Sautējums ar autersēnēm un kukurūzu

Sautējums ar autersēnēm un kukurūzu

Sātīgs un krēmīgs sautējums, kas neliks vilties veģetāriešiem un spēs pārliecināt arī gaļēdājus.

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
20min
Gatavošana
40min
Kopējais laiks
1h

Sastāvdaļas:

  • 30 g sviesta
  • 1 puravs, sagriezts plānās ripiņās
  • 300 g saldētas kukurūzas vai 3 svaigas kukurūzas vālītes, tikai graudiņi
  • 3 kartupeļi, nomizoti, sagriezti kubiņos
  • 3 seleriju kāti, sagriezti plānās šķēlēs
  • 1 ēd.k. kviešu miltu
  • 150 ml baltvīna
  • 600 ml dārzeņu buljona
  • 2 lauru lapas
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 150 ml saldā krējuma
  • 150 g austersēņu*, sagrieztas 2–4 daļās

pasniegšanai:

  • pētersīļi, sakapāti

Pagatavošana:

  1. Katliņā sakarsē sviestu un apcep tajā puravus, līdz tie ir mīksti. Pievieno pārējos dārzeņus un apmaisi. Uzber miltus un vēlreiz apmaisi. Pārlej dārzeņus ar baltvīnu un dārzeņu buljonu, pievieno garšvielas, samaisi un sautē, līdz kartupeļi ir mīksti.
  2. Dažas minūtes pirms gatavošanas beigām pievieno sautējumam saldo krējumu un austersēnes un sautē vēl 5 minūtes. Pārkaisi ar pētersīļiem un pasniedz siltu.

Recepte: Olga Elste
FOTO: Kristīne Dzalbe

Papildinājumi:

* Vari tās aizvietot ar šitaki sēnēm, kuras ir daudz aromātiskākas, bet diemžēl reti pieejamas mūsu veikalos.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Sautējumi