Kišs ar bumbieriem un zilo sieru

Kišs ar bumbieriem un zilo sieru

Ienest saulīti savās mājās nekad nav par biežu, šoreiz izdari to ar kārdinošo bumbieru un zilā siera tarti.

Sarežgītība
vidēja
Personas
6
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
1,20h
Kopējais laiks
1,30h

Sastāvdaļas:

mīklai:

  • 280 g kviešu miltu
  • 150 g auksta sviesta, sagriezts nelielos gabaliņos + 1 tējk. formas ietaukošanai
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1 tējk. cukura
  • 1/4 tējk. svaigi maltu melno piparu
  • 1 olas dzeltenums
  • 2 ēd.k. ūdens

pildījumam:

  • 400 g bumbieru
  • 1 ēd.k. sviesta
  • 1 ēd.k. brūnā cukura
  • 2 ēd.k. brendija
  • 3 olas
  • 150 ml piena
  • 200 g zilā siera, sadrupināts

Ienest saulīti savās mājās nekad nav par biežu, šoreiz izdari to ar kārdinošo bumbieru un zilā siera tarti.

Pagatavošana:

  1. Gatavo mīklu. Bļodā ieber miltus, pievieno sviestu, sāli, cukuru, piparus un saberz ar pirkstu galiem, līdz izveidojās drupačas. Tad pievieno olas dzeltenumu, ūdeni un sajauc līdz mīklas konsistencei. No mīklas izveido bumbiņu, ietin to pārtikas plēvē un ieliec ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.
  2. Gatavo pildījumu. Nomizo bumbierus un sagriez nelielos gabaliņos. Pannā izkausē sviestu un nedaudz (1,5 minūti) apcep bumbierus. Tad pievieno cukuru un ļauj tam pilnībā izkūst. Pielej brendiju un aptuveni 1 minūti turpini sautēt bumbierus. Pēc tam izņem tos no pannas un atdzesē.
  3. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Ietauko ar sviestu cepamo formu.
  4. Mīklu izņem no ledusskapja, izrullē, ieklāj formā un vairākās vietās sadursti ar dakšiņu vai nazi. Uz mīklas pamatnes liec bumbierus. Bļodiņā sakul olas ar pienu un ielej formā. Pārber visu ar sieru un liec krāsnī cepties uz 45 minūtēm. Izņem no krāsns un atdzesē formā.

Recepte: "Confetti"
FOTO: Armands Meirāns

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Tartes