Tarte ar mellenēm un maskarpones sieru

Tarte ar mellenēm un maskarpones sieru

Ja pamatni izcep jau iepriekš, tad kūku var pagatavot burtiski pāris minūtēs.

Sarežgītība
vidēja
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
1,20h
Kopējais laiks
1,30h

Sastāvdaļas:

pamatnei:

  • 1 olu dzeltenums
  • 1 ēd.k. auksta ūdens
  • sēkliņas no 1 vaniļas pāksts
  • 165 g kviešu miltu
  • 60 g cukura
  • ¼ tējk. sāls
  • 125 g auksta sviesta, sagriezts kubiņos
  • 1 citrona miziņa, smalki sarīvēta

krēmam:

  • 500 g maskarpones siera
  • 1 citrona miziņa, smalki sarīvēta
  • 60 ml citrona sulas
  • 100 g pūdercukura

dekorēšanai:

  • 200 g melleņu

Ja pamatni izcep jau iepriekš, tad kūku var pagatavot burtiski pāris minūtēs.

Pagatavošana:

  1. Ietauko ar sviestu garenu tartes formu ar noņemamām maliņām.
  2. Gatavo mīklu. Sajauc visas sastāvdaļas virtuves kombainā un sasmalcini ar pulsējošo metodi, līdz visa mīkla aptīsies ap nazi. Ja nav virtuves kombaina, tad to dari ar rokām. Apkaisi rokas ar miltiem, ātri izveido bumbu, ietin pārtikas plēvē un nedaudz saplacini. Ieliec ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm. Aukstu mīklu izrullē uz virsmas, kas ir apkaisīta ar miltiem, izstieptā taisnstūrī 2–3 mm biezumā. Apkaisi mīklas rulli ar miltiem, aptin ap to mīklu un uzmanīgi pārcel uz cepamo formu. Rūpīgi sablīvē mīklu formā, piespiežot to pie malām, bet nestiepjot. Nogriez atlikumus un ieliec kūkas pamatni saldētavā uz 15 minūtēm.
  3. Sakarsē cepeškrāsni 190 grādus karstu. Pārsedz mīklu ar foliju un uz tās uzber cepamās pupiņas, lai folija ciešāk piekļautos mīklai. Cep 10 minūtes. Tad noņem pupiņas un foliju un turpini cep vēl apmēram 10 minūtes, līdz mīkla kļūst zeltaina. Atdzesē.
  4. Bļodā sajauc maskarpones sieru ar izsijātu pūdercukuru. Pāris sekundes uzputo lielā ātrumā līdz viendabīgai masai. Pievieno citrona miziņu un citrona sulu un atkal uzputo. Liec krēmu uz atdzisušās tartes, izlīdzini un izdekorē ar mellenēm.

Recepte: Karina Krasovicka
FOTO: Armands Meirāns

Rezultāts:

  • 1 tarte

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Tartes