Ziemas sautējums ar cūkas vaigiem un pupiņām

Ziemas sautējums ar cūkas vaigiem un pupiņām

Man ir ļoti žēl, ka mēs bieži vien nenovērtējam dažādus gaļas gabalus, kuri iegūstami no cūkas, liellopa vai jebkura cita lopa. Viens no gabaliem, kurš nav veikalos bieži pieejams un...

Sarežgītība
zema
Izmaksas
zemas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
2,15h
Kopējais laiks
2,30h

Sastāvdaļas:

  • 300 g cūkas vaigu bez ādas
  • 300 g kāposta, sagriezts lielos gabalos
  • 150 g kaltētu sarkano pupiņu, sausais svars
  • 20 g ķiploka daivu, nomizotas
  • 1 liels rozmarīna zars
  • 2 maziņas čili pākstis*
  • 2 lauru lapas
  • 1 tējk. kaltēta majorāna
  • 1 l karsta dārzeņu buljona vai ūdens, kā vēlies

Man ir ļoti žēl, ka mēs bieži vien nenovērtējam dažādus gaļas gabalus, kuri iegūstami no cūkas, liellopa vai jebkura cita lopa. Viens no gabaliem, kurš nav veikalos bieži pieejams un arī nav moderns, ir cūkas vaigi. Bet patiesībā aukstā laikā, kādas mēdz būt mūsu ziemas, pēc pastaigas ārā lieliski noder šāds sātīgs un trekns sautējums. Izmanto labu gaļu, un tad būsi drošs, ka ēdiens ne tikai garšos, bet arī būs uzturvielu ziņā pilnvērtīgs. Ilgi jāgatavo tāpēc, lai gaļa būtu mīksta un ēdiens – ar izteiktu garšu. Pagatavo šo divām dienām.  

Pagatavošana:

  1. Liec mērcēties pupiņas aukstā ūdenī, apmēram 6–12 h. Kad izmērcētas, noskalo.
  2. Katlā liec kāpostus, pa virsu gaļu, tad pupiņas un pielej šķidrumu. Liec uz mazas liesmas, lai uzvārās. Noputo.
  3. Pievieno garšaugus un čili, samaisi, uzliec vāku un sautē uz mazas liesmas 2 h. Kad izsautējies, pasniedz.

Recepte: Signe Meirāne

Papildinājumi:
* Čili daudzums atkarīgs no tā, cik stipras ir pākstis un cik stiprs ēdiens tev garšo.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Sautējumi