Spinātu suflē

Spinātu suflē

Suflē ir fantastiski gaisīgs un netverami maigs, vienalga, vai tas būtu pikantais siera suflē vai kāds no saldajiem suflē veidiem, vai arī šis - neticami gardais spinātu suflē. Suflē pasniedz karstu, uzreiz pēc izņemšanas no cepeškrāsns.

Sarežgītība
augsta
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
15min
Gatavošana
1h
Kopējais laiks
1,10h

Sastāvdaļas:

mērcei:

  • 60 g olu dzeltenumu (no 3 vidējām olām)
  • 1 tējk. Dižonas sinepju
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • rīvēts muskatrieksts pēc garšas
  • 20 g kviešu miltu
  • 230 ml piena
  • 80 g cietā siera, sarīvēts
  • 2 ēd.k. sviesta, istabas temperatūrā
  • 5 ēd.k. rīvmaizes
  • 120 g olu baltumu (aptuveni no 4 vidējām olām)
  • 1 tējk. citronu sulas
  • jūras sāls pēc garšas
  • 50 g svaigu spinātu
  • 30 ml ūdens

Pagatavošana:

  1. Gatavo mērci. Bļodā liec olu dzeltenumus, pievieno sinepes, pieber sāli, piparus un muskatriekstu. Visu sakul, pievieno miltus un turpini kult, līdz masa ir viendabīga. Katliņā uzkarsē pienu un pēc tam mazā strūkliņā lej to klāt olu masai, enerģiski kuļot.
  2. Pārlej masu tīrā katlā un uz vidējas uguns karsē, nepārtraukti kuļot, lai tā nepiedegtu. Kad mērce sāk biezēt un uzmet burbuli, tā ir gatava. Nogriez uguni, pievieno sieru un vienmērīgi iemaisi mērcē. Pārlej mērci tīrā bļodā, pārvelc ar pārtikas plēvi tā, lai plēve pieskaras mērcei, un liec ledusskapī dzesēties*.
  3. Gatavo suflē. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Sagatavo suflē trauciņus. Ietauko tos ar sviestu un izbārsti ar rīvmaizi, lai tā vienmērīgi noklāj trauciņu iekšpusi. Bļodā liec olu baltumus, pievieno citrona sulu, sāli un kul, līdz izveidojas stingras putas. Blenderī liec spinātus, pielej ūdeni un sablenderē. No ledusskapja izņem siera mērci, izmaisi to līdz viendabīgai konsistencei un iemaisi tajā spinātu masu. Iecilā pusi olu baltumu masas. Kad suflē masa ir viendabīga, uzmanīgi iecilā atlikušo olu baltumu masu. Masu pildi trauciņos. Uzsit pa trauciņiem, lai neveidotos burbuļi, un novelc ar nagu gar trauku maliņām – tas palīdzēs masai pacelties.
  4. Nekavējoties liec krāsnī un samazini temperatūru līdz 180 grādiem. Cep 15–20 minūtes vai līdz brīdim, kad suflē ir palielinājies par divām trešdaļām no sava kopējā apjoma. Pasniedz nekavējoties.

Recepte: Arvis Zēmanis
FOTO: Armands Meirāns

Papildinājumi:

*Mērci vari pagatavot pat 2 dienas iepriekš.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Uzkodas