Siera kūkas saldējums

Siera kūkas saldējums

Siera kūka un saldējums - tā ir kombinācija, kurai pretoties nav pat vērts mēģināt!

Sarežgītība
vidēja
Personas
2
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
1h
Kopējais laiks
1,10h

Sastāvdaļas:

kazeņu ievārījumam:

  • 300 g kazeņu
  • 250 g brūnā cukura
  • 100 ml ūdens
  • 2 g kaltētu lavandas ziediņu

kazeņu masai:

  • 300 g kazeņu
  • 50 g brūnā cukura
  • 70 ml ūdens

siera kūkas saldējumam:

  • 220 g krēmsiera
  • 200 g saldā krējuma
  • 85 g brūnā cukura
  • 1/2 apelsīna miziņas, smalki sarīvētas
  • 1 vaniļas pāksts, tikai sēkliņas
  • šķipsniņa jūras sāls

Pagatavošana:

  1. Gatavo ievārījumu. Mazā katliņā liec kazenes un cukuru, pielej ūdeni un vāri, līdz ogas sāk reducēties (samazināties apjomā). Pēc nepieciešamības un vēlmes (ja gribas šķidrāku ievārījumu) pievieno vēl ūdeni un beigās iemaisi lavandas ziediņus. Pildi sterilizētā burciņā un atdzesē.
  2. Gatavo kazeņu masu. Katliņā liec kazenes un cukuru, pielej ūdeni un liec uz vidējas uguns vārīties 1 minūti, lai noreducējas. Noņem no uguns, pārlej nelielā bļodiņā, saspaidi ar dakšiņu un liec saldētavā, kamēr gatavo saldējuma masu.
  3. Gatavo saldējumu. Bļodā liec krēmsieru, saldo krējumu, cukuru un saputo viendabīgā masā. Pievieno apelsīna miziņas, vaniļas sēkliņas un sāli. Saputo un pievieno atdzesēto kazeņu masu. Liec saldējuma mašīnā un gatavo pēc ražotāja norādēm.* Kad saldējums gatavs, pasniedz to kopā ar kazeņu–lavandas ievārījumu.

Recepte: Ieva Kušnere
FOTO: Kristīne Dzalbe

Rezultāts:

2 personām

Papildinājumi:

* Ja tev nav saldējuma mašīnas, liec masu traukā un saldē saldētavā, līdz tā ir pietiekami sasalusi un ieguvusi saldējuma konsistenci.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Saldējums