Jēra sautējums ar lēcām, sviesta pupiņām un tomātiem

Jēra sautējums ar lēcām, sviesta pupiņām un tomātiem

Šī sautējuma gatavošana nebūs piecu minūšu darbs, bet ieguldīto laiku un pūles atsvērs bagātīgās garšas, mīkstā un aromātiskā jēra gaļa, sātīgās lēcas, krēmīgās pupiņas un tomātiņi, kas atsvaidzinās un būs kā punkts uz „i”.

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
augstas
Sagatavošana
30min
Gatavošana
2h
Kopējais laiks
2,30h

Sastāvdaļas:

  • 800 g jēra mīkstuma, sagriezts 3 x 3 cm gabaliņos
  • 1 puravs, sagriezts ripiņās
  • 6 ķiploka daiviņas, nomizotas, sagrieztas ripiņās
  • 2 ēd.k. tomātu pastas
  • 1,2 l karsta dārzeņu buljona
  • 200 g zaļo lēcu
  • 1 citrona sula + miziņas, smalki sarīvētas
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 200 g ķiršu tomātiņu
  • 200 g konservētu sviesta pupiņu
  • olīveļļa cepšanai

pasniegšanai:

  • pētersīļi, sakapāti

 

Pagatavošana:

  1. Pannā sakarsē eļļu un apcep jēra gaļas gabalus no abām pusēm, līdz tie ir brūni. Izņem gaļu no pannas un pārliec katliņā, kurā pēc tam gatavosi sautējumu.
  2. Pannā, kurā iepriekš cepi gaļu, apcep puravus ar ķiplokiem. Kad dārzeņi ir mīksti, pievieno tiem tomātu pastu un samaisi. Pēc 1 minūtes pielej klāt karstu buljonu un turpini vārīt. Kad buljons uzmet burbuli, pārlej pannas saturu katliņā, kurā ielikta jēra gaļa. Pievieno lēcas, citrona sulu un miziņas, sāli un piparus. Sautē, līdz gaļa ir mīksta (atkarībā no izvēlētā gabala tas var aizņemt līdz pat 2 h).
  3. Kad gaļa ir mīksta, pievieno sautējumam veselus ķiršu tomātiņus un sviesta pupiņas un sautē vēl 5 minūtes. Pasniedz, pārberot ar pētersīļiem.

Recepte: Olga Elste
FOTO: Kristīne Dzalbe

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Sautējumi