Crepes ar brī sieru, Pommeau mērci un lazdu riekstiem

Crepes ar brī sieru, Pommeau mērci un lazdu riekstiem

Crepe ir franču plānā pankūka, un, tā kā šī recepte nāk no Francijas, no manas draudzenes arhīviem, tad es tās negribētu saukt par pankūkām, bet gan par crepe.

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
augstas
Sagatavošana
10min
Gatavošana
20min
Kopējais laiks
30min

Sastāvdaļas:

  • 300 g franču Brī siera

pankūku mīklai:

  • 2 olas
  • 10 g sviesta
  • 100 g miltu
  • ½ vaniļas pāksts
  • ½ tējk. sāls
  • 250 ml piena
  • 30 ml ūdens

mērcei:

  • 20 g sviesta
  • 2 vidēja izmēra āboli, nomizoti un sagriezti nelielās daiviņās (apmēram 170 g)
  • 2 ēd.k. citronu sulas
  • 1 apelsīna miziņa
  • 2 apelsīnu sula
  • 2 ēd.k. brūnā cukura
  • 60 ml „Pommeau de Normandie”
  • 20 g grauzdētu lazdu riekstu, sakapāti

Crepe ir franču plānā pankūka, un, tā kā šī recepte nāk no Francijas, no manas draudzenes arhīviem, tad es tās negribētu saukt par pankūkām, bet gan par crepe. Tās ir maigas, trauslas un sulīgas, ar kraukšķīgām maliņām. Papildinātas ar Brī sieru un ceptiem āboliem Pommeau mērcē, derēs gan desertā, gan kā pamatēdiens.

Pagatavošana:

  1. Pagatavo pankūkas. Vaniļas pāksti pārgriez un izņem sēklas.
  2. Sakul ar roku olas. Pievieno olām kausētu sviestu, vaniļas sēklas un sāli.  Visu samaisi. Tad pievieno miltus. Samaisi. Un beigās pievieno pienu un ūdeni. Samaisi. Atstāj uz 2 stundām istabas temperatūrā.
  3. Pēc 2 h cep pankūkas. Sakarsē ļoti karstu pannu, viegli iesmērē ar sviestu un lej pannā mīklu, lai veidojas ļoti plāna pankūka. Cep no abām pusēm zeltainu.
  4. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu un izklāj cepešpannu ar cepamo papīru.
  5. Ņem katru pankūku, tai vienā malā liec bagātīgi Brī sieru un rullē pankūkas ciet. Liec sagatavotajā pannā ar salaidumu malu uz leju.
  6. Liec pannu ar pankūkām krāsnī uz 10 minūtēm.
  7. Tikmēr pagatavo mērci. Pannā sakarsē sviestu; kad tas izkusis, pievieno ābolus, pielej citrona sulu un pieliec apelsīna miziņu. Pacep 3 minūtes. Tad pievieno brūno cukuru. Cep, līdz āboli kļuvuši vidēji mīksti. Tad pievieno apelsīnu sulu un Pommeau. Uzgriez lielu liesmu un vāri, līdz mērce sabiezē.
  8. Pasniedz, traukā liekot pankūkas, pārlejot ar mērci ar āboliem, un pārber ar lazdu riekstiem.

Recepte: Signe Meirāne

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Uzkodas