Polenta ar malto gaļu tomātu mērcē

Polenta ar malto gaļu tomātu mērcē

Ja vakariņu gatavošanai nevēlies veltīt pārāk daudz laika, tev noteikti jābūt pazīstamam ar polentu. Ātri, krēmīgi, maigi un garšīgi!

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
30min
Kopējais laiks
40min

Sastāvdaļas:

  • 500 ml piena
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 80 g ātri vārāmās polentas
  • 50 g sviesta
  • 50 g parmezāna siera,  smalki sarīvēts

mērcei:

  • olīveļļa cepšanai
  • 180 g nomizotu sīpolu,  sagriezti plānās šķēlēs
  • 4 ķiploka daiviņas, nomizotas, izspiestas caur ķiplokspiedi
  • 300 g maltas liellopa gaļas
  • 400 g konservētu tomātu savā sulā, sagriezti
  • 30 g bazilika, sakapāts
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Dziļā pannā sakarsē eļļu un maisot apcep sīpolus ar ķiplokiem apmēram 5 minūtes. Pievieno malto gaļu un maisot cep 7 minūtes. Tad pievieno tomātus un karsē 2 minūtes. Pievieno baziliku, sāli, piparus, karsē 2 minūtes un noliec malā.
  2. Katliņā uzkarsē pienu, pievieno sāli, piparus un, ar dakšiņu maisot, pievieno polentu. Maisot vāri apmēram 5 minūtes, līdz polenta sabiezē, tad iemaisi sviestu un sieru. Pasniedz ar mērci.

Recepte: Evelīna Ķimene
FOTO: Kristina Sisejeva

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Sarkanā gaļa