Vairāk attēluCēzara salāti

Cēzara salāti

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

Mērcei:

  • 100 g rīvēta Parmas siera
  • 50 ml olīveļļas
  • 1 svaigs ķiploks
  • 1 ēd.k. Dižonas sinepju
  • 1 tējk. Vusteras mērces (Worcester jeb Worcestershire sauce)
  • ½ tējk. Tabasko mērces
  • 4 olas
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari
  • 200 ml olīveļļas – ne extra virgin
  • citrons

Salātiem:

  • 2 lapu jeb dārza salātu galviņas
  • 50 g Parmas siera, plānās šķēlēs
  • 8 šķēlītes bekona (apkūpināts)
  • 8 šķēlītes baltmaizes
  • 8 anšova filejas

Klasikas klasika, kuru diemžēl katrs interpretē citādi un pat necenšas nomainīt nosaukumu. Tā nu tas ir, taču klasiskie Cēzara salāti sastāv tikai un vienīgi no romiešu lapu salātiem, mērcē ir nevis anšovu pakļadarinājums zivis, bet īsti anšovi, un to gatavo nevis ar veikalā pirktu majonēzi, bet gan paša gatavotu mērci. Ja atkāpsies kādā no šiem punktiem, tad savus salātus vairs nevari dēvēt par klasiskiem Cēzara salātiem, bet gan par “Cēzara salātiem tavā gaumē”.

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē krāsni 200 grādus karstu, augšas un apakšas režīmā.
  2. Baltmaizi plāni sagriez šķēlītēs (var arī kubiņos), apslaki vai ar otiņu apsmērē ar ķiploku eļļu un cep krāsnī, līdz tā kļūst gaiši brūna. Kad izņem ārā, nedaudz apber ar rīvētu Parmas sieru.
  3. Bekonu liec starp cepamā papīra loksnēm, liec krāsnī un cep, apmēram 10 minūtes vai līdz tas zeltains un viegli kraukšķīgs.  
  4. Gatavo mērci. Blenderī liec 3 olu dzeltenumus, 1 veselu olu, 1 ēdamkaroti sinepju, Vusteras un Tabasko mērci, ķiploka daiviņu, anšova fileju un nedaudz rīvēta Parmas siera. Sablenderē. Lēnām pievieno eļļu, līdz sabiezē. Nobeidz ar pilienu citrona sulas.
  5. Bļodā liec salātu lapas, pārber ar rīvētu Parmas sieru, uzliec mērci un katru lapu atsevišķi apsmērē ar mērci.
  6. Šķīvī kārto salātu lapas, dažas anšovu šķēlītes, bekonu, grauzdiņus un pārber ar plāni sagrieztu Parmas sieru.

Recepte: Dace Tomsone

Komentāri

elina1981

26.03.2015.

Dievīgākie Cēzara salāti EVER...... it īpaši mērce ..... ņama ņama ņama

Mangusts

09.07.2014.

Ja baidās no jēlām olām bez tām var iztikt - tā mēdzu darīt, kad taisu Cēzara salātus savā gaumē, taču manā mērces receptē olu ir mazāk un tās tiek minūti vārītas, tikpat kā jēlas. Protams, tad jāpamaina arī pārējo produktu daudzums, lai mērce nesanāk pārāk koncentrēta. Esmu gatavojusi ar paipalu olām - atmiņā palicis kaut kur lasīts, ka tām nav salmonelozes. Jebkurā gadījumā, kad izmēģina paštaisīto mērci, uz veikala pudelēm pat skatīties negribas.

CetrasSezonas

17.10.2012.

Eļļā.

Lauma D

07.10.2012.

Vai anšovi tie, kas marinādē, vai tie, kas eļļā!?

ilisa

29.06.2012.

CIk anšovi iet mērcei, cik pašos salātos? Paldies!

cetrassezonas

03.01.2011.

Nē, olas nav jāvāra. Tapēc ieteicams izmantot bioloģikas vai zināmas izcelsmes un ļoti svaigas olas.

Lauminja

02.01.2011.

vai olas ir jānovāra vai ne?

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Salāti"

Receptes bilde

Pupiņu salāti ar fetas sieru grilam

Bioloģiskas konservētas pupiņas, kraukšķīgi svaigi salāti (romiešu vai frillice), sāļš fetas siers un mērce, kas sajaukta ar sojas mērci un ananasa...

Vairāk

Receptes bilde

Tītara salāti ar sieru un dzērveņu–balzamiko mērci

Kad aiz loga ainavā rotājas rudens košums, neviļus arī šķīvī gribas ieviest rudens krāsas. Šajos salātos mijas ne tikai rudens krāsas, bet arī rudens...

Vairāk

Receptes bilde

Salāti ar siera bumbām un greipfrūtiem

Lai gan ziema nav zaļo salātu lapu laiks, tomēr, ja pierasts tos ēst vasarā, gribas arī ziemā. Tāpēc iegādājies labus svaigus salātus – rukolu, spinātus,...

