Sakņu sautējums ar turku zirņiem un “udon” nūdelēm

Sakņu sautējums ar turku zirņiem un “udon” nūdelēm

Sautējumu uzvaras gājiens turpinās. Šoreiz sakņu sautējumu gatavojam ar vērtīgajām pilngraudu udon nūdelēm un turku zirņiem.

Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
20min
Gatavošana
30min
Kopējais laiks
50min

Sastāvdaļas:

  • 30 ml olīveļļas cepšanai
  • 100 g sviesta
  • 1 ēd.k. kaltētu garšaugu pēc izvēles, piemēram, Provansas garšaugu maisījuma
  • 10 timiāna zariņi, tikai lapiņas
  • 4 selerijas kāti, sagriezti plānās šķēlītēs
  • 400 g nomizotas selerijas saknes, sagriezta mazos kubiņos
  • 600 g nomizotu burkānu, sagriezti ripiņās
  • 200 g Briseles kāpostu, pārgriezti uz pusēm (var izmantot saldētus)
  • 400 g udon nūdeļu, novārītas pēc ražotāja norādēm
  • 200 g konservētu turku zirņu
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšasāc

Pagatavošana:

  1. Sautējamajā katlā ielej olīveļļu un izkausē tajā sviestu. Pievieno kaltētos garšaugus, timiānu, selerijas kātus un saknes un apcep 2 minūtes. Pievieno burkānus un cep vēl 2 minūtes. Pievieno Briseles kāpostus un maisot cep vēl 2 minūtes. Samazini uguni, uzliec vāku un pasautē 7 minūtes. Pievieno novārītās nūdeles un pasautē vēl 3 minūtes. Nogriez uguni, pievieno turku zirņus, visu samaisi un ļauj ievilkties 3 minūtes. Pasniedz, pārberot ar svaigi maltiem pipariem.

Recepte: Diāna Bīlmane-Ozoliņa
FOTO: Kristina Sisejeva

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Sautējumi