Liepziedu, pelašķos un kumelītēs gatavots liellopa cepetis

Liepziedu, pelašķos un kumelītēs gatavots liellopa cepetis

Lielisks cepetis svētku galdam izdosies, ja to vienkārši apbērsi ar kaltētiem, vasarā Latvijas pļavās salasītiem tējas ziediem.

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
5min
Gatavošana
40min
Kopējais laiks
45min

Sastāvdaļas:

  • 400–500 g liellopa antrekota
  • sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie
  • pipari pēc garšas
  • sviests cepšanai
  • kaltēti liepziedi pēc garšas
  • kaltēti pelašķu ziedi, pēc garšas
  • kaltēti kumelīšu ziedi pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Ierīvē liellopa antrekotu no abām pusēm ar sāli un pipariem. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.
  2. Pannā izkausē sviestu un liec cepties gaļu. Pārber ar tējas ziediem un cep katru pusi apmēram 3–4 minūtes. Kad apgriez gaļu uz otru pusi, ar karoti pasmel pannā esošo sviestu un pārlej pāri gaļai. Saliec uz gaļas arī tējas ziedus. Liec cepties gaļu (ar visu pannu vai pirms tam pārliec cepešpannā) uz apmēram 15–20 minūtēm.
  3. Kad gaļa gatava, izņem no krāsns un ļauj pāris minūtes atpūsties , tad griez šķēlēs un pasniedz.

 

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Sarkanā gaļa