Trusis spinātu mērcē

Trusis spinātu mērcē

  • Sarežģītība
  • Personas
  • Izmaksas
  • Sagatavošana
  • Gatavošana
  • Kopējais laiks

 

Sastāvdaļas:  

  • 230 g truša gaļas, sagriezta mazos gabaliņos
  • 110 g spinātu, svaigi vai arī saldēti, atlaidināti, smalki sakapāti
  • 2 ēd.k. olīveļļas
  • 2 ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiplokspiedi
  • 2 timiāna zariņi, tikai lapiņas
  • 120 ml skāba krējuma
  • 1 tējk. citrona sulas
  • 1 tējk. graudu sinepju (vislabāk franču; ja tādu nav, tad labāk nelikt vispār)
  • 2 plānas šķēles auksti kūpināta bekona, ja vēlies
  • jūras sāls
  • svaigi malti melnie pipari

Lai gan noteikti iesaku šo ēdienu pagatavot tieši ar trusi, protams, truša gaļu vari aizstāt arī ar vistas vai tītara gaļu. Sezonā izmanto svaigus spinātus, bet, ja tādus nevari iegādāties, tad izmanto saldētus, tos noteikti pirms tam atlaidinot, citādi mērce sanāks ļoti ūdeņaina.

Pagatavošana:

  1. Pannā sakarsē olīveļļu un, kad tā karsta, liec iekšā truša gaļu. Pacep, līdz tā nedaudz no visām pusēm apbrūnējusi.
  2. Pievieno spinātus, ķiploku, skābu krējumu, timiānu un sautē uz mazas uguns apmēram 10 minūtes. Beigās pievieno sinepes, citrona sulu, samaisi un vēl pasautē 1 minūti.
  3. Pasniedz ar kartupeļu biezeni.

Recepte: Signe Meirāne

Komentāri

Dafne

27.02.2013.

Sanāca ļoti gardi! Vienīgais mani mulsināja 10 min sautēšana- manuprāt trusim tas ir maz par maz. Tāpēc es vispirms sautēju apmēram 45 min ar krējumu, timiānu, sāli un pipariem un tad pievienoju spinātus un citronu sulu un sautēju vēl apmēram 15 minūtes- gaļa sanāca mīksta un baudāma :)

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti portāla lietotāji.

Citas receptes no sadaļas "Sarkanā gaļa"

Receptes bilde

Steiks ar gvakamoli

Steika gatavošanas pamatā ir tehnika un laba liellopa gaļa. Viens no labākajiem steikiem pasaulē nāk no Argentīnas. Visa pasaule zina, kas ir steiks, bet tikai...

Vairāk

Receptes bilde

Jēra ribiņas ar tomātiem

Neaizmirsti vasarā, kad tomātu ir pārpārēm, tos veselus ielikt arī saldētavā, lai ziemā nebūt jāēd bezgaršīgie Holandes izstrādājumi un tu varētu...

Vairāk

Receptes bilde

Teļa karbonādes ar Parmas sieru

Ir reizes, kad gandrīz katram no mums sagribas ko sātīgāku un pilnīgāku, pat ja visu atlikušo gadu ēdam tikai salātus un veselīgus ēdienus. Tāpēc, lai...

Vairāk

Receptes bilde

Sāļais pīrāgs ar cauraugušu cūkas gaļu (quiche Lorraine)

"Četru Sezonu Virtuve"

Šī ir Francijas (sevišķi Lotringas) klasika – sāļais pīrāgs ar cauraugušu cūkgaļu. Sātīgs un bagātīgs ēdiens, kas noder kā...

Vairāk

Receptes bilde

Pildīti dārzeņi Provansas gaumē (Le „Farci de légumes” à la provençale)

"Četru Sezonu Virtuve"

Lai gan visbiezāk šos dārzeņus pasniedz ar rīsiem, tie paši par sevi jau ir lielisks un sātīgs ēdiens...

Vairāk

„Kottbullar” – gaļas bumbiņas ar biezeni un brūkleņu ievārījumu

„Kottbullar” (no zviedru val. „gaļas bumbiņas”) – šajā gadījumā pasniegtas ar tradicionālo kartupeļu biezeni un krējuma mērci...

Vairāk

Receptes bilde

Karbonāde ar kaulu, pasniegta ar burkānu salātiem

Ik pa laikam tā sagribas vienu lielu, skaistu, kraukšķīgu karbonādi, kādu pasniedz Milānā. Bet, lai garša būtu interesantāka, – panējumā ar cieto sieru...

Vairāk

Receptes bilde

Pavasara burgeri

Šis ir īstens pavasara burgers, kurā izmanto pirmos redīsus, dilles un lociņus, kā arī pikantumam – arugulas salātus. Ja gribi, lai burgers ir ļoti silts, tad...

Vairāk

Seko mums:
Draugiem | Twitter | Facebook

Kur paēst DELFI

Sieru šķirnes

Gorgonzola dolce ir viens no maigākajiem. Tikai nevajag to sajaukt ar Gorgonzola...

Normunds 14.04.2014. 20:29

Sieru šķirnes

Piekrītu, zilie sieri mēdz būt tik dažādi, ka tomēr ir jāzina - kas labāk derēs...

Zane 31.03.2014. 13:55

Sieru šķirnes

Labdien! Lūdzu kāds iesakiet vismaigāko no zilā vai zaļā pelējuma sieriem....

Velga 28.03.2014. 08:46

Mājās cepta maize

Man šķiet, ka jebkuru maizi var cept cepeškrāsnī. Tikai iepriekš mīkla jāsagatavo...

amanda 17.03.2014. 14:48

Ziņas

Starptautiskais modes preču zīmols H&M paziņo par veikala atvēršanu modes un izklaides centrā „Rīga Plaza” Rīgā, Mūkusalas ielā 71 š. g. 26.04. plkst. 11.00. Pirmie 50 rindā stāvošie klienti saņems H&M dāvanu karti EUR 20 vērtībā (LVL 14,06). 15.04.14

„Līdz ar jaunā H&M veikala atvēršanu „Rīga Plaza”, lepojos, ka savus klientus Latvijā vienlaikus iepazīstinām arī ar H&M Home mājas preču līniju. Tagad mūsu klientiem ir vēl labākas iespējas izvēlēties sev ērtāko un tuvāko veikalu, lai iegādātos modi un kvalitāti par vislabāko cenu. Ļoti lepojamies arī ar izveidoto komandu, ko veido gan mūsu pieredzējušie, gan jaunie darbinieki,” teic H&M Baltijas valstu un Somijas vadītāja Marika Pīko.

Aizvērt

Manas ČetrasSezonas.lv

Apstiprināt

Kāpēc kļūt par reģistrētu lietotāju?

Kļūstot par reģistrētu lietotāju Tu vari:

  • veidot savu iecienītāko recepšu lapu
  • komentēt rakstus
  • saņemt jaunumus uz e-pastu
  • piedalīties konkursos