Zaļās falafela bumbiņas

Zaļās falafela bumbiņas

Pateicoties keila izteiktajai garšai, falafela bumbiņas iegūs īpašu garšu un padarīs svaigos salātus par daudz interesantāku un neierastāku maltīti.

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
augstas
Sagatavošana
20min
Gatavošana
30min
Kopējais laiks
50min

Sastāvdaļas:

bumbiņām:

  • 400 g konservētu turku zirņu,  noskaloti aukstā ūdenī
  • 1 sarkanais sīpols, nomizots,  sagriezts gabalos
  • 3 ķiploka daiviņas, nomizotas,  sagrieztas gabalos
  • 50 g mandeļu
  • 50 g keila, sakapāts
  • 50 g pētersīļu lapiņu, sakapātas
  • 1 tējk. malta koriandra
  • 1 tējk. malta kumīna
  • 1–3 ēd.k. turku zirņu vai  kukurūzas miltu
  • 1–2 ēd.k. olīveļļas

mērcei:

  • 3 ēd.k. tahīni pastas
  • 5 ēd.k. ūdens
  • 1/2 citrona sula
  • 1 ķiploka daiviņa, nomizota
  • 2 ēd.k. sakapātu pētersīļu lapiņu

pasniegšanai:

  • salātlapu maisījums
  • 2 burkāni, nomizoti, sagriezti  plānās strēmelītēs ar  mandolīnu vai mizojamo nazi
  • 1 ēd.k. sezama sēklu

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.
  2. Gatavo falafela bumbiņas. Blenderī liec turku zirņus, sīpolus, ķiplokus,  mandeles, keilu, pētersīļus un sablenderē, līdz masa ir viendabīga. Pēc tam  pievieno garšvielas, eļļu un kārtīgi samaisi. Turpinot maisīt, pakāpeniski  pa vienai karotei pievieno miltus, līdz masa ir lipīga, bet ne pārāk sausa.  Ar mitrām rokām veido no masas bumbiņas, liec uz pannas, kas izklāta ar  cepamo papīru, un liec krāsnī cepties uz apmēram 15–20 minūtēm, līdz tās  ir zeltaini brūnas.
  3. Gatavo mērci, sablenderējot visas mērces sastāvdaļas.
  4. Liec uz šķīvja salātlapas, burkānus, uzber sezama sēkliņas un uzliec falafela  bumbiņas. Pārlej visu ar mērci un pasniedz.

 

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Uzkodas