmelēs
  • 1 sarkanais tomāts, sagriezts lielos gabalos
  • 1 dzeltenais tomāts, sagriezts lielos gabalos

marinādei:

  • 5 timiāna zariņi, tikai lapiņas
  • 2 šalotes sīpoli, nomizoti, smalki sagriezti
  • 1 citrona sula + miziņas, smalki sarīvētas
  • 1 ēd.k. galda etiķa
  • 1 tējk. baltā cukura

Pagatavošana:

  1. Bļodiņā liec visas marinādes sastāvdaļas un sajauc ar putojamo slotiņu.
  2. Lielā bļodā ieber turku zirņus, pārlej ar marinādi un visu kārtīgi samaisi. Pievieno cukīni un tomātus un kārtīgi samaisi. Pasniedz.

Recepte: Diāna Bīlmane
FOTO: Kristīne Dzalbe

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Salāti