Veselīgais vistas filejas vraps salātlapās

Veselīgais vistas filejas vraps salātlapās

Tik neticami veselīgs, sātīgs un sulīgs vistas filejas vraps, kuru ieskauj kraukšķīgās romiešu salātlapas un papildina fantastiska jogurta mērce, saldens ananass un liesa siera šķēle. Patiks kā sportistiem, kaloriju skaitītājiem un steidzīgajiem, tā tiem, kam tik ļoti gribās, ko kraukšķīgu, vrapīgu, tomēr ne tik maizīgu.

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
20min
Gatavošana
10min
Kopējais laiks
30min

Sastāvdaļas:

vistai:

  • 1 ēd.k. medus
  • 1 tējk. Dižonas sinepju
  • 3 ēd.k. sojas mērces
  • 1/2 tējk. smalki sakapāta čili
  • 2 lielas vai 4 mazas vistas filejas, sagrieztas gabalos
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 1 ēd.k. kukurūzas cietes
  • eļļa cepšanai

mērcei:

  • 6 ēd.k. grieķu jogurta
  • 1 ēd.k. smalki sakapātu diļļu
  • 1 ēd.k. smalki sakapātu pētersīļu
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

pasniegšanai:

  • 8 lielas romiešu salātu lapas
  • 4 šķēles siera ar samazinātu tauku saturu
  • 200 g cukīni, sagriezts šķēlēs
  • 1 sarkanais sīpols, nomizots, sagriezts ripiņās
  • 4 ananasa šķēles*
  • 1 ēd.k. balzamiko krēma
  • 20 g svaiga koriandra lapiņu

Pagatavošana:

  1. Nelielā trauciņā sajauc medu, sinepes, sojas mērci un čili. Pārkaisi gaļas gabaliņus ar sāli, pipariem, apviļā kukurūzas cietē un liec sagatavotajā medus un sojas mērcē. Šādi sagatavo visus filejas gabalus. Pannā sakarsē eļļu un liec cepties gaļu, pārlejot ar atlikušo mērci, ja tā palikusi pāri. Cep, līdz gaļa ir gatava, un pēc tam atdzesē.
  2. Bļodiņā sajauc kopā visas mērces sastāvdaļas.
  3. Vrapam kā pamatu izmanto lielas romiešu salātu lapas. Izklāj pamīšus divas salātlapas tā, lai vienas lapas mala nedaudz pārklāj otru. Uz lapām gareniski vienā malā liec siera šķēles, cukīni šķēles, jogurta mērci, vistas filejas gabaliņus, pārklāj ar sīpolu ripiņām un ananasa šķēlēm, pārlej ar balzamiko krēmu, pārber ar koriandru un uzmanīgi aizrullē lapas. Pasniedz.

Recepte: Antra Zvirgzdiņa
FOTO: Kristīne Dzalbe

Papildinājumi:

* Vari izmantot arī konservētus ananasus, ja nav pieejami svaigie.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Uzkodas