Krāsnī karamelizēts popkorns

Krāsnī karamelizēts popkorns

Pat ja esi viens no tiem, kas popkornu izvēlas kā pēdējo saldumu, bet karamele tev garšo – šis būs tas saldums, kas pārsteigs. Krāsnī cepot tik zemā temperatūrā...

Sarežgītība
vidēja
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
1h
Kopējais laiks
1,10h

Sastāvdaļas:

  • 190 g sviesta
  • 370 g brūnā cukura, Demeraras
  • 95 g kukurūzas sīrupa
  • ½ tējk. sodas
  • ½ tējk. Fleur de sel vai labs jūras sāls
  • ½ tējk. vaniļas ekstrakta vai pulvera

Popkorna pagatavošanai:

  • 120 g popkorna sēklu
  • 45 g sviesta
  • 2 ēd.k. rapšu eļļas

Pat ja esi viens no tiem, kas popkornu izvēlas kā pēdējo saldumu, bet karamele tev garšo – šis būs tas saldums, kas pārsteigs. Krāsnī cepot tik zemā temperatūrā, popkorns paliek izteikti kraukšķīgs, tas izkalst un kopā ar karameli veido gaisīgu un saldu uzkodu, no kuras grūti aiziet prom, kamēr trauks nav tukšs. Populārs našķis Helovīnā Amerikā.

Pagatavošana:

  1. Lielu katlu liec uz liesmas un sāc karsēt. Tad ieliec sviestu un eļļu; kad sviests gandrīz izkusis, pievieno popkornu un uzliec vāku. Uz vidējas liesmas sildi, ik pa laikam katlu pakratot (netaisi vaļā vāku, lai tev „neuzlec” karsta popkorna sēkla). Kad popkorns sāk gatavoties, lēkājot pa katlu, visu laiku katlu pakrati, lai vieglākie popkorni nokļūst augšpusē un graudi – lejā, karstumā un izšķiļas. Kad dzirdi, ka vairs gandrīz nekas nesprakšķ, ber popkornu lielā bļodā. Atdzesē.
  2. Sakarsē krāsni 120 grādus karstu – vislabāk konvekcijas režīmā, jo būs jācep divas plātis. Izklāj divas cepeškrāsns plātis ar cepamo papīru.
  3. Katliņā liec cukuru, sviestu un kukurūzas sīrupu. Maisot karsē uz vidējas liesmas, līdz cukurs ir gandrīz izkusis. Tad atstājot vidēju liesmu, ļauj masai NEMAISOT burbuļot kādas 4 minūtes.
  4. Pēc 4 minūtēm noņem katlu no liesmas, iemaisi sāli un sodu (karamele uzburbuļos). Uzreiz lej iekšā bļodā ar popkornu un visu samaisi. Ja tev nav lielas bļodas, sadali popkornu divās bļodās un tad ielej pusi karameles vienā bļodā, samaisi un otru daļu popkorna pieber katlā, kur vārījās karamele, un arī samaisi.
  5. Pārklāto popkornu izklāj sagatavotajās plātīs un liec krāsnī cepties 1 h. Apmaisi ik pa 20 minūtēm.  

Recepte: Signe Meirāne

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Uzkodas