Tako ar kraukšķīgu mencu un tomātu–čili salsu

Tako ar kraukšķīgu mencu un tomātu–čili salsu

Sulīgai mencai ar kraukšķīgu garoziņu neko daudz nevajag, tikai pikantu un atsvaidzinošu salsu ar tomātiem, sīpoliem, čili un daudz kinzas. Un vēl kukurūzas tortiļu, kas saturēs visas sastāvdaļas kopā.

Sarežgītība
vidēja
Personas
2
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
15min
Gatavošana
10min
Kopējais laiks
25min

Sastāvdaļas:

tomātu un čili salsai:

  • 200 g ķiršu tomātu, sakapāti
  • 1 sarkanais sīpols, nomizots, sakapāts
  • 1 ķiploka daiviņa, nomizota, sakapāta
  • bunte kinzas, sakapāta
  • 1 čili, sakapāts
  • 1/2 laima sula
  • 1 ēd.k. olīveļļas
  • 1/4 tējk. jūras sāls

mencai:

  • 45 g kviešu miltu + 2 ēd.k. apviļāšanai
  • 30 g kukurūzas cietes
  • 1 ola
  • 100 ml gāzēta minerālūdens
  • 1/4 tējk. malta čili
  • 1/4 tējk. jūras sāls
  • 300 g mencas filejas, sagriezta šķēlēs
  • augu eļļa fritēšanai

pasniegšanai:

  • mazas tortiļas vai tako laiviņas
  • skābais krējums

Pagatavošana:

  1. Salsai sajauc kopā visas sakapātās sastāvdaļas, pievieno laima sulu, olīveļļu, sāli un samaisi.
  2. Bļodiņā samaisi miltus, kukurūzas cieti, olu, minerālūdeni, čili, sāli, līdz mīkla ir viendabīga (kā pankūku mīkla). Katliņā sakarsē eļļu. Katru mencas gabaliņu apviļā miltos, pamērcē mīklā un liec katliņā fritēties. Vāri mencu eļļā, līdz tā ir kraukšķīga un zeltaina no ārpuses. Gatavos gabaliņus nosusini uz papīra dvieļa.
  3. Tako laiviņās vai tortiļās liec kraukšķīgus mencas gabaliņus, virsū tomātu un čili salsu un pārklāj ar tējk. skābā krējuma. Pasniedz.

Recepte: Olga Elste
FOTO: Kristina Sisejeva

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Uzkodas