Vairāk attēluCēzara salāti

Cēzara salāti

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

Sastāvdaļas:

Mērcei:

  • 100 g rīvēta Parmas siera
  • 50 ml olīveļļas
  • 1 svaigs ķiploks
  • 1 ēd.k. Dižonas sinepju
  • 1 tējk. Vusteras mērces (Worcester jeb Worcestershire sauce)
  • ½ tējk. Tabasko mērces
  • 4 olas
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari
  • 200 ml olīveļļas – ne extra virgin
  • citrons

Salātiem:

  • 2 lapu jeb dārza salātu galviņas
  • 50 g Parmas siera, plānās šķēlēs
  • 8 šķēlītes bekona (apkūpināts)
  • 8 šķēlītes baltmaizes
  • 8 anšova filejas

Klasikas klasika, kuru diemžēl katrs interpretē citādi un pat necenšas nomainīt nosaukumu. Tā nu tas ir, taču klasiskie Cēzara salāti sastāv tikai un vienīgi no romiešu lapu salātiem, mērcē ir nevis anšovu pakļadarinājums zivis, bet īsti anšovi, un to gatavo nevis ar veikalā pirktu majonēzi, bet gan paša gatavotu mērci. Ja atkāpsies kādā no šiem punktiem, tad savus salātus vairs nevari dēvēt par klasiskiem Cēzara salātiem, bet gan par “Cēzara salātiem tavā gaumē”.

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē krāsni 200 grādus karstu, augšas un apakšas režīmā.
  2. Baltmaizi plāni sagriez šķēlītēs (var arī kubiņos), apslaki vai ar otiņu apsmērē ar ķiploku eļļu un cep krāsnī, līdz tā kļūst gaiši brūna. Kad izņem ārā, nedaudz apber ar rīvētu Parmas sieru.
  3. Bekonu liec starp cepamā papīra loksnēm, liec krāsnī un cep, apmēraM 10 minūtes vai līdz tas zeltains un viegli kraukšķīgs.  
  4. Gatavo mērci. Blenderī liec 3 olu dzeltenumus, 1 veselu olu, 1 ēdamkaroti sinepju, Vusteras un Tabasko mērci, ķiploka daiviņu, anšova fileju un nedaudz rīvēta Parmas siera. Sablenderē. Lēnām pievieno eļļu, līdz sabiezē. Nobeidz ar pilienu citrona sulas.
  5. Bļodā liec salātu lapas, pārber ar rīvētu Parmas sieru, uzliec mērci un katru lapu atsevišķi apsmērē ar mērci.
  6. Šķīvī kārto salātu lapas, dažas anšovu šķēlītes, bekonu, grauzdiņus un pārber ar plāni sagrieztu Parmas sieru.

Recepte: Dace Tomsone

Komentāri

Mangusts

09.07.2014.

Ja baidās no jēlām olām bez tām var iztikt - tā mēdzu darīt, kad taisu Cēzara salātus savā gaumē, taču manā mērces receptē olu ir mazāk un tās tiek minūti vārītas, tikpat kā jēlas. Protams, tad jāpamaina arī pārējo produktu daudzums, lai mērce nesanāk pārāk koncentrēta. Esmu gatavojusi ar paipalu olām - atmiņā palicis kaut kur lasīts, ka tām nav salmonelozes. Jebkurā gadījumā, kad izmēģina paštaisīto mērci, uz veikala pudelēm pat skatīties negribas.

CetrasSezonas

17.10.2012.

Eļļā.

Lauma D

07.10.2012.

Vai anšovi tie, kas marinādē, vai tie, kas eļļā!?

ilisa

29.06.2012.

CIk anšovi iet mērcei, cik pašos salātos? Paldies!

cetrassezonas

03.01.2011.

Nē, olas nav jāvāra. Tapēc ieteicams izmantot bioloģikas vai zināmas izcelsmes un ļoti svaigas olas.

Lauminja

02.01.2011.

vai olas ir jānovāra vai ne?

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Salāti"

Receptes bilde

Arugulas salāti ar apceptu jaunlopa gaļu

"Četru Sezonu Virtuve"

Lai šie salāti izdotos nevainojami, svarīgi ir dabūt vislabākās kvalitātes gaļu – vislabāk bioloģisku vai arī no kāda zināma cilvēka, kas audzē gaļu...

Vairāk

Receptes bilde

Kartupeļu un avokado salāti ar kresēm

Lai gan pēc receptes šie salāti jāpasniedz silti, tos droši vari pasniegt arī aukstus. Vislabāk izmantot kartupeļu šķirni „Laura”, jo tā tik viegli...

Vairāk

Receptes bilde

Ātrie vasaras salāti ar maizi

Salāti, kuros uz šķīvja ir viss. Viss, kas vasarai tik raksturīgs un gards. Plus ‒ vakardienas maizīte, kas piedod īpašu garšu.

Vairāk

Receptes bilde

Gaisīgo biezpiena plāceņu salāti

Ja tev paliek pāri olu baltums, tad to nekādā gadījumā nemet ārā, jo to var izmantot cepot ne tikai saldus cepumus, bet arī sāļos biezpiena plāceņus, un tos...

