Paprikas pastēte

Paprikas pastēte

Šis saldenais krēms, pateicoties paprikai, rikotas sieram un valriekstiem, ir ne tikai laba ballīšu ēdienkartes sastāvdaļa, ko vislabāk pasniegt ar grauzdētām baltmaizes vai graudu maizes...

Sarežgītība
zema
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
40min
Gatavošana
5min
Kopējais laiks
45min

 

Sastāvdaļas:  

  • 220 g sarkanās paprikas, sagriezta mazos kubiņos
  • 5 ēd.k. olīveļļas, extra virgin
  • 25 g valriekstu
  • 2 ķiploka daivas, izspiestas caur ķiplokspiedi
  • 50 g rikotas siera
  • 3 saulē kaltēti tomāti, ļoti smalki sakapāti
  • svaigi malti melnie pipari

Šis saldenais krēms, pateicoties paprikai, rikotas sieram un valriekstiem, ir ne tikai laba ballīšu ēdienkartes sastāvdaļa, ko vislabāk pasniegt ar grauzdētām baltmaizes vai graudu maizes šķēlītēm vai krekeriem, bet arī lielisks C vitamīna avots.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 220 grādus karstu. Uz cepamplāts uzlej 1 ēd.k. olīveļļas, pieber paprikas kubiņus, samaisi un liec cepties krāsns vidējā nodalījumā apmēram 20–30 minūtes, līdz paprika ir mīksta. Izņem pannu ārā un, lai ātrāk atdzistu, pārliec paprikas gabaliņus uz šķīvja.
  2. Kad paprika atdzisusi, liec to blenderī kopā ar valriekstiem, ķiplokiem, tomātiem, olīveļļu, rikotas sieru, pipariem un nedaudz sāls un blenderē, līdz iegūsti krēmīgu, smērējamu masu. Ja liekas, ka krēms ir par sausu, tad pievieno vēl olīveļļu.

Recepte: Signe Meirāne
Trauki: COZY

Komentāri

IlzeV

21.06.2017 13:43

Cik ilgi pastēti var glabāt?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Uzkodas