Ķirbju marmelāde ar zaļo zirnīšu dīgstiem

Ķirbju marmelāde ar zaļo zirnīšu dīgstiem

Ķirbis, zirnīšu dīgsti un marmelāde – izklausās diezgan neierasti, vai ne? Un tā arī ir. Marmelāde, kurā katrs kumoss pārsteigs, jo būs jūtama izteikta zirnīšu garša.

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
zemas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
2h
Kopējais laiks
2,15h

Sastāvdaļas:

  • 310 g nomizota ķirbja, iztīrīts, sarīvēts
  • 260 g ievārījuma cukura
  • 100 ml ūdens
  • 1 kanēļa standziņa
  • 1/4 tējk. svaigi rīvēta muskatrieksta
  • buntīte zaļo zirnīšu dīgstu, rupji sagriezti
  • 1/2 laima sula
  • 2 ēd.k. rozā piparu
  • pūdercukurs marmelādes apviļāšanai

Pagatavošana:

  1. Katliņā liec ķirbi, izsautē un sablenderē. Pievieno cukuru, ūdeni, kanēļa standziņu, muskatriekstu un karsē uz vidējas uguns 1,5 h.
  2. Kad masa gatava, noņem no uguns, nedaudz atdzesē un iemaisi tajā dīgstus, laima sulu un rozā piparus. Liec iepriekš sagatavotā formā un ļauj sacietēt vairākas stundas. Sagriez un apviļā katru gabaliņu pūdercukurā. Pasniedz.

Recepte: Madara Nīgale
FOTO: Kristīne Dzalbe

Komentāri

michux

17.04.2018 14:08

Rozā pipari samalti/sakapāti/veseli?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Uzkodas