Nageti rīsu drupaču-siera panējumā ar zilā siera mērci

Nageti rīsu drupaču-siera panējumā ar zilā siera mērci

Uzkoda, kas patiks visiem siera cienītājiem, jo siers tiek pievienots gan nagetu panējumam, gan krēmīgi pikantai mērcītei. Vislabāk nagetus baudīt tikko pagatavotus, bet vari tos pasniegt arī vēlāk.

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
20min
Gatavošana
30min
Kopējais laiks
50min

Sastāvdaļas:

  • 360 g vistas filejas, sagriezta mazos gabaliņos
  • 1 ola
  • 30 g rīsu sausmaizīšu, sadrupinātas
  • 1 tējk. sakapāta timiāna
  • 40 g Parmas siera, smalki sarīvēts
  • 60 ml olīveļļas cepšanai
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

mērcei:

  • 90 g zilā siera, sadrupināts
  • 30 g Indijas riekstu, smalki saberzti piestā
  • 50 ml saldā krējuma
  • jūras sāls pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Bļodā liec filejas gabaliņus, pievieno sāli, piparus, olu, visu samaisi un atstāj nedaudz ievilkties.
  2. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Traukā ieber rīsu drupačas, timiānu, sāli, Parmas sieru un samaisi. Katru filejas gabaliņu apviļā rīsu panējumā un kārto uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, tā, lai tie nesaskartos. Apslaki ar olīveļļu un liec krāsnī cepties uz 20 minūtēm.
  3. Tikmēr katliņā ielej nedaudz ūdens un liec virs tā metāla bļodu, kurā ielikts zilais siers, Indijas rieksti, saldais krējums un sāls. Visu laiku maisot, karsē, līdz siers ir izkusis. Pasniedz nagetus ar siera mērci.

Recepte: Madara Nīgale
FOTO: Kristīne Dzalbe

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Uzkodas