Liellopu kebabi ar rīsiem un piparmētru jogurtu

Liellopu kebabi ar rīsiem un piparmētru jogurtu

Sulīgi riekstainie spinātu rīsi un atsvaidzinošā piparmētru jogurta mērce būs lielisks papildinājums kebabiem. Gatavojot kebabus no liellopa gaļas, galvenais ir tos nepārcept, citādi tie būs sausi!

Sarežgītība
vidēja
Personas
3
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
20min
Gatavošana
40min
Kopējais laiks
1h

Sastāvdaļas:

kebabiem:

  • 300 g maltas liellopa gaļas
  • 1/2 sīpola, nomizots, smalki sakapāts
  • koriandra zaļumi pēc garšas, sakapāti
  • 1/4 tējk. malta čili
  • 1/4 tējk. malta kumīna
  • 1/2 tējk. maltu koriandra sēklu
  • jūras sāls pēc garšas
  • 1/4 citrona sula

spinātu rīsiem:

  • 100 g basmati rīsu
  • 120–150 g ūdens*
  • 2 ēd.k. olīveļļas cepšanai
  • 1/2 sīpola, nomizots, smalki sakapāts
  • 4 ķiploka daiviņas, nomizotas, smalki sakapātas
  • 200 g spinātu
  • 2 ēd.k. mandeļu skaidiņu
  • 1/2 laima sula
  • jūras sāls pēc garšas

piparmētru jogurta mērcei:

  • 100 g grieķu jogurta
  • 4 piparmētru zariņi, smalki sakapāti
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Bļodā liec malto gaļu, pievieno sīpolus, koriandra zaļumus, garšvielas un citrona sulu. Kārtīgi visu samaisi un noliec malā, lai ievelkas.
  2. Katliņā uzvāri ūdeni un ieber tajā sāli un rīsus. Uzliec katliņam vāku, samazini uguni līdz minimālai un vāri, līdz viss ūdens iesūcies rīsos. Nogriez uguni un atstāj rīsus atpūsties  uz 10–15 minūtēm.
  3. Pannā sakarsē olīveļļu un apcep sīpolus ar ķiplokiem, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno spinātus un apmaisi, lai tie saplok. Pievieno mandeļu skaidiņas, laima sulu un sāli un vēlreiz apmaisi. Beigās pievieno iepriekš izvārītos rīsus.
  4. Gatavo jogurta mērci, sajaucot kopā visas mērces sastāvdaļas.
  5. Veido no gaļas masas 4 desiņas un uzdur tās uz bambusa iesmiņiem. Sakarsē grilpannu un apcep desiņas no visām pusēm. Pasniedz ar spinātu rīsiem un piparmētru jogurta mērci.

Recepte: Olga Elste
FOTO: Kristīne Dzalbe

Papildinājumi:

* Ūdens daudzums var atšķirties atkarībā no rīsu šķirnes.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Sarkanā gaļa