Tortiļa ar hummusu

Tortiļa ar hummusu

Tie, kam garšo humuss, var ēst to visos iespējamos veidos – vienu pašu, ar grauzdiņiem, uz maizes vai šādi – tortiļā. Humuss veidos patīkami pilnīgu pildījumu, kuru atsvaidzinās un papildinās sparģeļi un rukola. Viegla un garšīga kombinācija.

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
zemas
Sagatavošana
5min
Gatavošana
15min
Kopējais laiks
20min

Sastāvdaļas:

humusam:

  • 400 g konservētu turku zirņu
  • 100 g saulē kaltētu tomātu eļļā
  • 20 g svaiga bazilika
  • 20 g sojas mērces
  • 2 ķiploka daiviņas, nomizotas
  • 100 ml olīveļļas
  • 4 pilngraudu tortiļas
  • 8 sparģeļi, nomizoti, koksnainā daļa nogriezta
  • 50 g svaigas rukolas

Pagatavošana:

  1. Blenderī liec visas humusa sastāvdaļas un sablenderē, līdz veidojas viendabīga masa.
  2. Katliņā uzvāri ūdeni un 3 minūtes noblanšē sparģeļus. Tad pārliec tos ledusaukstā ūdenī, lai sparģeļi beidz gatavoties un nekļūst mīksti. Uzsmērē uz tortiļām humusu, piepildi ar sparģeļiem un rukolu, aizrullē vai aizloki ciet un pasniedz.

Recepte: Ieva Kušnere
FOTO: Kristīne Dzalbe

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Uzkodas