Liellopa gaļas kebabi ar piparmētru gvakamoli

Liellopa gaļas kebabi ar piparmētru gvakamoli

Maltai liellopa gaļai nevajag neko daudz – tikai sīpolu un kādas garšvielas. Šoreiz tās būs ne tikai sāls un pipari, bet arī pēdējā laikā popularitāti ieguvusī kūpinātā paprika. Taču gaļa bez pavadījuma būtu pārāk garlaicīga, tāpēc kebabus pasniegsim ar svaigu un pikantu piparmētru gvakamoli.

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
20min
Gatavošana
1,10h
Kopējais laiks
1,30h

Sastāvdaļas:

kebabiem:

  • 300 g maltas liellopa gaļas
  • 1 šalotes sīpols, nomizots, smalki sakapāts
  • buntīte pētersīļu, smalki sakapāti
  • 1/2 tējk. kūpinātas paprikas
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

gvakamolei:

  • 2 avokado, nomizoti, kauliņi izņemti, mīkstums saspaidīts ar dakšiņu
  • 1 šalotes sīpols, nomizots, smalki sakapāts
  • 1 čili pipars, iztīrīts, smalki sakapāts
  • 1 tomāts, nomizots, sēkliņas iztīrītas, smalki sakapāts
  • koriandra zaļumi pēc garšas, smalki sakapāti
  • piparmētras pēc garšas, smalki sakapātas
  • 1/2 laima sula
  • jūras sāls pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Bļodā liec gaļu un visas pārējās kebabu sastāvdaļas. Visu ar rokām kārtīgi samaisi un atstāj uz 1 h, lai garšas ievelkas.
  2. Tikmēr gatavo gvakamoli. Liec visas gvakamoles sastāvdaļas bļodā, sajauc un samaisi ar roku, bet neblenderē.
  3. Sakarsē grila pannu. No kebabu masas izveido nelielas, garenas desiņas, liec uz pannas un apcep no visām pusēm. Pasniedz karstus kopā ar piparmētru gvakamoli.

Recepte: Olga Elste
FOTO: Armands Meirāns

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Sarkanā gaļa