Marinētas bietes ar kazas sieru un grauzdētiem riekstiem

Marinētas bietes ar kazas sieru un grauzdētiem riekstiem

Bietes savienojumā ar kazas sieru veido neaprakstāmi labu garšu. Kad to visu papildina ar grauzdētiem...

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
20min
Kopējais laiks
30min

 

Sastāvdaļas:

  • 200 g kazas siera (mīksts vai ciets)
  • 120 g lazdu riekstu
  • 400 g vārītu biešu
  • 240 g čabatas maizes
  • 30 ml baltā balzametiķa
  • 120 ml saulespuķu eļļas
  • 1 kastīte krešu
  • sāls
  • pipari
  • cukurs

Bietes savienojumā ar kazas sieru veido neaprakstāmi labu garšu. Kad to visu papildina ar grauzdētiem un apceptiem lazdu riekstiem, kreses salātiem un gabaliņu maizes, tad salāti kļūst par veselīgu un sātīgu uzkodu, bet kādam par vakariņu galveno ēdienu.

Pagatavošana:

  1. Marinē bietes, nomizo un sagriez plānās šķēlēs. Sajauc olīveļļu ar balzametiķi, sāli, cukuru un svaigi maltiem pipariem. Iegūto mērci pārlej sagrieztajām bietēm un ļauj iemarinēties 5–7 min.
  2. Čabatas maize. Uzkarsē karstu krāsni. Salauz maizi nelielos kumosos, uzliec uz paplātes un pārslaki eļļu. Cep krāsnī 5–7 minūtes, izņem no krāsns, nosusini uz papīra dvieļa un pārkaisi ar smalko sāli.
  3. Lazdu riekstu cepšana. Katliņā ielej saulespuķu eļļu apmēram 1 cm līmenī. Ieber lazdu riekstus vienā kārtā un vāri eļļā 2–3 minūtes. Nolej eļļu un ļauj riekstiem atdzist. Riekstus sasmalcini un pārkaisi ar smalko sāli.
  4. Pasniegšana. Šķīvī izkārto marinētās bietes, tad liec virsū kazas sieru, ceptas maizes gabaliņus, ceptus lazdu riekstus un svaigās kreses.


Recepte: Kaspars Jansons

Komentāri

AK

29.01.2012 11:16

Sanāca lieliski! Man pašai viena no mīļākajām pēdējā laika uzkodām. Un rieksti tam visam piedeva tik labu papildinājumu!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Uzkodas