Tarte ar sparģeļiem un kazas piena sieru

Tarte ar sparģeļiem un kazas piena sieru

Sparģeļu sezona ir klāt un ilgs līdz pat saulgriežiem, tāpēc ir īstais laiks izmēģināt visdažādākās sparģeļu variācijas, jo šajā laikā tie ir īpaši svaigi, kraukšķīgi, aromātiski un sulīgi. Šī tarte garšos lieliski gan tikko cepta, gan nākamajā dienā.

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
35min
Kopējais laiks
45min

Sastāvdaļas:

  • olīveļļa cepšanai + nedaudz pārslacīšanai
  • 20 g sviesta
  • 3 puravu baltā daļa, sagriezta ripiņās
  • 500 g kārtainās bezrauga mīklas, atlaidināta
  • 250 g sparģeļu, baltais, cietais gals nogriezts
  • 5 ķiršu tomāti
  • 100 g svaigā kazas piena siera
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 1 timiāna zariņš, tikai lapiņas, sakapātas

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Sagatavo tartes formu 20 cm diametrā.
  2. Pannā sakarsē eļļu ar sviestu un uz lēnas uguns apcep puravus apmēram 10–15 minūtes.
  3. Formā ieklāj mīklu, pa virsu izkārto apceptos puravus, sparģeļus, tomātus un sieru. Pārslaki ar eļļu, pārkaisi ar sāli, pipariem un cep krāsnī 20–25 minūtes. Izņem ārā un pārkaisi ar timiānu. Pasniedz siltu vai atdzesētu pēc izvēles.

Recepte: Laura Upena
FOTO: Kristina Sisejeva

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Tartes