Vairāk

Receptes bilde

Krēmīgie romiešu salāti ar vistu un mandelēm

Šis ir kaut kas līdzīgs cēzara salātiem, bet tomēr nav tie paši. To patieks ikviens zinātājs. Bet pamatā tik un tā ņemtas romiešu salātu lapas. Arī mērce...

Vairāk

Receptes bilde

Violeto kartupeļu salāti

Violeto kartupeļu krāsa un garša nevienu neatstāj vienaldzīgu.

Vairāk

Sarkano pupiņu, olu un gurķu salāti

Ap Ziemassvētkiem bieži vien uznāk nostalģija – pēc garšām, kas baudītas bērnībā. Vieni no salātiem, kurus ēdu katru gadu Ziemassvētkos, bija pupiņu. Ar...

Vairāk

Receptes bilde

Vistas salāti ar siera mērci

Siera mērce ar riekstiem ideāli sader ar zaļajiem salātiem, bet gaļas mīļotāji to var pievienot salātos ar vistas gaļu. Pamēģini – tev patiks!

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Ekoloģiska gaļa

liellopu gaļa hereford.lv

kaspars 27.08.2014. 08:06

Brančs

Illy, protams, ir branča klasika, ar to nevar nošaut greizi. Esmu dzirdējusi arī...

Ilze 18.08.2014. 17:06

Ekoloģiska gaļa

Sveiki!
Vēlos noskaidrot, kur jūs pērkat ekoloģisku un pārbaudīti labu gaļu no...

Ilze 13.08.2014. 12:58

Brančs

Vai Fazendā ir brančs? Neesmu par to dzirdējusi. Vai arī ir īpaša brokastu...

Samanta 16.07.2014. 11:45

Ziņas

„Riga Food 2014” medaļas sadalītas! 05.09.14

Pārtikas ražotāji un meistari starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2014” laikā sacentās par “Riga Food” medaļām izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursos – šogad tika vērtēti maizes, medus un piena produkti. Konkursu uzvarētāji tika apbalvoti „Riga Food 2014” atklāšanas ceremonijā 4. septembrī.

Par konkursa "Latvijas Gada vīns 2014" tituliem cīnīsies 450 vīni no visas pasaules 04.09.14

Konkursam „Latvijas Gada vīns 2014”, kas pirmoreiz noteiks labākos Latvijā pieejamos pasaules vīnus, pieteikti 450 vīni. Lai noteiktu Top 50, kā arī piešķirtu „Zelta”, „Sudraba”, „Bronzas” un „Vērts nogaršot” medaļas, starptautiska žūrija no 4.-6. septembrim Rīgā restorānā „Bibliotēka N˚1” ar aizklātām etiķetēm degustēs un vērtēs konkursam iesniegtos dzirkstošos, baltos, sarkanos, deserta un stiprinātos vīnus.

GODĪGĀ TIRDZNIECĪBA IZSTĀDĒ RIGA FOOD 2014
Biedrība “Zaļā Brīvība” aicina apmeklēt Godīgās tirdzniecības stendu
04.09.14

Godīgā tirdzniecība ir alternatīva tirdzniecības sistēma, kuras ietvaros attīstības valstu ražotāji var saņemt godīgu samaksu par savu darbu – izaudzēto kakao, tēju, banāniem, izgatavotajiem priekšmetiem un izejmateriāliem – kopā vairāk kā 1000 dažādiem produktiem. Par produktu, kurš ir sertificēts Godīgās tirdzniecības sistēmā, tā ražotājs vai audzētājs saņem stabilu samaksu, jo ir samazināts starpnieku skaits un noslēgti ilgtermiņa līgumi. Biedrība “Zaļā Brīvība” izstādē Riga Food 2014 iepazīstinās ar Godīgās tirdzniecības sistēmu un Godīgās tirdzniecības produktiem, kuri pieejami Latvijā. Tāpat šogad Baltijas valstīs norisināsies informatīva un izglītojoša kampaņa par Godīgo Tirdzniecību, par kuru arī varēs uzzināt izstādē.

Pavāri cīnās par Reaton zelta pavārnīcu un titulu „Latvijas 2014.gada pavārs” 04.09.14

Šo piektdien, 5.septembrī pavāri no visas Latvijas rādīs savu meistarību ikgadējā pavārmākslas konkursā „Latvijas 2014. gada pavārs” izstādes Riga Food 2014 laikā. Konkursa mērķis ir popularizēt un attīstīt pavārmākslu Latvijā, balstoties uz ”Mūsdienu Latvijas virtuves manifestu”.

Daumants Kalniņš un Ieva Kemlere ļaujas garšas baudām Gastronomijas festivālā! 04.09.14

Talantīgais džeza dziedātājs Daumants Kalniņš kopā ar šarmanto dejotāju Ievu Kemleri Gastronomijas festivālu atklāja restorānā „Čarlstons” un atzina, ka tā ir ideāla vieta vakariņām divvientulībā.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos