Krāsnī cepts mocarellas siers ar svaigo tomātu mērci

Krāsnī cepts mocarellas siers ar svaigo tomātu mērci

Kraukšķīga, staipīga un garda uzkoda, kas vislabāk garšo vasarā, kad mērcei var izmantot pašmāju saldenos tomātus, dārzā izaugušos zaļumus un pikanto čili.

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
1h
Gatavošana
10min
Kopējais laiks
1,10h

Sastāvdaļas:

  • 250 g mocarellas siera bez šķidruma, sagriezts 2 x 8 cm garās standziņās
  • milti apviļāšanai
  • 2 olas, sakultas
  • olīveļļa cepšanai

mērcei:

  • 400 g gatavu tomātu, blanšēti vai nomizoti, bez sēklām, sagriezti mazos kubiņos
  • 80 g nomizota sarkanā sīpola, sakapāts
  • 2 vidējas ķiploka daivas, nomizotas, izspiestas caur ķiplokspiedi
  • 15 g kinzas, sakapāta
  • 15 g svaiga bazilika, sakapāts
  • čili pipars pēc garšas, sakapāts
  • 7 g rīvētu citrona miziņu
  • 25 ml citrona sulas
  • 10 g baltā cukura
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

panējumam:

  • 100 g gaišās rīvmaizes
  • 6 g sīpolu pulvera
  • 6 g ķiploku pulvera
  • 2 g kaltētu pētersīļu
  • čili pulveris pēc garšas
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 220 grādus karstu. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru.
  2. Sajauc kopā visas mērces sastāvdaļas un nedaudz sablenderē, lai ir viendabīgāka masa, bet nav vēl biezenis.
  3. Sajauc kopā visas panējuma sastāvdaļas. Katru siera gabaliņu apviļā miltos, tad olā un tad rīvmaizē, pēc tam vēlreiz olā un vēlreiz rīvmaizē, liec uz pannas atstatus citu no cita un liec saldētavā 45 minūtes. Pēc tam sieru apslaki ar eļļu un cep krāsnī 7 minūtes no vienas puses, tad apgriez otrādi un cep vēl 3 minūtes no otras puses, līdz rīvmaize ir zeltaina un kraukšķīga. Pasniedz ar mērci.

 

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Uzkodas