Mini tartes ar karamelizētu burkānu krēmu

Mini tartes ar karamelizētu burkānu krēmu

Mini tartes, kas ārēji atgādina mums tik mīļos sklandraušus, garšas ziņā tomēr ir kas pavisam cits, jo to pildījums sastāv no karamelizētiem burkāniem, krēmsiera un spinātiem.

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
20min
Gatavošana
40min
Kopējais laiks
1h

Sastāvdaļas:

pamatnei:

  • 100 g kviešu miltu
  • 70 g rudzu miltu
  • jūras sāls pēc garšas
  • 75 g auksta sviesta + nedaudz sviesta formiņu ietaukošanai
  • 4 ēd.k. auksta ūdens

pildījumam:

  • 80 g vārītu burkānu, sarīvēti
  • 20 g medus
  • 1 tējk. brūnā cukura
  • olīveļļa cepšanai
  • 1/2 sīpola, nomizots, smalki sagriezts
  • 20 g spinātu
  • 100 g  Philadelphia krēmsiera
  • 30 g saldā krējuma
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

dekorēšanai:

  • zirņu dīgsti

 

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 210 grādus karstu. Ar sviestu ietauko mazās tartes formiņas 7,5 cm diametrā.
  2. Gatavo pamatnes. Bļodā ieber abu veidu miltus un sāli. Pievieno sviestu un, ar pirkstiem berzējot, izveido rīvmaizei līdzīgas drupačas. Beigās pievieno aukstu ūdeni un samīci viendabīgu mīklu. Ieklāj mīklu formiņās un liec cepties krāsns vidējā nodalījumā uz apmēram 25–30 minūtēm. Kad gatavas, izņem no krāsns un atdzesē pilnībā.
  3. Gatavo krēmu. Sakarsētā pannā apcep burkānus ar medu un brūno cukuru, līdz tie karamelizējušies. Pēc tam nedaudz atdzesē. Paralēli citā pannā sakarsē olīveļļu un 1–2 minūtes apcep sīpolus ar spinātiem, sāli un pipariem. Atdzesē.
  4. Sajauc burkānu masu ar krēmsieru, saldo krējumu un sablenderē. Pievieno spinātu maisījumu un visu samaisi.
  5. Pildi tartes ar krēmu, dekorē ar dīgstiem un pasniedz.

Recepte: Vita Levkāne-Grīnberga
FOTO: Kristīne Dzalbe

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Tartes