Kāpostu tīteņi

Kāpostu tīteņi

Ēdiens, kas vienmēr tiek gatavots, kad pie omes uz vasarnīcu ciemos atbrauc radi vai draugi. Tā kā šo klasisko recepti daudzi ir piemirsuši, tad tā vienmēr tiek īpaši slavēta, tāpēc Regīnas kundze izmanto iespēju to pagatavot, kad vien var, īpaši laikā, kad ir pieejami jaunie kāposti.

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
zemas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
50min
Kopējais laiks
1h

Sastāvdaļas:

  • 1 vidēja izmēra jaunā kāpostgalviņa ar izgrieztu kacenu
  • 60 g rīsu
  • 0,5 kg maltas cūkgaļas
  • 2 olas
  • 1 vidēja izmēra sīpols, nomizots, sakapāts
  • 1 tējk. sāls
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • eļļa cepšanai

pasniegšanai:

  • skābais krējums
  • zaļumi

Pagatavošana:

  1. Liec vārīties rīsus un, kad tie ir gatavi, nokās un atdzesē. Paralēli karstā sālsūdenī novāri kāpostgalvu, līdz kāpostlapas kļuvušas vidēji mīkstas. Jaunie kāposti izvārīsies ātrāk, bet lielie un biezie kāposti jāvāra ilgāk.
  2. Gatavo pildījumu. Malto gaļu samaisi ar izvārītiem rīsiem, olām, sīpoliem, sāli un pipariem, līdz masa kļuvusi viendabīga.
  3. Pildi tīteņus. Liec uz dēlīša kāposta lapu un ar gaļas āmurīti nedaudz izklapē lapas cietāko daļu, lai tā kļūst mīkstāka un vieglāk sakošļājama. Lapas vidū liec gaļas pildījumu, pārloki pāri abas puses un aiztin (ar kulinārijas vai pārtikas diegu) tā, lai pildījums nenāk ārā. Šādi sagatavo pārējos tīteņus.
  4. Pannā sakarsē eļļu. Kad tā ir karsta, liec cepties tīteņus ar locījuma daļu uz leju un cep aptuveni 7 minūtes. Kad visi tīteņi ir apcepti, liec vienu otram blakus katliņā, pārlej ar ūdeni un ļauj tiem sautēties aptuveni 15 minūtes. Pasniedz ar skābo krējumu un zaļumiem.

Recepte: Regīna Skrobata
FOTO: Armands Meirāns

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Sarkanā gaļa