Vairāk

Arugulas, bumbieru un vītinātas gaļas salāti

Itālijas klasika, vismaz man tā liekas, jo salātos izmantota gan viņu visvairāk lietotā arugula, gan Alto Adidžes šķiņķis Speck di montagna un arī bumbieri,...

Vairāk

Receptes bilde

Siltie kartupeļu un brokoļu salāti

Visveselīgāk un labāk būs, ja dārzeņus tvaicēsi. Ja tev nav tvaicējamā sieta, vari uz vāroša ūdens uzlikt parasto sietu, kurā salikti dārzeņi. Ja izmanto...

Vairāk

Receptes bilde

Vistas un zilā siera siltie salāti

Ledus salāti, tāpat kā vista un burkāni, pieejami teju vai ikvienā veikalā. Mandeļu skaidiņas un zilais siers – teju visos veikalos. To visu savienojot kopā,...

Vairāk

Receptes bilde

Siltie kartupeļu, cūku pupu un svaiga siera salāti

Šie ir lieliski siltie salāti vasarai, kad kartupeļi un cūku pupas ir tik garšīgi, tiem punktu uz „i” uzliek pašmāju kazas siers. Ja vēlies, lai tie ir vēl...

Vairāk

Receptes bilde

Balto pupiņu un ziemas piedevu salāti

Baltās pupiņas, ja tās ir kvalitatīvas, ir saldeni maigas, lieliskas, lai no tām pagatavotu daudz ko. Ja tām pievieno smaržīgos piparus, kanēli un citas...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst

Vīns dāmai!

Mēs ar draudzenēm esam iecienījušas dažadus rozā vīnus. Tieši šī vidusceļa...

Ilze 30.12.2014. 11:16

Vīns dāmai!

Svarīgākais, ko vajadzētu mēģināt noskaidrot iepriekš, vai dāmai labāk patīk...

amanda 30.12.2014. 10:27

Vīns dāmai!

Sveiki!
Neesmu vīna eksperts, tāpēc jautāju pēc padoma.
Ir kāds universāls...

Kārlis 29.12.2014. 11:14

Ekoloģiska gaļa

Es arī šad tad no hereford,bet man tie komplekti šķiet pārāk lieli un...

Andis 18.12.2014. 19:09

Ziņas

Gardums no Spānijas - tapas 17.04.15

Noraksturot to, kas tieši ir tapas, ir ļoti sarežģīti, jo tās ir pieejamas daudz un dažādos veidos. Tomēr ikviens, kurš apmeklējis Spāniju vai kādu no Centrālamerikas valstīm, noteikti būs baudījis kādu no tapu variācijām. Lai arī Latvijā šī Spānijā populārākā uzkoda, bez kuras nav iedomājams neviens vakars pie vīna glāzes, nav plaši pieejama un labi zināma, to pagatavošana un pasniegšana ir pietiekami vienkārša, lai tapas varētu kļūt par izsmalcinātu un neierastu uzkodu arī ikvienā Latvijas mājas ballītē.

Vīna darītavas ABAVAS dzērieni saņem starptautiskas godalgas 15.04.15

Šajā nedēļas nogalē Frankfurtē, Vācijā, norisinājās 7. starptautiskā ābolu vīna izstāde – festivāls Apfelwein Weltweit, kas vienkopus pulcē ābolu vīna un sidra darītājus no visas pasaules. Viens no centrālajiem izstādes notikumiem ir konkurss Pomme d'Or, kurā šogad laurus plūca arī ģimenes vīna darītava ABAVAS, saņemot divus Zelta Ābolus – par Sauso Ābolu vīnu un Pussauso Sidru.

Uzkopšanas ierīču marķēšana viesusi pārmaiņas putekļusūcēju tirgū 09.04.15

Patērētāji kļuvuši izglītotāki un spēj putekļusūcēju tirgū atšķirt un izvēlēties labāko – jaunu marķējumu ieviešana ir ļāvusi patērētājiem objektīvi izvērtēt atšķirīgus modeļus un izvēlēties sev piemērotāko. Tā rezultātā dažu ražotāju skaļi reklamēti produkti ir zaudējuši savas pozīcijas, bet citi, savukārt, tieši tās ir stiprinājuši.

Ruutu vāžu kolekcija saņem Red Dot dizaina balvu 09.04.15

Skandināvu dizaina leģenda Iittala ir lepna paziņot, ka Ronana un Ervana Buruleku (Ronan un Erwan Bouroullec) radītā vāžu kolekcija Ruutu ieguvusi prestižo Red Dot Product Design 2015 balvu.

Iittala Ruutu vāžu un Aito plauktu kolekcijas saņem iF dizaina balvas 11.02.15

Iittala ir lepna paziņot, ka kompānijas nesen tirgū laistie produkti ir saņēmuši starptautisku atzinību. Ronana un Ervana Buruleku (Ronan un Erwan Bouroullec) veidotā Ruutu vāžu kolekcija un Sesīlijas Mancas (Cecilie Manz) radītā Aitio plauktu un priekšmetu uzglabāšanas kolekcija ieguvušas 2015.gada iF dizaina balvas. Šie apbalvojumi papildina garo Iittala dizaina atzinības vēsturi.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos