Skumbrijas pastēte ar biešu mērci

Skumbrijas pastēte ar biešu mērci

Skumbrijas pastētē, kas pagatavota apvienojot pašu skumbriju un skābu krējumu, zivs pārvēršas līdz nepazīšanai. Nezinātājs varētu arī nepateikt, ka par pamatu...

Sarežgītība
zema
Personas
4
Izmaksas
vidējas
Sagatavošana
2,45h
Gatavošana
15min
Kopējais laiks
3h

Sastāvdaļas:

  • 1,2 kg svaigas skumbrijas
  • 500 ml baltvīna
  • 2 citroni, izspiesta sula
  • 200 g bieza mājas skābā krējuma
  • 200 ml ābolu etiķa
  • 500 g svaigu biešu, izspiesta sula
  • mazas bietes (8–12 cm diametrā) dekorēšanai
  • 50 g pētersīļu
  • 300 g sīpolu, nomizoti un smakli sakapāti
  • jūras sāls – pēc garšas
  • cukurs – pēc garšas
  • smaržīgā pipara zirnīši
  • ūdens

Skumbrijas pastētē, kas pagatavota apvienojot pašu skumbriju un skābu krējumu, zivs pārvēršas līdz nepazīšanai. Nezinātājs varētu arī nepateikt, ka par pamatu ņemta skumbrija. Un mērce, tas ir kas īpašs. Pagatavota no biešu sulas, bet kopā ar ābolu etiķi, rada sajūtu, ka šī ir aveņu mērce. Izmanto labas kvalitātes, ja iespējams, izturētu etiķi.

Pagatavošana:

  1. 3 stundas iepriekš (labāk uz visu nakti) notecini krējumu, izmantojot marli vai plastmasas sietu ar papīra filtru.
  2. Sagatavo mērci. Svaigi izspiestai biešu sulai pievieno ābolu etiķi (1:1) un cukuru (pēc garšas). Tvaicē uz lēnas uguns līdz sīrupa konsistencei. Kad gatava, noliec atdzist.
  3. Notīri skumbriju un to  izfilē.
  4. Sagatavo karsto marinādi. Katlā ielej baltvīnu, ūdeni un citronu sulu, pievieno sasmalcinātus sīpolus, smaržīgos piparus, lauru lapu, sāli, cukuru. Visu uzvāri, noņem no plīts. Ieliec marinādē skumbrijas fileju, katlam uzliec vāku un atstāj, līdz zivs pilnīgi atdziest.
  5. Noņem ādu no skumbrijas un ar dakšiņu samīci to līdz viendabīgai masai, bet noteikti to nedari ar blenderi, lai pastētē var sajust zivs struktūru. Pievieno krējumu un sāli pēc garšas.
  6. No skumbrijas masas ar tējkaroti veido bumbiņas, izkārto tās uz šķīvja. Pārlej ar biešu sulas mērci, dekorē ar mazām bietītēm un pasniedz.

Recepte: Andrejs Smatčenko

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Uzkodas