Džambalja ar vistu un čorizo

Džambalja ar vistu un čorizo

Džambalaja ir slavens kreolu ēdiens, kas radies Luiziānā franču un spāņu ietekmē. Spāņu mēģinājums pagatavot tradicionālo paelju vainagojās ar jaunu ēdienu – sildošu, pikantu un sātīgu.

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
30min
Gatavošana
45min
Kopējais laiks
1,10h

Sastāvdaļas:

  • 8 vistas kājiņas
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 2 tējk. saldās paprikas pulvera
  • 1 tējk. kaltēta oregano
  • 2 sīpoli, nomizoti, sagriezti šķēlēs
  • 2 dzeltenās paprikas, iztīrītas, sagrieztas šķēlēs
  • 4 seleriju kāti, sagriezti šķēlēs
  • 300 g čorizo desas, sagriezta 1 x 1 cm kubiņos
  • 1 tējk. kaltēta timiāna
  • 8 ķiploka daiviņas, nomizotas, sakapātas
  • 1 čili, sakapāts
  • 1 citrona sula + miziņas, smalki sarīvētas
  • 800 g tomātu savā sulā, saspaidīti vai sagriezti mazos gabaliņos
  • 1 l vistas buljona
  • 200 g basmati rīsu, noskaloti
  • olīveļļa cepšanai

pasniegšanai:

  • zaļumi pēc izvēles

 

Pagatavošana:

  1. Traukā liec vistas gaļu un uzber sāli, piparus, paprikas pulveri un oregano. Dziļā pannā, kas būs gana ietilpīga sautējumam, sakarsē eļļu un apcep tajā vistas gaļu no visām pusēm. Kad gaļa apcepusies, pievieno sīpolus, dzelteno papriku, seleriju, čorizo un timiānu un cep vēl 10 minūtes. Tad pievieno ķiplokus, čili, citrona sulu un miziņas, tomātus ar visu sulu un buljonu. Pagaršo un, ja vajag, pievieno vēl sāli. Turpini sautēt 20 minūtes, līdz gaļa viegli atdalās no kauliem. Pievieno rīsus* un turpini sautēt, līdz rīsi ir gatavi. Pārkaisi ar zaļumiem un pasniedz.

Recepte: Olga Elste
FOTO: Kristīne Dzalbe

Papildinājumi:

* Pirms rīsu pievienošanas vari izņemt vistu no buljona, noņemt gaļu no kauliem un pēc tam likt to atpakaļ pannā.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Sautējumi