Vīna gliemeži kārtainās mīklas groziņā ar puravu un Parmas siera krēmu

Vīna gliemeži kārtainās mīklas groziņā ar puravu un Parmas siera krēmu

Vīna gliemeži ir garšīgs produkts. Kad to apvieno ar krēmīgu puravu un Parmas siera mērci, kas pēc tam kopā ar ķiplokos marinētajiem gliemežiem...

Sarežgītība
vidēja
Personas
4
Izmaksas
augstas
Sagatavošana
15min
Gatavošana
20min
Kopējais laiks
35min

Sastāvdaļas:

  • 32 gab. vīna gliemeži, konservēti
  • 500 g puravu, sagriezti plānās strēmelītēs
  • 300 g saldā krējuma
  • 100 g Parmas siera, rupji sarīvēts
  • 200 g kārtainās mīklas bez rauga
  • 1 ola, mīklas pārsmērēšanai
  • 100 g sviesta
  • 100 g ķiploku, smalki sakapāti

Vīna gliemeži ir garšīgs produkts. Kad to apvieno ar krēmīgu puravu un Parmas siera mērci, kas pēc tam kopā ar ķiplokos marinētajiem gliemežiem paslēpjas kārtainās mīklas groziņā, viesi būs ne tikai pārsteigti par to, cik tas ir garšīgi, bet prasīs papildporciju.

Pagatavošana:

  1. Iemarinē gliemežus. Pievieno ķiploku un eļļu.
  2. Sakarsē krāsni 170 grādus karstu. Izrullē kārtaino mīklu un izcep sev vēlamas formas nelielus groziņus. Cep apmēram 10 minūtes, līdz groziņi ir zeltaini. Izņem ārā un sagatavo uz šķīvjiem.
  3. Sakarsē pannu ar sviestu un uz vidējas liesmas apcep puravus, lai tie kļūst dzeltenbrūni, bet vēl ar nelielu kraukšķīgumu. Pievieno saldo krējumu un tvaicē, lai saldais krējums samazinās uz pusi. Beigās pievieno sarīvētu Parmas sieru, sāli un baltos piparus. Pagaršo.
  4. Gliemežus uz karstas pannas ātri apcep, lai parādās garoziņa un kraukšķīgums.  
  5. Puravu krēmu ieliec groziņā, pa virsu – ķiplokos un sviestā apceptus vīna gliemežus. Pasniedz.

Recepte: Andrejs Smatčenko

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!

Citas recepetes sadaļā Uzkodas